Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

o onkocitologinį tepinėlį tiria visose poliklinikose? pasimečiau tarp žpv tyrimo ir šio tepinėlio doh.gif dėl viso pikto noriu išsitirti dėl šio baubo, bet nežinau kurį tyrimą rinktis g.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2010 05 13, 10:00)
o onkocitologinį tepinėlį tiria visose poliklinikose? pasimečiau tarp žpv tyrimo ir šio tepinėlio  doh.gif dėl viso pikto noriu išsitirti dėl šio baubo, bet nežinau kurį tyrimą rinktis  g.gif

onkocitologini daro poliklinikose, o zvp tik tam tikruose centruose.
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 05 13, 10:23)
onkocitologini daro poliklinikose, o zvp tik tam tikruose centruose.

o profilaktiniam tyrimui pakanka onkocitologinio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2010 04 01, 23:03)
Ar buvo kam nors tyrimo atsakymas iškreiptas dėl uždegimo? Ta prasme tyrimas rodė HSIL ir uždegimą, o po uždegimo pakitimai liko nežymūs ar visai neliko?

Man buvo. Kai dariausi ir rado HSIL, tuo pačiu nustatė ir didelį uždegimą. Išgydžius uždegimą tyrimą kartojau ir nustatyė LSIL (su įtarimu HSIL).
Papildyta:
QUOTE(tinuska87 @ 2010 05 13, 14:40)
o profilaktiniam tyrimui pakanka onkocitologinio?  g.gif

Taip, pakanka onmkocitologinio. Jei ras pakitimus, tada pasidarysi ŽPV, kuris ir sukelia onkocitologinius pakitimus.
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 05 13, 13:57)
Jei ras pakitimus, tada pasidarysi ŽPV, kuris ir sukelia onkocitologinius pakitimus.

Nebutinai, turiu pakitimu, bet ZPV nerasta.
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 05 13, 12:57)
Man buvo. Kai dariausi ir rado HSIL, tuo pačiu nustatė ir didelį uždegimą. Išgydžius uždegimą tyrimą kartojau ir nustatyė LSIL (su įtarimu HSIL).

nuraminai mirksiukas.gif aš taip tikiuosi, kad ir man panašiai bus ax.gif
Atsakyti
Papildyta:
Taip, pakanka onmkocitologinio. Jei ras pakitimus, tada pasidarysi ŽPV, kuris ir sukelia onkocitologinius pakitimus.

ačiū už pagalbą išsiaiškinant atsakymus smile.gif keliausiu į polikliniką darytis onkocitologinio smile.gif dar vienas klausimėlis, čia tas tyrimas, kurio atsakymo ilgai laukti reikia? g.gif nete pradėjau domėtis įvairiais tyrimais ir vienam forume skaičiau, kad moterys po kelis mėnesius atsakymų laukia, tik nežinau ar čia apie šį tyrimą kalbėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2010 05 13, 17:15)
ačiū už pagalbą išsiaiškinant atsakymus smile.gif keliausiu į polikliniką darytis onkocitologinio smile.gif dar vienas klausimėlis, čia tas tyrimas, kurio atsakymo ilgai laukti reikia?  g.gif nete pradėjau domėtis įvairiais tyrimais ir vienam forume skaičiau, kad moterys po kelis mėnesius atsakymų laukia, tik nežinau ar čia apie šį tyrimą kalbėjo  blush2.gif

Kai dariau mokamai, tai laukiau 2 savaites, o kai nemokamai, tai daugiau kaip menesi blink.gif
Atsakyti
Papildyta:

kadangi mano atveju irgi buvo panasiai, dare kelis tyrimus tai LSIL, tai ASC H, tai siunte del zpv, nerasta, paskui kolposkopijai, tai gydytojas sake uzdegimas ryskus, o lasteliu ryskiu pakitimu nemato, tiesiog gimdos kaklelio zaidele-ektopija.

QUOTE(tinuska87 @ 2010 05 13, 18:15)
ačiū už pagalbą išsiaiškinant atsakymus smile.gif keliausiu į polikliniką darytis onkocitologinio smile.gif dar vienas klausimėlis, čia tas tyrimas, kurio atsakymo ilgai laukti reikia?  g.gif nete pradėjau domėtis įvairiais tyrimais ir vienam forume skaičiau, kad moterys po kelis mėnesius atsakymų laukia, tik nežinau ar čia apie šį tyrimą kalbėjo  blush2.gif

as laukiu menesi
Atsakyti
Sveikos,griztu i sia tema verysad.gif ,su klausimu,gal kas atsakys is patirties 4u.gif ,buciau labai dekinga,nes dabar einu is proto,pas gyd.antradieni uzsirasius...
Pries kelis menesius dariausi onkocitologini tyrima,rado gimdos kaklelio uzdegima,dar prie to bakterine vaginoze,gydziausiu,bet dabar vel pastebejau,kad atsinaujino BV ir vel kraujuoja is gimdos kaklelio,bet tik ji palietus,t.y.lytiniu santykiu metu,net kai eme tepineli,ji palietus pradejo kraujuoti,dare ir echoskopa,nemate nieko blogo,dabar vel aisku kartosiu PAP tyrima,kaip jus manot,ar galejo pirma karta darantis,kai rado uzdegima,neparodyti,kad yra pakitimu verysad.gif ?Bijau,kad si karta tikrai bus vezys unsure.gif ....
Atsakyti
QUOTE(Lass @ 2010 05 20, 10:51)
Sveikos,griztu i sia tema verysad.gif ,su klausimu,gal kas atsakys is patirties 4u.gif ,buciau labai dekinga,nes dabar einu is proto,pas gyd.antradieni uzsirasius...
Pries kelis menesius dariausi onkocitologini tyrima,rado gimdos kaklelio uzdegima,dar prie to bakterine vaginoze,gydziausiu,bet dabar vel pastebejau,kad atsinaujino BV ir vel kraujuoja is gimdos kaklelio,bet tik ji palietus,t.y.lytiniu santykiu metu,net kai eme tepineli,ji palietus pradejo kraujuoti,dare ir echoskopa,nemate nieko blogo,dabar vel aisku kartosiu PAP tyrima,kaip jus manot,ar galejo pirma karta darantis,kai rado uzdegima,neparodyti,kad yra pakitimu verysad.gif ?Bijau,kad si karta tikrai bus vezys unsure.gif ....

bakterine vaginoze tai nera vezys,tai tiesiog makšties infekcija, kaip ir gydytoja minejo kaip ir gimdos kaklelio uzdegimas, ir tai dar toli toli iki vėžio, ir keista, kad onkocitologinis tau barode bakterine vaginoze, gal dareisi tiesiog tepineli...
dar tikrai nera del ko pergyventi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 05 20, 12:22)
bakterine vaginoze tai nera vezys,tai tiesiog makšties infekcija,  kaip ir gydytoja minejo kaip ir  gimdos kaklelio uzdegimas, ir tai dar toli toli iki vėžio, ir keista, kad onkocitologinis tau barode bakterine vaginoze, gal dareisi tiesiog tepineli...
dar tikrai nera del ko pergyventi smile.gif

Man paeme ir paprasta tepineli,kuris parode BV,o paskui paeme ir is gimdos kaklelio tepineli PAP,jis parode,kad uzdegimas unsure.gif ,pasikaiciau senas temas,tai ziuriu,kad daugumai klaidingas buvo atsakymas del vezio,jei rado uzdegima doh.gif unsure.gif ...
Atsakyti