QUOTE(avlena @ 2010 04 26, 16:28)
Basha, paskaicius formumus, matau , kad abidvi baigem ta pacia mokykla ir vakus norim leist panasaus amziaus i mokykla. Taciau mano vaikas dar neskaito ir neraso ( nebent savo varda ir skaicius). Kaip Jums sekasi tuo klausimu? as nematau butinybes , paruosiamoji grupe tam yra
Nelabai ir mes stengiames (ir aš manau, kad paruošiamojoj ir mokykloj išmoks), kai yra noro prisėdam paskaitom, paskaičiuojam. Moka skaityti (letai, skiemenėmis), skaičiuoja iki šimto, skaičiuoja atgal nuo 10 iki 0, sudeda-atima 7 ribose laisvai ir greitai be pirštų pagalbos , 10 ribose su pirštų pagalba , rašo spausdintinėm raidėm savo vardą, mamos, tėčio, senelės vardą, paprastus žodžius(iš 3-4 raidžių), kai diktuoju paraidžiui, rašo skaičius iki 10. Bet labiausiai man patinka tai, kad ji labai mėgsta piešti, piešia daug ir gražiai ( man taip atrodo), o tai labai lavina riešo koordinaciją. Be to lankom muzikos mokyklėlę ir jau moka pagroti 3-4 kūrinukus pianinu. Man tai atrodo svarbu, nes aš labai pergyvenau, kad ji kairiarankė, o groti reikia su dešine rankyte, tai tokiu būdu abi rankytės lavinamos. O piešti ar kokį darbelį atlikti gali gana ilgą laiką (pvz 30 min) ir mėgsta pabaigti pradėtą darbą iki galo, tai manau, kad su dėmesio koncentracija neturėtų būti problemų.
Aišku, aš suprantu, kad vaiko pasiruošimą keliauti į mokyklą rodo daugelis kitų dalykų, o ne tai. Bet mes nuo rugsėjo norim tik į paruošiamąją eiti (vaikui būs 5m7mėn). O jei į mokyklą eisim nuo 6 metų 7 mėn, pateksim pas labai gerą mokytoją.