Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 16, 22:29)
kokia čia taip mokykla?

Kauno "Šilo" pradinės direktorė Gaidienė.
Ir pasakyk man, kad pavardė nieko nesako apie žmogų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 06 17, 06:41)
Kauno "Šilo" pradinės direktorė Gaidienė.
Ir pasakyk man, kad pavardė nieko nesako apie žmogų hihihi.gif

kukariekū biggrin.gif

ginekologę aa tokia pavarde turėjau...tiek to-apie mirusius tik gerai-tai neturiu ką papasakot...............................
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 17 birželio 2010 - 08:16
4u.gif mergaites, grįžkim prie temos smile.gif Diskusijos, nuo kiek metų vaiką leisti į mokyklą, į kokią mokyklą yra kitose temose.
4u.gif
Atsakyti
keliu temą į viršų 4u.gif
Atsakyti
Mes siendien iveikeme brandos testa. Tai kas keliaujame i priesmokykline grupe jau siemet, kaip bus 5 m. 7 men.
Atsakyti
O mes tik laukiame testo doh.gif , nes planuojame leisti savo mergaitę nuo šešių metų į mokyklą ir manau aš labiau jaudinuosi kaip ten jai seksis, nei ji.
Atsakyti
PPT tarnybos išvada yra tik rekomenduojamojo pobūdžio. O kada leisti vaiką į mokyklą sprendžia tėvai.
Atsakyti
QUOTE(Nekieno @ 2012 05 25, 17:43)
PPT tarnybos išvada yra tik rekomenduojamojo pobūdžio. O kada leisti vaiką į mokyklą sprendžia tėvai.

Čia rimtai? Juk jei kalendoriniais metais vaikui nebus septynių metų, tai kaip ir privaloma. Sakykim jie išvadoje paskelbia, kad dar nerekomenduoja ir ką tada? Nes ir mokykloje tą patį sakė, reikia patvirtinančios pažymos apie vaiko brandumą, kad spec. įvertintų teigiamai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(TejaTeja @ 2012 05 25, 19:15)
Čia rimtai? Juk jei kalendoriniais metais vaikui nebus septynių metų, tai kaip ir privaloma. Sakykim jie išvadoje paskelbia, kad dar nerekomenduoja ir ką tada? Nes ir mokykloje tą patį sakė, reikia patvirtinančios pažymos apie vaiko brandumą, kad spec. įvertintų teigiamai. verysad.gif

Man vaiko būsimos mokyklos priešmokyklinės grupės mokytoja sakė, kad toji pažyma tik rekomendacinio pobūdžio ir, jei neklystu, rodos, jos pačios dukrą "įvertino" nelabai teigiamai, bet ji vis tiek leido į mokyklą nuo 6 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nekieno: 26 gegužės 2012 - 16:10
QUOTE(Nekieno @ 2012 05 26, 17:06)
Man vaiko būsimos mokyklos priešmokyklinės grupės mokytoja sakė, kad toji pažyma tik rekomendacinio pobūdžio ir, jei neklystu, rodos, jos pačios dukrą "įvertino" nelabai teigiamai, bet ji vis tiek leido į mokyklą nuo 6 metų.

ta pazyma gal ir rekomendacinio/nerekomendacinio pobudzio, taciau be jos negalesit i priesmokykline eit. 4u.gif
Atsakyti
Susiduriau su problema, gal galyte patarti ka daryti.
Vaikas tris metus lanke lenku darzeli su manimi ir sese kalba lenkiskai, tik su tievu lietuviskai. As noreciau ja leisti i lietuviu mokykla, todiel nusprendziau, kad i priesmokykline grupe turi eiti lietuviu, bet jai rugsejio men. bus tik 5.9 todiel darzelyje paprase pazymos.
Nuejome i tarnyba, sakau kad vaikas gerai kalba lenkiskai o lietuviskai prasciau.
Tarnyboje jai padare brandumo testa lietuviu kalba blink.gif , isvadoje parase kad jios kalbos ir fonemos rezultatai nepakankami kad leisti i priesmokykline grupe, kiti visi rezultatai patenkinami. As sakau, kad ji per metus darzelyje ismoks lietuviu kalba ir sekanciais metais eitu i mokykla 6.9 metu, o ji visiskai nesileidzia i kalbas, tvirtina tokie istatymai ir viskas atseit ,,as negaliu is anksto zinoti ar vaikas ismoks lietuviskai ar neismoks"
Pagal ta isvada man lieka tik toks kelias, leisti vaika i lietuviu darzeli i jaunesne grupe, o kitais metais kai ismoks pakankamai gerai lietuviu kalba, be priesmokyklines grupes vaika leisti i mokykla.
Atsakyti
Lilijav, nesu susidurusi, bet labai keista, nes PPT isvados rekomendacines, pasiskambinkite i savivaldybes svietimo skyriu- pasiteiraukite, ar darzelis gali taip prasyti tos pazymos ir atsisakyti kelti i priesmokykline, nes cia tada ir mokyklos galetu imti ir nepriimineti anksciau i pirma klase smile.gif
Dar variantas pasiieskoti darzelio, kuris i priesmokykline be pazymos priimtu, kaip pastebejau, tai pasitaiko tose grupese laisvu vietu.
Nuejus i priesmokykline grupe nebegaletumet persigalvoti ir kitamet jau neturetumet krepselio darzelyje, jei neleistumet i mokykla- reiktu arba i privatu leisti, arba namie laikyt vaika.
Is kitos puses, dvikalbeje seimoje augantiems vaikams sunkiau su gramatika, skaitymu buna, gal kazkiek i ta kalbos elementa ir atsizvelgt reiktu.
Be to, kaip kur, bet daug kur paruosiamosiose nei ten ko nors moko labai, nei ka. Va, mano vaikas be paruosiamosios eis metais anksciau, ir jus galite ta testa pasidaryti kitais metais geguze (jei galima taip anktrakart darytis) gal tada su kalba bus gerai, nes is to testo tai kaip supratau, tai net 3 uzduotys susijusios su kalba, jau nekalbant apie apskritai kalbejima pati.
Atsakyti