Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 15, 21:20)
turiu pasirinkima. vesiu kitais i darzelio paruosiamukus ir jeigu manysiu, kad reiketu vaika vesti veliau, tai tiesiog vesiu i privacios mokyklos paruosiamukus vel. O tada jau i pirma klase arba valstybines mokyklos arba tos pacios privacios.

gerai, kai finansai leidzi, o jei ne...
Atsakyti
QUOTE(rutele77 @ 2010 06 15, 20:05)
gerai, kai finansai leidžia, o jei ne...

privačios mokyklos yra LT teritorijoj,taigi privalo laikytis įstatymų
o du metus iš eilės mokinio krepšelio valstybė neduoda.Nebent tikrai tėveliai sutiktų padengti tą sumą ir dar sumokėti už mokslą...
Bijau,kad netektų nusivilti,todėl siūlau jau dabar pradėti ieškoti išeities.Gal pasiseks geriau,nei man... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 15, 20:15)
privačios mokyklos yra LT teritorijoj,taigi privalo laikytis įstatymų
o du metus iš eilės mokinio krepšelio valstybė neduoda.Nebent tikrai tėveliai sutiktų padengti tą sumą ir dar sumokėti už mokslą...
Bijau,kad netektų nusivilti,todėl siūlau jau dabar pradėti ieškoti išeities.Gal pasiseks geriau,nei man... unsure.gif

deja skirtingai nuo privaciu mokyklu, privatus darzeliai jokiu krepseliu is valstybes negauna. todel jie tikrai gali priimti vaika bet kuriuo atveju jeigu tik tevai sutinka moketi.
na kita iseitis irgi nelabai sudetinga - tiesiog leisti vaikui pabuti namie metus smile.gif

bet ne apie tai as. tiesiog norejau kad kas nors pasidalintu patirtimi, kokie trukumai kai vaikas yra vyriausias klaseje. tarkime prades jis lankyti mokykla kai jam bus 7.9 metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 15 birželio 2010 - 20:29
norėjau savąją leisti vėliau ir neįžvelgiau jokių trūkumų,tik privalumus smile.gif Nes metai šešiamečiui-tai šeštadalis jo gyvenimo.
Bet privatus darželis ne mums,o laikyti namie vaiką,baigusį paruošiamąją grupę man neatrodo protinga
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 15, 19:46)
neturit JOKIO pasirinkimo... verysad.gif
nusiteikit,kad kitą rugsėjį vesit į mokyklą pirmokėlį
tik dukrytei pasisekė gimti geresniu laiku mirksiukas.gif

yra pasirinkimas - vaikas tupi namie.

QUOTE(rutele77 @ 2010 06 15, 19:50)
Del leidimo veliau, kaip ir neiseina diskutuoti, nes tevai rinktis negali  verysad.gif , jei tais kalendoriniais metais vaikui sueina septyneri, jis turi pradeti lankyti mokykla. Man tai labai nepatinka  schmoll.gif , nes mano maziukas gimes butent gruodzio paskutinem dienom ir visai nesinores jo leisti i mokykla (aisku, jei nepasikeis istatymai). Juk vaikui daug smagiau lygiuotis i gabesnius, o ne vilktis prie paskutiniu. Vaiko brandai ir pusmetis yra svarbu, o dar berniukai ir siaip leciau bresta

tėvai gali rinktis. Be to, dar yra gydytojų komisija, PPT, kurios gali rekomenduoti atidėti metams mokyklos lankymą.

QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 15, 21:49)
kadangi privalote paisyt įstatymų,tai geriausiu atveju jums skirs baudą ir susidomės VTAT
ar šį rugsėjį nevesit į paruošiamukus?juk jo grupė visa eis?

nesąmonė. Net šuo nesulos. Jau kad VTAT dirbtų lotuliukas.gif Priešingai, į VTAT galima kreiptis, jeigu vaikas nebrandus mokyklai, o tėvai vistiek yra verčiami vesti vaiką į mokyklą. Yra toks dalykas, kaip vaiko sveikatą tausojantis režimas. Su šia rekomendacija iš gydytojų komisijos einat į PPT, testuojatės ir sėdit dar metus daržely.
Kaip minėjo mokyklos direktorė, dabar mokykla yra orientuota į vaiką, o ne į tėvus. Ir jeigu kur kokia mokyklos direktorė skelbia tokias nesąmones, kad susidomės VTAT, ar gaus baudą tėvai, tai ji yra bent jau nesąžininga ir neinformuoja tėvų apie galimybes. Įstatymai yra vaiko pusėje.

QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 15, 22:15)
Nebent tikrai tėveliai sutiktų padengti tą sumą ir dar sumokėti už mokslą...

Tėvai NEGALI mokėti už mokslą. Jeigu eina į standartinę mokyklą, darželį, tėvams NELEIDŽIAMA mokėti.
Reikia išnaudoti "vaiko sveikatą tausojančio režimo" rekomendaciją iš gydytojų komisijos. Įstatymai yra vaiko pusėje.
Atsakyti
išbandžiau viską,nenervinkit aggressive.gif
PPT pasakė,kad pažymas išduoda tik esant didelėms fizinei ar psichinei negalėms,socialinė įspėjo net nebandyti neleisti vaiko į mokyklą,mokykla negalėjo priimti į nulinę klasę,nes mergaitė baigė paruošiamąją grupę darželyje,darželis negali palikti,nes išnaudojo mokinio krepšelį.................................................
Pažymas iš gydytojų apie tausojantį režimą gavau-mergaitė jautri,dažnai serganti.
Dauguma tų,į kuriuos kreipiausi,linkę mano norą atidėti mokyklą nurašyti mano,kaip mamos,jautrumui.Bet juk kas geriau pažįsta mano vaiką?
Turiu sąlygas laikyti metus namie,bet tai nepadės vaikui pasiruošti mokyklai.Mokyti aš galiu,bet neatstosiu bendravimo su kolektyvu.
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 16, 01:26)
Pažymas iš gydytojų apie tausojantį režimą gavau-mergaitė jautri,dažnai serganti.

ne viską išbandėt dar. Kreipiatės į savo miesto/ rajono Švietimo skyriaus vadovą ir skundžiat PPT ir socialinę darbuotoją darant spaudimą. Žinau, jiems labai neparankus toks motinos noras, gydytojų komisijos išvados. Bet tai yra įstatymo garantuota teisė, Jūsų teisė.
Pokalbį galit pradėti Švietimo skyriuje su žmogumi, kuris kuruoja būtent Jūsų darželį. Pasakot, kad vaikas yra toks ir toks, turit gydytojų pažymas. Nepadeda, kreipiatės į Švietimo skyriaus vadovą. Dar nepadės, skambinat į Švietimo ministeriją. Jeigu turit pažymą "reikia vaikui sveikatą tausojančio režimo", gerokai krustels juos. rolleyes.gif
Atsakyti
draugė už mane kalbėjo su viena partiete,kuruojančia švietimą...
moša su pažįstamu pačiame švietimo skyriuje...

jau turim uniformą,susipažinom su dviem mokyklom ir mokytojom,dukra išsirinko.
tikrai nebenoriu trikdyti vaiko
tik dar kartą nusivyliau šalimi,kurioje egzistuoju verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 16 birželio 2010 - 08:03
QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 16, 08:02)
jau turim uniformą,susipažinom su dviem mokyklom ir mokytojom,dukra išsirinko.
tikrai nebenoriu trikdyti vaiko
tik dar kartą nusivyliau šalimi,kurioje egzistuoju verysad.gif

o ka reiskia issirinko? argi mokykla galima issirinkti? juk pagal gyvenamaja vieta priklauso tik viena mokykla? g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 16, 19:48)
o ka reiskia issirinko? argi mokykla galima issirinkti? juk pagal gyvenamaja vieta priklauso tik viena mokykla? g.gif

na,mes galėjom rinktis iš 4 mokyklų.Dvi atkrito iš kart,kitas dvi išbandėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 16, 21:48)

na ne visai taip. Pagal gyvenamą vietą mokykla PRIVALO priimti vaiką, jeigu tėvai pageidauja.
Tačiau mokykla gali priimti bet kokį kitą vaiką rolleyes.gif Vat pavyzdžiui, jeigu mokykla nesurenka klasės, tarkim, arba tėvai yra be jokios socialinės rizikos, vaikas yra sveikas (su kuo aš susidūriau - kol nepasakiau, kad turim problemų, tai suokė kaip lakštingala mokyklos direktorė. Kai tik pasakiau, kad taip ir taip. viskas, taip ir pasakė - tikiuos daugiau nesusitikti).
Atsakyti
kokia čia taip mokykla?
Atsakyti