Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

Mano dukrai dar toloka iki mokyklos, bet ateity ir bus problema - dėl amžiaus. Turėčiau taip pat vesti į PPT tarnybą. Buvau susitikime su vienos tarnybos direktore,tai ji labai piktinosi tais tėvais, kurie bando anksčiau ,,įkišti" vaikus į mokyklos sistemą. Jei dabar vaikas atitiktų brandą, tai ateity išryškėtų spragos ( socialinės ir kt). Anot direktorės testai labai sunkūs, bet toje tarnyboje dirba ir gera draugė,tai sakė, kad nieko sudėtingo. Ir žinok, žmogau, kaip iš tikro biggrin.gif
Tačiau ir iš draugės sulaukiau patarimo - neskubėti su mokykla. Patikėkit, programos ne lengvėja, jos sunkėja - vis daugiau reikalauja iš mūsų vaikučių.
Sėkmės pasirenkant teisingiausią Jums sprendimą mirksiukas.gif
Atsakyti
testai testais, siaip vienas paprastas testas atliekamas namie. Vaikas turi desine ranka per galvos virsu pasiekti kaire ausi mirksiukas.gif tai rodo tiesiog jo fizine branda, nebutinai emocine, socialine ir visokia kitokia branda.
Pagal programa galiu apsakyti is savo trecioko dabartines patirties, kad skirtumas tarp pirmos ir antros klases didelis.
Pimoje jie mokosi skaityti, antroje jie jau kas menesi atsiskaitineja perskaitytas knygas blink.gif ir pan. bet manau sunkiausia yra ne uzduotys, o tempas, kiekis ir tai, kad zmogelis turi susikaupes dirbti, klausyti, susivokti dar tarp 26 vaiku, kas nelengvina uzduoties. Savarankiskimas turi buti jau uztikrintas
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 23, 22:00)
testai testais, siaip vienas paprastas testas atliekamas namie. Vaikas turi desine ranka per galvos virsu pasiekti kaire ausi mirksiukas.gif tai rodo tiesiog jo fizine branda, nebutinai emocine, socialine ir visokia kitokia branda.
Pagal programa galiu apsakyti is savo trecioko dabartines patirties, kad skirtumas tarp pirmos ir antros klases didelis.
Pimoje jie mokosi skaityti, antroje jie jau kas menesi atsiskaitineja perskaitytas knygas blink.gif ir pan. bet manau sunkiausia yra ne uzduotys, o tempas, kiekis ir tai, kad zmogelis turi susikaupes dirbti, klausyti, susivokti dar tarp 26 vaiku, kas nelengvina uzduoties. Savarankiskimas turi buti jau uztikrintas

drinks_cheers.gif Tie trys dalykai ir yra svarbiausi dabartinėje švietimo sistemoje, kurie ir pasunkina programas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramux: 23 balandžio 2010 - 21:19
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 23, 21:00)

mano dukrytė tik labai labai įtempus rankytę pirštų galiukais vos ne vos pasiekia ausytės viršų.Bet PPT tokio būdo netaiko ir net nėra girdėję.Nevesti anksčiau jie rekomenduoja,o va leisti vėliau-ne verysad.gif
nemoku papasakot,kaip man skaudu
Papildyta:
QUOTE(ramux @ 2010 04 23, 20:52)
Mano dukrai dar toloka iki mokyklos, bet ateity ir bus problema - dėl amžiaus. Turėčiau taip pat vesti į PPT tarnybą. Buvau susitikime su vienos tarnybos direktore,tai ji labai piktinosi tais tėvais, kurie bando anksčiau ,,įkišti" vaikus į mokyklos sistemą. Jei dabar vaikas atitiktų  brandą, tai ateity išryškėtų spragos ( socialinės ir kt). Anot direktorės testai labai sunkūs, bet toje tarnyboje dirba ir gera draugė,tai sakė, kad nieko sudėtingo. Ir žinok, žmogau, kaip iš tikro  biggrin.gif
Tačiau ir iš draugės sulaukiau patarimo - neskubėti su mokykla. Patikėkit, programos ne lengvėja, jos sunkėja - vis daugiau reikalauja iš mūsų vaikučių.
Sėkmės pasirenkant teisingiausią Jums sprendimą  mirksiukas.gif

testai paprasti,atitinkantys vaiko amžių,ne roršachas smile.gif
o tėvų savo noru trumpinančių savo vaiko vaikystę ir aš nelabai suprantu,bet visgi nelinkiu niekam tokios situacijos,kaip mano
ir pergyvenu ne dėl to,kad pirmoj klasėj nepajėgs,ar nesuspės,o dėl to,kad tas nepajėgumas kasmet vis labiau jausis ir atsilieps VISO gyvenimo rezultatais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 24 balandžio 2010 - 08:05
Skiautele, PPT tik REKOMENDUOJA, ju isvados deja ministerijai ne rodiklis verysad.gif PPT gali parasyti, kad vaikui reiketu dar saugaus emocinio, socialinio brendimo ar pan. ale tik kokios VRC isvados galetu buti kaip prielaida, akd vaikas neitu i mokykla tais metais ir islauktu brandos.
Kaip minejau, mamos, kurios turi vaikus su raidos suletejimais, ar kitomis bedomis sudarineja sutartis darzelis, mokykla ir seima, kur vaikas mokosi darzelio grupeje su ateinancia mokytoja ir po metu patikrinus jo zinias ir branda sprndziama ar eis i pirma klase pakartotinai, ar eis i antra klase, bet jau mokykloje pas ta pacia mokytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 24, 08:54)
Skiautele, PPT tik REKOMENDUOJA, ju isvados deja ministerijai ne rodiklis verysad.gif PPT gali parasyti, kad vaikui reiketu dar saugaus emocinio, socialinio brendimo ar pan. ale tik kokios VRC isvados galetu buti kaip prielaida, akd vaikas neitu i mokykla tais metais ir islauktu brandos.
Kaip minejau, mamos, kurios turi vaikus su raidos suletejimais, ar kitomis bedomis sudarineja sutartis darzelis, mokykla ir seima, kur vaikas mokosi darzelio grupeje su ateinancia mokytoja ir po metu patikrinus jo zinias ir branda sprndziama ar eis i pirma klase pakartotinai, ar eis i antra klase, bet jau mokykloje pas ta pacia mokytoja 4u.gif

o koks tas įstatymas apie trišalę sutartį?
mes nepasirašėm dėl priešmokyklinio ugdymo už šiuos metus smile.gif
kur turėčiau kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 23, 22:00)

Tokie dalykai nuo mokytojos priklauso mirksiukas.gif Gal ji taip skatina silpnai skaitančius stiprinti skaitymą g.gif
Atsakyti
Labas, Supermamos,

Esu paskutinio kurso studente ir rasau darba vaiku gimtadieniu tema.. kadangi kolkas dar lankausi Vestuviu temuteje, man labai reikia jusu pagalbos..

Labai prasau jusu uzpildyti anketa, kuri yra zemiau:

Vaiku gimtadieniu anketa

Labai labai jums dekoju!!!!
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 24, 10:44)
o koks tas įstatymas apie trišalę sutartį?
mes nepasirašėm dėl priešmokyklinio ugdymo už šiuos metus smile.gif
kur turėčiau kreiptis?

istatymo gal kaip tokio ir nera, bet tai sieitis, kaip pries istatyma nensusizengti. kaune yra tokiu atveju, kai tevaio taip dare. Kitoje temoje Vaikas nekalba yra logopede Klopedija, kiek zinau, ji butent apie si atveji geriau zino ir kur krieptis, kad tokia sutartis butu iteisinta. Parsykite jai 4u.gif
QUOTE(Upokšnis @ 2010 04 24, 15:01)
Tokie dalykai nuo mokytojos priklauso  mirksiukas.gif Gal ji taip skatina silpnai skaitančius stiprinti skaitymą  g.gif

Nu gal..musu klase labai stipri, bet is esmes, tai vis tiek vaikai per menesi apie 80psl. turi parskaityti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 25, 11:39)
Nu gal..musu klase labai stipri, bet is esmes, tai vis tiek vaikai per menesi apie 80psl. turi parskaityti doh.gif

Teko matyti 2- okų klasėj pakabintą lapą su vaikų vardais ir jie ten žymėdavo, kiek puslapių perskaitė per dieną doh.gif Perskaitytą knygą privalėdavo atnešti į klasę, mokytoja atsiversdavo bet kurį puslapį, paskaitydavo pastraipą ir vaikas turėdavo papasakoti tolesnius įvykius doh.gif Toks skaitymo skatinimas man atrodo žiaurokas unsure.gif Ypač, kurie silpniau skaito unsure.gif
Atsakyti
ne pas mus tai vaikas apraso trumpai knyga ir iliustruoja. O siaip trumpai apie ka sako. Galiausiai yra privalomu knygu sarasas, aprinkta sudetingumas, raidziu dydis ir t.t. bet esme, akd pvz. viena mergyte skaito nuo 4 metu, visokius Robinzonus Kruzus blink.gif thumbup.gif o kiti skaito ale Meskiuka Rudnosiuka. be to nuo trecios klases jau prasideda kaip ir lygiu skirstymas, taigi vienas vaikas gali pvz. lietuviu rinktis pagal koki A lygi, o kitas pagal B, priklausomai nuo sugebejimu..bet vis tiek..gal pvz. nuejes laiku vaikas butu A lygio, o nuejes anksciau, grynai del kruvio kiekio ir negalejimo su juo fiziskai susidoroti (nuovargis) vaikas eitu i B lygi...kazkaip, kai as mokiausi, tai nebuvo tokiu sudetingumu, o dabar keiciasi, modifikuojasi, tik spek sekti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 04 10, 16:18)
super, net neįsivaizduojat, kaip man palengvėjo, kad ne aš viena "tokia nenormali"  biggrin.gif na, nieko, bandysim  biggrin.gif

Basha, paskaicius formumus, matau , kad abidvi baigem ta pacia mokykla ir vakus norim leist panasaus amziaus i mokykla. Taciau mano vaikas dar neskaito ir neraso ( nebent savo varda ir skaicius). Kaip Jums sekasi tuo klausimu? as nematau butinybes , paruosiamoji grupe tam yra
Atsakyti