Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

QUOTE(Alchemie @ 2010 04 12, 15:11)
is viso pirmoje klaseje nereikia moketi skaityti, skaiciuoti, rasyti  unsure.gif jie patikrina kiek vaikas moka ir pan. per vasaros mokyklele, duoda uzduotis, kurios parodo, kiek islavejusi ranka, ir suvokimas, bet situ dalyku moko pirmoje klaseje. maniskis pvz. abecele nuo 2 metu zino, ale skaityti ir raides jungti sunkiau pasirode. is viso pirmoje klaseje pirmas pusmetis dar toks gana zaidimas suspalvinimais ir pan. paskui jau isivaro i mokymosi tempa

g.gif Keista, kad pirmoj klasėj nereikia mokėti skaityti, skaičiuoti g.gif Kaip tik pirmoj klasėj mokosi taisyklingai rašyti, skaičiuoti, skaityti. Per pirmą pusmetį vaikai išmoksta skaityti (jei nemokėjo).

Dar vienas svarbus dalykas - kokio stiprumo klasė surinkta mirksiukas.gif Pvz. maniškio klasė jau lapkričio mėnesio rašė mini diktantus tiek lietuvių kalbos, tiek matematikos mirksiukas.gif Paralelinė klasė labai silpna verysad.gif Ten vaikučiai ir antroj klasėj nemokėjo sujungti skiemenų verysad.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaites, visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
blush2.gif primenu, temos pavadinimas "psichologinė pedagoginė tarnyba" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 04 08, 19:12)
g.gif nelabai man aišku, ką tai reiškia. Draugės vaikas 4 m eina prie visų žmonių lengviausiai, su visais bendrauja, su bet kuriuo sės į mašiną ir važiuos. Maniškė labai atsargiai bendrauja su svetimais (turiu omenyj suaugusius, su vaikais tai super viskas thumbup.gif  , pati prieina, užkalbina, siulo žaisti  drinks_cheers.gif ), jei jai žmogus nepatinka, gali ir visai nešnekėti arba tiesiai šviesiai pasakys, kad nenori kalbėti, nes nepatinka. O šiaip lanko įvairias mokyklėles, bendrauja su visais mūsų draugais, dėdėmis, tetomis ir t.t, tik nėra labai patikli ir lipšni. Tai ir bijau, kad tetulė psichologė gali nepatikti  biggrin.gif

Visa tai puiku, bet NE TAI.
Maniškis irgi be galo bendraujantis, 6 metų jau normalias knygas skaitė pats. pamaniau - metas į mokyklą. Gimęs sausio 28d - mums būtų priklausę tik nuo kitų metų. Psichologė iš tos tarnybos sakė kad viskas kaip ir gerai. Bet jie neprisiima atsakomybės. Spręsti man. Pradėjom lankyti mokyklą - dėl socialinės brandos išlindusių problemų vargstam iki šiol - jau ketvirti metai. Kuo tai pasireiškia : Nesusikaupia, neišlaiko dėmesio visą pamoką, neseka mokytojos aiškinimų, nedaro su klase pratimų jei šalia jo asmeniškai nestovi mokytoja, pirmais metais galėdavo vidurį pamokos uždainuoti, astsistojęs pradėti vaikščioti, kalbėtis, juoktis.. Tvarkomės po truputį, bet tikra vargo vakarienė. Neskubėkit leisti į mokyklą šešemečių. Ypač berniukų. Mergaitėms gal kitaip... schmoll.gif
Atsakyti
o jei tarkim vaikas gimes rugseji, tai rugsejo 1 d. jam dar 6 metai ir 11menesiu.
tai vistiek 6metai, tai negi laukti dar metus?
Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2010 04 13, 23:20)
o jei tarkim vaikas gimes rugseji, tai rugsejo 1 d. jam dar 6 metai ir 11menesiu.

jei einamaisiais metais vaikui sueina 7 tai jau priklauso i mokyklele mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolva @ 2010 04 13, 23:08)
Visa tai puiku, bet NE TAI.
Maniškis irgi be galo bendraujantis, 6 metų jau normalias knygas skaitė pats. pamaniau - metas į mokyklą. Gimęs sausio 28d - mums būtų priklausę tik nuo kitų metų. Psichologė iš tos tarnybos sakė kad viskas kaip ir gerai. Bet jie neprisiima atsakomybės. Spręsti man. Pradėjom lankyti mokyklą - dėl socialinės brandos išlindusių problemų vargstam iki šiol - jau ketvirti metai. Kuo tai pasireiškia : Nesusikaupia, neišlaiko dėmesio visą pamoką, neseka mokytojos aiškinimų, nedaro su klase pratimų jei šalia jo asmeniškai nestovi mokytoja, pirmais metais galėdavo vidurį pamokos uždainuoti, astsistojęs pradėti vaikščioti, kalbėtis, juoktis.. Tvarkomės po truputį, bet tikra vargo vakarienė. Neskubėkit leisti į mokyklą šešemečių. Ypač berniukų. Mergaitėms gal kitaip... schmoll.gif

kaip matyt visi vaikuciai skirtingi smile.gif maniske sausio 30 d. gimus. Moka susikaupti,islaikyti demesi,nereaguoja i pasalinius garsus kai reikia susikaupti,skaito ir raso...skaiciuoja ir atlieka nesudetingus matematinius veiksmus. Tik labai jau nesavarankiska unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kajuka @ 2010 04 09, 12:21)
Maniskis pradejo lankyt 6 su puse, kovo menesi jam sukako 7. Man tai atrodo normalu, bet kiek sutikau zmoniu tai i mane kaip i vaiko skriaudike ziurejo  doh.gif Manyciau kad reiketu 7mecius taip pat tikrinti pries einant i mokykla nes sunaus klaseje tokiu nesubrendusiu yra kad baisu  doh.gif mokytoja per susirinkimus skundziasi kad 5 kartus per pamoka i tualeta eina nenusedi, vaiksto, musasi,  o tevai padaryt nieko negali vat ir pasireiskia subrendimo lygis. Man taip pat juokinga kai psichologe per valanda nusprendzia ar mano vaikas pasiruoses mokyklai. Tevai manau geriau zino koks ju vaikas  4u.gif

Šita tema-skausmas mano širdžiai.Mano dukrytė PRIVALO eiti į mokyklą,nors nesusikaupia,jautri,nedrąsi,neskaito,visko bijo,ištisai verkia,kai reikia mokytis...
Jai taip reikėtų dar vienų metų namie,kad sutvirtėtų.Bet nevalia nepaisyt įstatymų,nesvarbu,kaip tai atsilieps vaikui
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 03 31, 11:24)
Sveikos mamytės . Noriu savo pupą leisti anksčiau į priešmokyklinę grupę, darželyje pasakė, kad reikia pažymos iš psichologinės- pedagoginės tarnybos. Gal kuri su savo vaiku jau buvote? Kaip atrodo tas patikrinimas? Kokie ten tie testai? Ar labai sudetingi?
4u.gif

QUOTE(Basha @ 2010 04 06, 17:47)
Tai kad mums iki mokyklos dar toli  ax.gif , o pažymos reikia, kad į priešmokyklinę grupę priimtų. Be to, nemanau, kad pirmoką pirmą dieną nuvedi į mokyklą, į visiškai nepažįstamą vietą, pas visiškai nepažįstamus žmones ir vos peržengęs slenkstį palieki. Juk prieš tai eini rašyti prašymą, aprodai vaikui mokyklą, klasę, pabendrauji su mokytoja, rugsėjo 1 yra šventė, kai visi tėvai su vaikais eina į klasę. Nemanau, kad tai tas pats, kas įstumti vaiką viena pas pirmą ir paskutinį kartą matytą tetulę ir išeiti.
Dabar mano vaikui biškuti virš 5 m, o kai reiks eiti į mokykla bus 6m7mėn. Yra skirtumas.
Gal parašys mamytės, kurios jau vedė vaikučius. Kaip ruošėt vaikus, ar sakėt, kad reikės atsakinėti į klausimus, kad reiks pasilikti be mamos, net nežinau, ar reikia kaip nors ruoštis? doh.gif
Papildyta:

Ačiū už jūsų nuomonę  4u.gif , bet diskusijos leisti ar ne vaiką nuo 6 m į mokyklą yra kitoje temoje. Ši tema tiems, kurie tvirtai apsisprendė, kad leis vaiką nuo 6, ir nori konkrečių atsakymų į konkrečius klausimus apie patikrinimą tarnyboje. Neįsižeiskit, tiesiog truputi atsibodo patarimai "neskubėti, pagalvoti apie vaiką", manau kiekviena mama savo vaiką pažįsta geriausiai ir linki jam tik gero  4u.gif

QUOTE(Basha @ 2010 04 12, 21:41)
Ačiū, mergaites, visoms  4u.gif  4u.gif  4u.gif
blush2.gif primenu, temos pavadinimas "psichologinė pedagoginė tarnyba" ax.gif

Tiesiog "užkliuvo" temos pavadinimas. Jei mama abejoja kaip vaikas atliks užduotis, kaip pasiliks su svetimu žmogumi ir kaip reikia ruoštis- tai gal anksti į priešmokyklinę ? Ruoštis nereikia. Vaikui pateikiamos piešimo užduotys, paveikslėlių grupavimo, kalbinės ir kt. vaiko amžiui tinkamos užduotys. Žaidimo forma- tikrai neišgąsdins. Brandus vaikas smalsus - tai kad sudomins tikrai. Neatkalbinėju, ne mano reikalas. Tik iš asmeninės patirties ir darbinės Dirbu PPT : savo vaikiną gim. sausio mėn. leidau į mokyklą 7,5 metų, t.y. vėliau. Nesigailėjau nei dienos. Nors jau penkių metų vaikinas skaitė ir rašė spausdintinėmis raidėmis, skaičiavo šimto ribose ir pan. Ir tikrai žinau būtų praėjęs brandumo testą. Vyresnėlis išėjo septynių, išlindo miego sutrikimai-kol adaptavosi. Vaikui pirma klasė bet kokiu atveju stresas- vyresnis vaikas lengviau prisitaiko prie naujos situacijos, reikalavimų ir kt. Net "praėjęs" testą vaikas gali turėti sunkumų mokykloje, ir tai nebūtinai pasireikš blogu įvertinimu . Aš savo anksčiau neleidau ir neleisiu. Ir artimam žmogui patarčiau neleisti tongue.gif . Ir turiu nemažai pavyzdžių, kaip tėvai paskui gailisi, arba skundžiasi, ieško kaltų. Jūsų reikalas rinktis. Visada būna išimčių. Sekmės. mirksiukas.gif
Atsakyti
liliux4
patarkite mano situacijoj,kai dukrai pritrūko trijų dienų,kad turėtų vaikystę...
Atsakyti
QUOTE(Jolva @ 2010 04 13, 22:08)

O Jūs pati matėt, kad Jūsų vaikas socialiai nesubrendęs g.gif Dažniausiai tokius dalykus darželio auklėtojos pastebi ir tėvams praneša mirksiukas.gif Pvz. maniškiai skiriasi kaip diena ir naktis. Vienas ėjo 6,8 m., o kitas eis tik 7,4. Pradėjus leisti į darželį pamačiau, kad vienas anksčiau subręs, o kitas - vėliau.

QUOTE(Irute @ 2010 04 13, 22:20)

Jūsų vaikui neriks laukti. 2010 m. rugsėjo 1 d. į mokyklą eis vaikai gimę 2003 01 01 - 2003 12 31. Jūsiškis rudenį keliau į pirmą klasę.

QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 13, 23:16)
Šita tema-skausmas mano širdžiai.Mano dukrytė PRIVALO eiti į mokyklą,nors nesusikaupia,jautri,nedrąsi,neskaito,visko bijo,ištisai verkia,kai reikia mokytis...
Jai taip reikėtų dar vienų metų namie,kad sutvirtėtų.Bet nevalia nepaisyt įstatymų,nesvarbu,kaip tai atsilieps vaikui

Bet dar daug laiko 4u.gif Vaikui pusmetis - labai daug 4u.gif Viskas gali pasikeisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 13, 23:16)

Mano sunus , kaip ir jusu, gimes ta pacia diena 4u.gif . Jis taip pat PRIVALO eiti i mokykla. Jis jautruolis, sunkiai randantis kalba su vaikais, kai reikia mokyti-nervuojames kartu.
Nuo sausio pradejau mokyti namie jau konkreciau. Pripirkau ivairiausiu uzduociu knyguciu iki mokyklinukams. Uzduotys, kaip ir knygutes labai ivairios, skirtingos, todel uzduotis darome pagal norus ir nuotaikas. Yra dalyku, kuriu nesupranta tose uzduotyse, bet labai tikiuosi, kad iki rudens jau perprasim dauguma uzduociu (nesitikiu tureti vaika-pirmuna, nes pati tokia niekuomet nebuvau).
Del jautrumo, tai cia jau kaip pasiseks su klases kolektyvu ir aukletoja-nuspeti neimanoma. Galgi susiras draugu, savo nisa klaseje ir jautrumui, nervvuotumui nebus pagrindo bujoti.

O kad PRIVALOMA eiti i mokykla, tai netiesa. Tiesiog, jei dabar vaikas yra paruosiamoje grupeje, vadinasi jis naudoja savo "mokinio krepseli" ir antro jam neskirs. Jei nenorite i mokykla leisti, tai metams teks susirasti koki privatu darziuka ar pan, kad vaikas prabutu metus. Visur pilna iseiciu. Jei psichologas pritars jusu nuogastavimams, kad vaikas darzeliui dar netinkamas, tai nustokite nervuotis, o ieskokites vietos, kur vaikas praleistu tarpinius metus iki mokyklos. Nieko cia tragisko nematau. 4u.gif
Atsakyti
PPT pripažįsta,kad vaikas emociškai nebrandus,bet kad galėčiau neleist į mokyklą reikia,kad pripažintų vos ne psichinius defektus.Kadangi pagal įstatymą privalo lankyt mokyklą,grasina baudomis...
Mums ne problema,kur praleisti metus,kad tik leistų nevest nuo rugsėjo.
Neurologė irgi pritaria,kad jai dar anksti.
Ir mes mokomės namie.Verkia,išbala,rankytės dreba cray.gif Gaudom nuotaikas,skatinam,giriam-jai vistiek baisu.O man dar labiau,nes norėčiau,kad mokytųsi,ko nors pasiektų gyvenime,bet jei šiemet pradės-be šansų...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 14, 09:32)
PPT pripažįsta,kad vaikas emociškai nebrandus,bet kad galėčiau neleist į mokyklą reikia,kad pripažintų vos ne psichinius defektus.Kadangi pagal įstatymą privalo lankyt mokyklą,grasina baudomis...
Mums ne problema,kur praleisti metus,kad tik leistų nevest nuo rugsėjo.
Neurologė irgi pritaria,kad jai dar anksti.
Ir mes mokomės namie.Verkia,išbala,rankytės dreba cray.gif Gaudom nuotaikas,skatinam,giriam-jai vistiek baisu.O man dar labiau,nes norėčiau,kad mokytųsi,ko nors pasiektų gyvenime,bet jei šiemet pradės-be šansų...

O gal vaikutis jaucia Jusu nerima,Jusu padidinta rupinimasi tuo g.gif Gal neverta dar vaiko papildomai mokyti,jei tai jam sukelia stresa. Jei pats nerodo susidomejimo tai ir nereikia dar nieko mokintis. Mokykloj bus kitaip viskas. Ten bus zodis "reikia" ,ir asaros jau niekuo nepades smile.gif Pasakokite dukrytei kad mokylelej bus labai smagu nes suzinos daug nauju dalyku,susiras nauju draugu.. Galbut papasakokite savo malonius prisiminimus is mokykliniu laiku. Planuokite kokia grazia kuprine pirksite,kartu issirinkite rasomaji stala... paklauskite kaip pirma diena mokykleles plaukucius susisukuosite. Tegul mergaite laukia tos dienos,tegul dziaugiasi ir planuoja kartu su Jumis. O mokyma palikite mokytojai,ji geriausiai zinos nuo ko pradeti ir kaip sudominti tuo thumbup.gif
Bet jei vistik norite kazkiek lavinti iki mokyklos tai tam yra visokiu kompiuteriniu zaidimu. Nemanau kad bent vienas vaikas liktu abejingas jiems thumbup.gif Gal rankyte nesilavina,bet loginis mastymas tobulinsis,reakcijos greitumas. O tai irgi labai gerai mirksiukas.gif Sekmes Jums 4u.gif

O mes kol kas ramiai laukiam kada galesim testukus atlikti. kaip bus taip...jei psichologe matys kad dar per anksti tai eisim i paruosiamaja. Bet tikimes kad viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiddda-d: 14 balandžio 2010 - 08:10