Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

QUOTE(Kava&arbata @ 2016 09 23, 08:37)
Jums nereikia eiti i sia tarnyba  4u.gif , vaikai, kuriems sueina 7 m iki sausio 1 d. eina i pirma klase. Paprastai jau sausio men. prasideda prasymai i mokykla, o jei turite vaiko registracija Lietuvoje, tai Jusu vaikas automatiskai pateks i sarasus pagal gyvenamaja vieeta.

Aciu, nuraminot. nes jau truputi sustresavus buvau, kad 7 metu vaikas i paruosiamukus tures eiti, jei to testo kazkokio neislaikys biggrin.gif
Tai mokykla, kuri priklauso pagal gyvenama vieta, automatiskai itraukia i sarasus,papildomai nereikia eiti ir rasyti nieko ? Tai automatiskai ir mokytoja parenka ar kaip? O jei man nepatinka mokykla pagal gyvenama vieta, tai galima rasyt prasyma kad priimtu kitur ?
Atsakyti
QUOTE(cc-mark @ 2016 09 23, 12:20)
Aciu, nuraminot. nes jau truputi sustresavus buvau, kad 7 metu vaikas i paruosiamukus tures eiti, jei to testo kazkokio neislaikys  biggrin.gif 
Tai mokykla, kuri priklauso pagal gyvenama vieta, automatiskai itraukia i sarasus,papildomai nereikia eiti ir rasyti nieko ? Tai automatiskai ir mokytoja parenka ar kaip?  O jei man nepatinka mokykla pagal gyvenama vieta, tai galima rasyt prasyma kad priimtu kitur ?

Paprastai sarasus perduoda darzelis, kas lanko priesmokykline. Nezinau, kaip Jusu atveju butu. Jums reiktu pasiskambinti i smm ir pasiaiskinti. Dabar priesmokykline privaloma. Galima rinktis mokykla ir paduoti prasyma, jei yra vietu priima, bet tos mokyklos, kurios yra daugumos geidziamos jau sausio pirmaja savaite surenka klases 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 23 rugsėjo 2016 - 12:52
QUOTE(Kava&arbata @ 2016 09 23, 13:50)
Paprastai sarasus perduoda darzelis, kas lanko priesmokykline. Nezinau, kaip Jusu atveju butu. Jums reiktu pasiskambinti i smm ir pasiaiskinti. Dabar priesmokykline privaloma. Galima rinktis mokykla ir paduoti prasyma, jei yra vietu priima, bet tos mokyklos, kurios yra daugumos geidziamos jau sausio pirmaja savaite surenka klases  4u.gif

Kas tas smm? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cc-mark @ 2016 09 23, 13:54)
Kas tas  smm?  blush2.gif

http://www.smm.lt/

Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2016 09 23, 09:06)
Čia nauja tvarka dėl automatinio patekimo? Nebereikės prašymų nešti į mokyklą pagal gyvenamąją vietą?

Nezinau kiek nauja g.gif , mums priklause Genio pradine pagal gyvenamaja vieta, tai dar pries 8 metus, kai atejom uzsirasyti mums pasake, kad mes jau sarasuose, tik reik patvirtinti ar eisim, nes norinciu labai daug. Manau prasyma reik rasyti, bet prioritetai kiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 23 rugsėjo 2016 - 15:01
QUOTE(Kava&arbata @ 2016 09 23, 14:59)
Nezinau kiek nauja  g.gif , mums priklause Genio pradine pagal gyvenamaja vieta, tai dar pries 8 metus, kai atejom uzsirasyti mums pasake, kad mes jau sarasuose, tik reik patvirtinti ar eisim, nes norinciu labai daug. Manau prasyma reik rasyti, bet prioritetai kiti.

Gal prieš 8 metus, bet dabar tikrai ne taip yra.
Prašymo reikia, dokumentus mokykla iš darželio/ priešmokyklinės gauna tik kai jau įtraukia vaiką į priimtų sąrašus.
Tiesiog pagal gyvenamąją vietą esant prašymui privalo priimti mokykla.
Atsakyti
Sveikos. Gal kas žino kur galima paskaityti ar privaloma baigti priešmokyklinę grupę kad vaikas galėtų eiti į mokyklą metais anksčiau? Situacija tokia, kad dukrai vasario men. bus 6 metai, bet vis dar darželio grupę lanko, pereiti į priešmokyklinę grupę jokių galimybių, nes darželis perpildytas. Ji protinga, daug ką žino ir moka, aukšta, beveik neatsilieka nuo sesutės, kuri šiais metais pradèjo lankyti 1klase. Manau, kad tikrai galėtų nors ir dabar keliauti į mokyklą.. Ką reiktų tokių atveju daryti?
Atsakyti
QUOTE(Rinaa @ 2016 11 01, 19:31)
Ką reiktų tokių atveju daryti?
Kreiptis į PPT
Atsakyti
Bet ar privaloma priešmokyklinė grupė, be jos priims į 1 klase jeigu vaikas išlaikys testą. Ir ar kreiptis galima jau dabar? Kad žinoti ar vaiką rašyti į mokyklą..
Atsakyti
QUOTE(Rinaa @ 2016 11 01, 20:21)
Bet ar privaloma priešmokyklinė grupė, be jos priims į 1 klase jeigu vaikas išlaikys testą. Ir ar kreiptis galima jau dabar? Kad žinoti ar vaiką rašyti į mokyklą..
Taigi kreipkitės ir ten paaiškins.Pavasarį ten eilės tėvų,norinčių anksčiau išgrūst vaikus į mokyklą...
Atsakyti
Gal kas turite tuos testus pagal ka vertina vaika? Kazkur buvau uzmaciusi, bet buvo neaktualus, kol vyras apie tai kalbos neuzvede. Noreciau permesti akimis ir isivertinti, ar verta vesti vaika, mano akimis tikrai lenkia bendraamzius, bet kazkaip vis jungiasi vidinis stabdis, kad per anksti... Tai mastau vesti i ta vadinama komisija, kad jau tiksliai isitikinti, kad neverta dar vienus metus praleisti darzelyje ir cia tik mano nenoras ji anksciau isleisti i mokykla, ar vis del to mamos sirdis giliai jaucia, kad jis dar nepasiruoses smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver sky: 12 vasario 2017 - 23:41
QUOTE(Silver sky @ 2017 02 12, 23:40)
Gal kas turite tuos testus pagal ka vertina vaika? Kazkur buvau uzmaciusi, bet buvo neaktualus, kol vyras apie tai kalbos neuzvede. Noreciau permesti akimis ir isivertinti, ar verta vesti vaika, mano akimis tikrai lenkia bendraamzius, bet kazkaip vis jungiasi vidinis stabdis, kad per anksti... Tai mastau vesti i ta vadinama komisija, kad jau tiksliai isitikinti, kad neverta dar vienus metus praleisti darzelyje ir cia tik mano nenoras ji anksciau isleisti i mokykla, ar vis del to mamos sirdis giliai jaucia, kad jis dar nepasiruoses smile.gif
testai namie nepadės.Vertinamas ir vaiko gebėjimas susikaupti,išlaikyti dėmesį.Reakcija į įvairias užduotis ir situacijas,sugebėjimas dirbti savarankiškai...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2017 02 13, 11:19)
testai namie nepadės.Vertinamas ir vaiko gebėjimas susikaupti,išlaikyti dėmesį.Reakcija į įvairias užduotis ir situacijas,sugebėjimas dirbti savarankiškai...

As ju namie vaikui nesiruosiu duoti, norejau pati paziureti kokias uzduotis duoda atlikti, ka vertina mirksiukas.gif
Atsakyti