Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinė-pedagoginė tarnyba

QUOTE(selestė @ 2010 05 07, 08:58)
Testo pakartot tikrai nereikia. Tiesiog iš darželio pasiimkit ankstesnę pažymą ir pristatykit į mokyklą. Mums taip buvo. Specialiai ėjau į PPT klausti ar reiks kartoti, tai nurodė, kad tinka ta pati pažyma. Taip ir buvo smile.gif

Dekui,bandysim ir mes klaust ar tiks ta pati pazyma mirksiukas.gif
Atsakyti
Na mes jau po testo ir jau įvertinimą turim thumbup.gif
patekom pas labai fainą psichologę - Iriną Blažienę thumbup.gif . Labai maloni, su vaiku kalbėjo tiliu ramiu balsu, neskubino, labai maloniai nuteikė. Man už durų eiti nereikėjo, net neprašė išeiti, sėdėjau šalia (aišku nieko nepasakinėjau, nekomentavau, sėdėjau, kaip pėlė po šluota biggrin.gif )
Testas man pasirodė nesudetingas, tik kai kurios užduotys buvo tokios, kad ir pati galvą turėjau pasukti.
1. Užduotys iš albumo loginiam mastymui doh.gif ;
2. Perpiešti iš geometrinių figūrų nupieštą žmogų;
3. Paaiškinti, ką reiškia žodžiai, pvz. negailėstingas, susitraukti, drėgnas, nuobodu;
4. Pasakyti, iš kokios raidė prasideda žodžiai;
5. Išskirti priebalsį iš A iš vardijamų skiemenų, pvz. BA, MU, TO (kai girdi A turi kelti ranką).
Rezultatas: mano 5-metė atsakė geriau nei 80% 6-mečių blush2.gif , verbalinio pažinimo, kopijavimo, akustinės analizės ir t.t. gebėjimai labai aukšto lygio.
Keliaujam į priešmokyklinę grupę! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 05 17, 20:54)
Na mes jau po testo ir jau įvertinimą turim  thumbup.gif
patekom pas labai fainą psichologę - Iriną Blažienę  thumbup.gif . Labai maloni, su vaiku kalbėjo tiliu ramiu balsu, neskubino, labai maloniai nuteikė. Man už durų eiti nereikėjo, net neprašė išeiti,  sėdėjau šalia (aišku nieko nepasakinėjau, nekomentavau, sėdėjau, kaip pėlė po šluota  biggrin.gif )
Testas man pasirodė nesudetingas, tik kai kurios užduotys buvo tokios, kad ir pati galvą turėjau pasukti.
1. Užduotys iš albumo loginiam mastymui  doh.gif ;
3. Paaiškinti, ką reiškia žodžiai, pvz. negailėstingas, susitraukti, drėgnas, nuobodu;
5. Išskirti priebalsį iš A iš vardijamų skiemenų, pvz. BA, MU, TO (kai girdi A turi kelti ranką).
Rezultatas: mano 5-metė atsakė geriau nei 80% 6-mečių  blush2.gif , verbalinio pažinimo, kopijavimo, akustinės analizės ir t.t. gebėjimai labai aukšto lygio.
Keliaujam į priešmokyklinę grupę!  thumbup.gif

sitos uzduotys ir mums buvo. Tik po to dar ir sudetingesniu,nes maniske jau i pirma klase keliaus.
Sveikinu su pirmu sekmingai islaikytu egzaminu thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Mums 6 sueis rugpjuti, vyras irgi buvo vakar nuvedes testuotis, atsakyma gausim ateinanti antradieni, kaip sake turi viska susumuoti. Ta net neisivaizduoju ka pasakys. g.gif
Kaip suprantu, dukra buvo likusi viena su psichologe, jai tai nera problema.
Idomu koki vertinima gausim...
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 05 17, 19:54)
patekom pas labai fainą psichologę - Iriną Blažienę  thumbup.gif . Labai maloni, su vaiku kalbėjo tiliu ramiu balsu, neskubino, labai maloniai nuteikė. Man už durų eiti nereikėjo, net neprašė išeiti,  sėdėjau šalia (aišku nieko nepasakinėjau, nekomentavau, sėdėjau, kaip pėlė po šluota  biggrin.gif )
Rezultatas: mano 5-metė atsakė geriau nei 80% 6-mečių  blush2.gif , verbalinio pažinimo, kopijavimo, akustinės analizės ir t.t. gebėjimai labai aukšto lygio.

Tai o Jus rusiskai testavotes? Idomu, kaip vaikui sekesi su 3 punktu. Gal aprasysite,kaip Jusu nuomone, vaikas paasikino tas savokas - issamiai ar dviem zodziais. Mane tiesiog labiausiai baugina tokios krypties uzduotys, nes visa kita is Jusu isvardintu tikrai padarys, o kai reikia paaskinti gali ir pasimesti ir pasakyti tiesiog "nezinau". Tiesa, apie ta savoka "dregnas" sako visi, kas kazka girdejo apie testus, tai mes jau specialiai ja ismokom smile.gif
Ir Jus cia visas uzduotis isvardinote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka: 03 birželio 2010 - 05:03
QUOTE(selestė @ 2010 05 07, 08:58)
Testo pakartot tikrai nereikia. Tiesiog iš darželio pasiimkit ankstesnę pažymą ir pristatykit į mokyklą. Mums taip buvo. Specialiai ėjau į PPT klausti ar reiks kartoti, tai nurodė, kad tinka ta pati pažyma. Taip ir buvo smile.gif

Na mums sake netinka ta pati pazyma,reikes vel eiti o ar bus kokiu testu bus matyt mirksiukas.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 05 17, 20:54)

Nesupykit mamytes, bet manau, kad psichologai neveltui liepia tevams iseiti ir nebuti kartu, kai vertinamas vaikas. Vienos geros psichologes deka dabar daugelis is mamu pabandys su savo vaikiukais pasikalbeti apie tuos zodelius (as lygiai taip pat neistveriau ir isbandziau savo maziu, smalsumas nugali blush2.gif ). Ir kas dabar iseina, visos mamytes, kurios perskaite sita patikrinimo aprasyma dar nenuejusios i PPT butinai su savo vaikuciais pabandys pasiaiskinti tuos zodzius, vaikas parodys ne tai kaip samprotauja ar supranta savokas zodzius, o ka su mama aptare ir issiaiskino. Duomenys kuriuos gaus psichologas bus netikri, nes jei vaikas butu negirdejes tu savoku, butu visiskai kitaip atsakes (o testas neleidzia naudoti kitu zodziu, bus pakartoti lygiai tie patys). Suprantu, kad viskas ne is blogos valios, bet manau visgi geriau zinoti realia vaiko situacija ir teisingai ivertinti jo galimybes del mokyklos lankymo pradejimo. Taigi mamytes, kurios ruosiates eiti i PPT su vaiku atlikti brandumo testa ir norite gauti realius rezultatus apie savo vaika, neaptarinekit konkreciu savoku, kurias pateke
Basha
Atsakyti
QUOTE(rutele77 @ 2010 06 04, 14:20)
Nesupykit mamytes, bet manau, kad psichologai neveltui liepia tevams iseiti  ir nebuti kartu, kai vertinamas vaikas. Vienos geros psichologes deka dabar daugelis is mamu pabandys su savo vaikiukais pasikalbeti apie tuos zodelius (as lygiai taip pat neistveriau ir isbandziau savo maziu, smalsumas nugali  blush2.gif ). Ir  kas dabar iseina, visos mamytes, kurios perskaite sita patikrinimo aprasyma dar nenuejusios i PPT butinai su savo vaikuciais pabandys pasiaiskinti tuos zodzius, vaikas parodys ne tai kaip samprotauja ar supranta savokas zodzius, o ka su mama aptare ir issiaiskino.
Taigi mamytes, kurios ruosiates eiti i PPT su vaiku atlikti brandumo testa ir norite gauti realius rezultatus apie savo vaika, neaptarinekit konkreciu savoku, kurias pateke
Basha

biggrin.gif sorry, bet tikrai prašovei pro šalį, nejau manai, kad tiek rusų, tiek lietuvių kalbos yra ant tiek skurdžios, kad be šių 5 žodžių kitokių nėra lotuliukas.gif Taigi ne esmė paaiškinti būtent šiuos konkrečius žodžius, psichologė juos keičia ir kitam vaikui būna visiškai kitokie žodžiai. O jei mamos kalba su vaikais ir paaiškina įvairių žodžių reikšmę - valio! thumbup.gif taip praturtinamas vaiko žodynas.
Papildyta:
QUOTE(Jelenka @ 2010 06 03, 05:53)
Tai o Jus rusiskai testavotes? Idomu, kaip vaikui sekesi su 3 punktu. Gal aprasysite,kaip Jusu nuomone, vaikas paasikino tas savokas - issamiai ar dviem zodziais. Mane tiesiog labiausiai baugina tokios krypties uzduotys, nes visa kita is Jusu isvardintu tikrai padarys, o kai reikia paaskinti gali ir pasimesti ir pasakyti tiesiog "nezinau". Ir Jus cia visas uzduotis isvardinote?

Testavomes rusiškai, skambinant užsiregistruoti, klausia kokia kalba kalba vaikas.

Užduotys 5mečiams visos, bet kiek teko kalbėtis su kitom mamom kiekviena psichologė turi savo "punktelių", pvz. Elektrėnuose psichologė labai klausinėjo vaiko vardą, pavardę, tėvų vardus, amžių, adresą, savaites dienas ir pan., mūsų to visai neklausė.
Žodis "drėgnas" - dar truputi šlapias biggrin.gif , "nuobodu" - kai nėra su kuo pažaisti, "susitraukti", "negailėstingas" ir dar pora žodžių, kurių neprisimenu pasakė "nežinau", buvo ir lengvų žodžių: "draugas", "kepurė", linksmas", "liudnas", "mažas" ir kt. Kaip matot, nebūtina su vaiku iškalti žodžio "mažas" reikšmės, nes vietoj jo psichologė gali pasakyti "didelis", "aukštas" ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basha: 04 birželio 2010 - 15:17
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 05 04, 20:17)
sake kiekviena PPT sudaro savo testus. Tai yra tam kad neplistu tie testai viesumoje.Taip kad kitame mieste jie gali buti ir lengvesni.
kalbant apie sinonimus ir antonimus tai vaiko neklausia kas tai yra, o paklausia tarkim kaip kitaip dar galetum pasakyti zodi "mazas". Maniske nesuprato matyt,nes atsake "kudikis"  biggrin.gif
dar visada buna uzduotis nupiesti zmogu. yra ziurima ar vaikas nepamirso kokiu nors kuno daliu nupiest. O maniskei uzduotis buvo nukopijuoti zmogu kuris sudarytas is geometriniu figuru. Sitam piesiny zmogaus kojos (staciakampiai) turejo but atskirti nuo kuno (trikampio) O maniske prilipino kojas prie sijono  doh.gif

Visiska nesamone. Testas yra tik vienas " Vaiko brandumo mokyklai ivertinimo testas". Tik juo galima vertinti vaiku branduma mokyklai, jis yra standartizuotas, turi normas.
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2010 06 04, 20:00)
Visiska nesamone. Testas yra tik vienas "  Vaiko brandumo mokyklai ivertinimo testas". Tik juo galima vertinti vaiku branduma mokyklai, jis yra standartizuotas, turi normas.

drinks_cheers.gif butent, jis yra standartizuotas, pritaikytas musu vaikams ir imrovizuoti psichologas negali. Viskas turi buti vaikui pateikiama pagal testo instrukcija ir klausiama turi buti tik tokie, kokie yra siame teste.
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2010 06 04, 19:00)
Visiska nesamone. Testas yra tik vienas "  Vaiko brandumo mokyklai ivertinimo testas". Tik juo galima vertinti vaiku branduma mokyklai, jis yra standartizuotas, turi normas.

Na testai, gal ir maždaug vienodi, bet žodžių (užduočių) jos turi ten daug, gali bet kokį paklaust, pvz čia neprskaičiau žodžio "įžūlus", "gripas"..., o šių irgi gali paklaust rolleyes.gif , mano pažįstama, kai vedė klausė šių.
Mes ėjom tą testą, bet maniškė nepamena kokių žodžių klausė biggrin.gif , dar sakė tam tikrus žodžius, reikėjo pasakyt, kuriuose girdi raidę S.

Atsakyti