Yra tokios DAIKTŲ GRĄŽINIMO IR KEITIMO TAISYKLĖS, kurių 18 punktas sako, kad Pirkėjo reikalavimas pakeisti nusipirktą prekę analogiškomis prekėmis arba grąžinti sumokėtus pinigus dėl šių taisyklių 14 punkte nurodytų priežasčių netenkinamas įsigijus tokias prekes:
parfumerijos, kosmetikos ir tualetinius preparatus...
Tai kiekvienų nepatikusių kvepalų į parduotuvę tikrai niekas atgal nepriims
Bet kas gi norės didesnių nemalonumų prekiaudamas fufliais. To ir tikėjausi, kad parūpinus kieno nors dėmesį sutiks su bet kokiom sąlygom.
Šaunuolė, kad apsigynei
QUOTE(GITALE @ 2010 06 23, 13:46)
o tai jei atidarai pakuote, dar pasikvepini tai irgi gali grazint? cia neieina i termina sugadintas ,pakeista isvaizda?
Na matai, mano atveju, tai kvepalai buvo neoriginalūs. O jei tu tik šiaip nori
juos grąžinti, tai nemanau, kad taip galima būtų
Rusma, dėkui aš ir labai džiaugiuosi dabar jau net atrašydamas į mano laiškus p. Alvidas ir šypsenėlių prideda
QUOTE(MilGana @ 2010 06 21, 16:13)
Tai o kas su jais negerai?
Man kartais atrodo, kad kai nera ka veikti, tai ir kelia nuotraukas su prasymu pakomentuoti. Jei turit kokiu abejoniu, parasykit, kad butent nepatinka. Bet tas prasymas "pakometuokit"...
Komentuoju - matau Kenzo L'eau Par Kenzo kvepalus.
Man kartais atrodo, kad kai nera ka veikti, tai ir kelia nuotraukas su prasymu pakomentuoti. Jei turit kokiu abejoniu, parasykit, kad butent nepatinka. Bet tas prasymas "pakometuokit"...
Komentuoju - matau Kenzo L'eau Par Kenzo kvepalus.
Kaip jau minėjau, kvepalų srity aš ne žinovė ir įdėjusi čia fotkę tikiuosi, kad tos, kurios turi l'eau par kenzo palygins su savais ir pasakys, ką mąsto (labai galia, kad daugiau foto neturiu). Man atrodo, kad taip ir daroma šitoj temoj. Jei aš neprisikabinu pre purkštuko skylutės ar šiaudelio išlinkimo, nes to neišmanau, ir prašau "pakomentuoti", nereiškia, kad neturiu ką veikti
QUOTE(Venice89 @ 2010 06 23, 14:31)
Kaip jau minėjau, kvepalų srity aš ne žinovė ir įdėjusi čia fotkę tikiuosi, kad tos, kurios turi l'eau par kenzo palygins su savais ir pasakys, ką mąsto (labai galia, kad daugiau foto neturiu). Man atrodo, kad taip ir daroma šitoj temoj. Jei aš neprisikabinu pre purkštuko skylutės ar šiaudelio išlinkimo, nes to neišmanau, ir prašau "pakomentuoti", nereiškia, kad neturiu ką veikti
Dauguma cia deda itartinus kvepalus, kuo jusiskiai sukele itarima?
Tema tikrai nera tam kad cia kelt KIEKVIENA buteliuka. Siose temose yra nariu, kurios per diena issigyja 3-4 bonkiukus, negi visus aptarinesime?
QUOTE(Cobre @ 2010 06 22, 18:04)
man atrodo svarbiausia ar prekinis zenklas tikras, ar padirbtas. ir viskas.
Jei ta chebrytė tikrai platina falsifikatus, tai tinka LR baudžiamojo kodekso 240 straipsnis
204 straipsnis. Kitos įmonės prekių ar paslaugų ženklo naudojimas
1. Tas, kas neturėdamas leidimo kitos įmonės prekių ženklu pažymėjo didelį prekių kiekį ir pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo kitos įmonės paslaugų ženklu ir dėl to padarė didelės žalos,
baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.
2. Tas, kas neturėdamas leidimo kitos įmonės prekių ženklu pažymėjo nedidelį prekių kiekį ir pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo kitos įmonės paslaugų ženklu ir dėl to padarė žalos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir
baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba viešaisiais darbais, arba bauda, arba laisvės apribojimu.
3. Už šiame straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.
Klausykit, apie ką jūs čia šnekat: pilni Gariūnai visokių fuufliakų. Ar nors vienas pasodintas?
QUOTE(straige @ 2010 06 23, 18:20)
Klausykit, apie ką jūs čia šnekat: pilni Gariūnai visokių fuufliakų. Ar nors vienas pasodintas?
Tik Gariunu parvejai nesiskelbia prekiaudami ORIGINALAIS! Pirkejai sumoka uz analoga, ''fake''a, fufliaka, padelka, na bet ne uz originala patys apie tai zinodami, del to Gariunuose ir nekila konfliktu del 15lt vertes ''kvepalu'' originalumo
QUOTE(straige @ 2010 06 23, 18:20)
procesas pats neprasideda, jį reikia pradėti
Papildyta:
QUOTE(_mažule_ @ 2010 06 23, 18:35)
Tik Gariunu parvejai nesiskelbia prekiaudami ORIGINALAIS!
Tai yra ne esmė, nusikaltimas yra ir falsifikavimas, ir falsifikatų platinimas - nesvarbu už kokią kainą
QUOTE(Lion_ess @ 2010 06 23, 12:26)
Na va, merginos,
noriu pasakyti, kad pavyko man viską gražiai su juo susitarti ir atgauti
pinigus Kreipiausi į valstybinę vartotojų teisių tarnybą ir ten man
viską labai gerai paaiškino. Yra toks dalykas kaip Civilinio kodekso 6.367 straipsnis
(Pirkėjo teisė atsisakyti pirkimopardavimo sutarties, sudarytos naudojant ryšio priemones)
5. Daiktų pirkimopardavimo atveju pirkėjas gali pasinaudoti teise nutraukti sutartį, jeigu daiktas nebuvo sugadintas ar jo išvaizda iš esmės nepasikeitė. Daikto ar jo pakuotės išvaizdos pakeitimai, kurie buvo būtini norint apžiūrėti gautą daiktą, negali būti vertinami kaip esminiai daikto išvaizdos pakeitimai. Kai kyla ginčas dėl daikto išvaizdos, gali būti skiriama ekspertizė. Jos išlaidas apmoka kaltoji šalis.
Gal kam ateityje pravers
noriu pasakyti, kad pavyko man viską gražiai su juo susitarti ir atgauti
pinigus Kreipiausi į valstybinę vartotojų teisių tarnybą ir ten man
viską labai gerai paaiškino. Yra toks dalykas kaip Civilinio kodekso 6.367 straipsnis
(Pirkėjo teisė atsisakyti pirkimopardavimo sutarties, sudarytos naudojant ryšio priemones)
5. Daiktų pirkimopardavimo atveju pirkėjas gali pasinaudoti teise nutraukti sutartį, jeigu daiktas nebuvo sugadintas ar jo išvaizda iš esmės nepasikeitė. Daikto ar jo pakuotės išvaizdos pakeitimai, kurie buvo būtini norint apžiūrėti gautą daiktą, negali būti vertinami kaip esminiai daikto išvaizdos pakeitimai. Kai kyla ginčas dėl daikto išvaizdos, gali būti skiriama ekspertizė. Jos išlaidas apmoka kaltoji šalis.
Gal kam ateityje pravers
Sveikinu, kad sugebėjai pati rasti informaciją ir apsiginti .
Taip šis straipsnis kaip tik ir tinka šiuo atveju - perkant internetu. Visai iš galvos buvo išgaravę, jį pati turiu užsirašiusi kažkur, nes apie tai kalbėjau su savo giminaičiu, dirbančiu būtent Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje. Kai tik pradėjau pirkti kvepalus iš LT internetinių parduotuvių išsiklausinėjau, ką daryti, jei įsigyčiau neoriginalius. Tačiau man dar pasakė taip, jei kvepalai jums neoriginalūs tik dėl kvapo - gali prireikti vežti į laboratoriją tirti - o tai labai brangu. Bet tikiuosi, kad taip gali elgtis tik parduodantys tikrai originalius kvepalus, tarp kurių įsimaišo koks vienas neoriginalus ir jie abejoja ar taip gali būti. Patikėkite būna ir taip
Tai jūsų manymu, jei aš prekiauju fake už minimalią kainą, aš nepažeidžiu įstatymo? Čia šiaip, retorinis klausimas.
QUOTE(straige @ 2010 06 23, 19:58)
Tai jūsų manymu, jei aš prekiauju fake už minimalią kainą, aš nepažeidžiu įstatymo? Čia šiaip, retorinis klausimas.
Musu manymu, jei is Jusu kas pirktu fake'a uz bet kuria kaina nors ir brangiau nei kainuoja originalus (cia jau kaip kam kisene leidzia kraustytis is proto), ir puikiai zino apie tai, kad pirkinis neoriginalus, na tuomet lieka abi puses patenkintos, pardavejas - del to kad gavo pelna, pirkejas - del to kad apturejo kazka panasu i brangu daikta.
Ir niekas niekam nekelia pretenziju.
O jei butu iskeles, tai ksakant cia jau visai kita istorija - teismai, kontroles, revizijos, baudos, laisves atemimai ir t.t ir pan.