Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

QUOTE(avlena @ 2010 04 26, 16:28)
Basha, paskaicius formumus, matau , kad abidvi baigem ta pacia mokykla ir vakus norim leist panasaus amziaus i mokykla.  Taciau mano vaikas dar neskaito ir neraso ( nebent savo varda ir skaicius). Kaip Jums sekasi tuo klausimu? as nematau butinybes , paruosiamoji grupe tam yra

Nelabai ir mes stengiames (ir aš manau, kad paruošiamojoj ir mokykloj išmoks), kai yra noro prisėdam paskaitom, paskaičiuojam. Moka skaityti (letai, skiemenėmis), skaičiuoja iki šimto, skaičiuoja atgal nuo 10 iki 0, sudeda-atima 7 ribose laisvai ir greitai be pirštų pagalbos lotuliukas.gif , 10 ribose su pirštų pagalba lotuliukas.gif , rašo spausdintinėm raidėm savo vardą, mamos, tėčio, senelės vardą, paprastus žodžius(iš 3-4 raidžių), kai diktuoju paraidžiui, rašo skaičius iki 10. Bet labiausiai man patinka tai, kad ji labai mėgsta piešti, piešia daug ir gražiai ( blush2.gif man taip atrodo), o tai labai lavina riešo koordinaciją. Be to lankom muzikos mokyklėlę ir jau moka pagroti 3-4 kūrinukus pianinu. Man tai atrodo svarbu, nes aš labai pergyvenau, kad ji kairiarankė, o groti reikia su dešine rankyte, tai tokiu būdu abi rankytės lavinamos. O piešti ar kokį darbelį atlikti gali gana ilgą laiką (pvz 30 min) ir mėgsta pabaigti pradėtą darbą iki galo, tai manau, kad su dėmesio koncentracija neturėtų būti problemų.
Aišku, aš suprantu, kad vaiko pasiruošimą keliauti į mokyklą rodo daugelis kitų dalykų, o ne tai. Bet mes nuo rugsėjo norim tik į paruošiamąją eiti (vaikui būs 5m7mėn). O jei į mokyklą eisim nuo 6 metų 7 mėn, pateksim pas labai gerą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mokytoją.
Atsakyti
Aš gal visai ne į temą, nenoriu veltis į jokias diskusijas, neužmėtykit akmenimis biggrin.gif ir t.t. , bet kilo klausimas... ax.gif
Pagal kokius kriterijus sprendžiat apie gerus ir nelabai gerus mokytojus?
Čia tik šiaip, smalsauju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramux @ 2010 04 27, 16:24)
Aš gal visai ne į temą, nenoriu veltis į jokias diskusijas, neužmėtykit akmenimis  biggrin.gif ir t.t. , bet kilo klausimas... ax.gif
Pagal kokius kriterijus sprendžiat apie gerus ir nelabai gerus mokytojus?
Čia tik šiaip, smalsauju  smile.gif

Manau, labai svarbu patekti pas gerą pradinių klasių mokytoją, kaip sakoma "gera pradžia - pusė darbo" biggrin.gif
Mokytoja myli ir gerbia vaikus, dirba su užsidegimu, moka sudominti, puikiai išmokina vaikus, nerėkia, neisterikuoja, bet yra griežta ir teisinga, bendradarbiauja su tėvais... ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 04 27, 16:54)
Nelabai ir mes stengiames (ir aš manau, kad paruošiamojoj ir mokykloj išmoks), kai yra noro prisėdam paskaitom, paskaičiuojam. Moka skaityti (letai, skiemenėmis), skaičiuoja iki šimto, skaičiuoja atgal nuo 10 iki 0, sudeda-atima 7 ribose laisvai ir greitai be pirštų pagalbos  lotuliukas.gif , 10 ribose su pirštų pagalba  lotuliukas.gif , rašo spausdintinėm raidėm savo vardą, mamos, tėčio, senelės vardą, paprastus žodžius(iš 3-4 raidžių), kai diktuoju paraidžiui, rašo skaičius iki 10. Bet labiausiai man patinka tai, kad ji labai mėgsta piešti, piešia daug ir gražiai ( blush2.gif man taip atrodo), o tai labai lavina riešo koordinaciją. Be to lankom muzikos mokyklėlę ir jau moka pagroti 3-4 kūrinukus pianinu. Man tai atrodo svarbu, nes aš labai pergyvenau, kad ji kairiarankė, o groti reikia su dešine rankyte, tai tokiu būdu abi rankytės lavinamos. O piešti ar kokį darbelį atlikti gali gana ilgą laiką (pvz 30 min) ir mėgsta pabaigti pradėtą darbą iki galo, tai manau, kad su dėmesio koncentracija neturėtų būti problemų.
        Aišku, aš suprantu, kad vaiko pasiruošimą keliauti į mokyklą rodo daugelis kitų dalykų, o ne tai. Bet mes nuo rugsėjo norim tik į paruošiamąją eiti (vaikui būs 5m7mėn). O jei į mokyklą eisim nuo 6 metų 7 mėn, pateksim pas labai gerą  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif mokytoją.

Tai Jus tikrai daug daugiau mokat! 4u.gif Kai uzsirasysit i PPT praneskit, o ypac kai apsilankysit. Nes musu tas pats laukia. Vaikas nuo 2 m lanko darzeli su vyresniaisir visa grupe eis i paruosiamaja, kazkaip nenoriu palikti ji dabar su mazaisiais kai visa grupe pereina. Na ir aisku siap del kai kuriu subjektyviu aplinkybiu irpastebejimu
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 04 27, 16:36)
Manau, labai svarbu patekti pas gerą pradinių klasių mokytoją, kaip sakoma "gera pradžia - pusė darbo"  biggrin.gif
Mokytoja myli ir gerbia vaikus, dirba su užsidegimu, moka sudominti, puikiai išmokina vaikus, nerėkia,  neisterikuoja, bet yra griežta ir teisinga,  bendradarbiauja su tėvais... ir t.t.

Manau, kad bent 50 procentų sėkmingo mokymosi lemia mokytoja. Mano pirmoko mokytoja būtent tokia kaip čia aprašyta. 5 metukų ėjom į PPT dėl priešmokyklinės grupės lankymo. O pernai prazondavau aplinkines mokyklas dėl mokytojos ir labai džiaugiuosi pasirinkimu.
PPT vaikui labai patiko atlikti tą tęstuką. Viskas praėjo puikiai. Pabaigus klausė, kada dar kartą ten eisim lotuliukas.gif
Atsakyti
O mes jau sulaukem skambucio is PPT thumbup.gif Pirmadieni atliksim testuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 04 28, 15:47)
O mes jau sulaukem skambucio is PPT thumbup.gif  Pirmadieni atliksim testuka thumbup.gif

Vaidda, tai linkime sekmes ir lauksime ispudziu 4u.gif . Beje Jus emet pazyma is darzelio vedejos? gal galite tel nr PPT parasyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avlena: 28 balandžio 2010 - 18:35
QUOTE(avlena @ 2010 04 28, 20:35)
Vaidda, tai linkime sekmes ir lauksime ispudziu  4u.gif  . Beje Jus emet pazyma is darzelio vedejos? gal galite tel nr  PPT parasyti?

Aciu,tikiuosi sekmingai praeisim. Is darzelio pazymos nereikia. Reikia tik sveikatos pazyma gaut.
O is kokio miesto Jus esat,nes mes i Marijampole vyksim del testu.
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 04 27, 17:36)
Manau, labai svarbu patekti pas gerą pradinių klasių mokytoją, kaip sakoma "gera pradžia - pusė darbo"  biggrin.gif
Mokytoja myli ir gerbia vaikus, dirba su užsidegimu, moka sudominti, puikiai išmokina vaikus, nerėkia,  neisterikuoja, bet yra griežta ir teisinga,  bendradarbiauja su tėvais... ir t.t.

drinks_cheers.gif jei del pakliuvimo pas konkrecia mokytoja, tai ir as galvociau, kad reiktu vaika nuo tokio amziaus vesti i mokykla, ypac, kai vaikas sugeba, kiek aprasyta 4u.gif mokytoja LABAI svarbu tolesniam vaiko NORUI mokytis ir bresti visomis prasmemis. dabar suprantu Bashos skubejima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 04 28, 14:47)
O mes jau sulaukem skambucio is PPT thumbup.gif  Pirmadieni atliksim testuka thumbup.gif

Sekmės jums ir lauksim ispūdžiu 4u.gif
Atsakyti
Keliaujam į viršų smile.gif
Atsakyti
Na mes pagaliau po testu jau. Iveikem thumbup.gif
Bet testai tikrai gana sunkus.
Atsakyti