Įkraunama...
Įkraunama...

Velykinė "Pascha"

QUOTE(MeistroMargarita @ 2013 03 24, 16:11)
O gal zinote , kur gauti specialia forma paschai ?


Neįsisvaizduoju, ar pas mus jų yra pirkti. Alternatyva galėtų būti kūgio formos keturkampis vazonas su skyle arba senoviško kavos aparato filtrinė dalis su skyle.
Atsakyti
QUOTE(MeistroMargarita @ 2013 03 24, 18:11)
O gal zinote , kur gauti specialia forma paschai ?

siandien kaip tik maciau maximos leidinyje yra specialios formos paschaj kepti 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanile69: 26 kovo 2013 - 12:09
QUOTE(vanile69 @ 2013 03 26, 10:07)
siandien kaip tik maciau maximos leidinyje yra specialios formos paschaj kepti  4u.gif
user posted image



Ši forma skirta boboms kepti. Paschai reikalinga skylėta forma, kad galėtų išrūgos nutekėti.
Atsakyti
Tikroji rusiska yra medine atrodo taip ...
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2012 04 07, 11:11)
Aš bandysiu pagal šį receptą daryti:
http://www.say7.info...vorozhnaya.html

doh.gif puslapio nėra
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2013 03 30, 17:05)
doh.gif puslapio nėra

Tai kad veikia nuoroda, dar karta pabandykit.
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2013 03 30, 15:05)
doh.gif puslapio nėra



Iš smalsumo antrai Velykų dienai gaminau paschą pagal šį receptą. Kadangi dariau be religinės potekstės, tai apliejau šokoladu. Rezultatas - didelis varškės sūrelis ir labai skanus, beje. Kas bandysite tikrai nenusivilsite.
Atsakyti
Esu kaime pas tolimus gimines valgiusi labai skanų desertinį sūrį kažkada seniai seniai, ir buvau sugadinta visiems laikams, nes dabar visi kiti pagal bet kokį receptą , atrodo neteisingi ir netikri, per daug primenantys paprastą varškę ar sūrelį, net jei būna neblogi ir skanūs biggrin.gif Tada recepto gauti nepavyko, žadėjo duoti, bet užmiršo, ar tai mes užmiršom perklausti po šventės, o gal tyčia nenorėjo išduoti savo firminio recepto- nepamenu, buvau dar paauglė tada, giminės tolimi, vieną kartą gyvenime matyti gal, ar tai du, o dabar ir neliko kieno paklausti.

Tai žodžiu, tai buvo kažkas visai kitokio skonio nei mums, miestiečiams, žinomi varškės produktai

-akivaizdu- varškė- bet be jokio rūgštumo, ir be dirbtinio saldumo, be galo šviežio skonio, ir tokio labai maloniai neutralaus ir subtilaus- saldumas daugiau toks lyg iš savęs, o ne nuo kokio perteklinio cukraus, bet akivaizdu, kad desertinis skonis, toks lyg vanilinis.

-konsistencija kaip drėgnos labai šviežios varškės- bet daug puresnė nei parduotuvinė, bet ir ne tokia kreminė kaip sūrelio ar kremo. Puri ir lengva, bet laikanti formą, ne skysta.

-spalva- labai geltona, bet natūrali, nedažyta, o tokia vanilinio gelsvumo.

- skonis- kažkas neragauto, bet artimiausias gal būtų kokiam tiramisu arba maskarponei, tik su originaliu labai šviežios, ką tk pagamintos varškės atskoniu ir konsistencija varškiškesnė . Gal kiek primena karališką varškės pyragą, bet iš tikro nėr su kuo palyginti, nes nėra atitikmenų biggrin.gif Nors tiksliai neatitinka jokio iš žinomų desertų ar varškės produktų rolleyes.gif

-forma kaip paprasto sūrio, bet labai gražus ir didelis buvo, nes sūrmaišis buvo iš ornamentuotos drobelės ir ornamentas atsispaudė ant sūrio, labai gražiai ir skoningai atrodė.

Šeimininkė minėjo, kad tai net ne sūris o varškė, ir lyg minėjo, kad gamino šventės rytą, prieš pat padavimą į stalą, o ne iš vakaro...

Bandau visokius receptus, daugelis skanūs ir neblogi, bet labiau primena varškę su saldžiais priedais, sūrelį, o ten buvo kažkas visai kitokio...tai bandau atspėti dabar, bet vis ne tas ir ne tas tongue.gif

Bet gaminam vis tiek beveik kasmet kokią nors paschą, nes tipiškai velykiška ir skanu vis tiek, nors atspėti nepavyksta kad bent kiek panašią į aną išgaut ax.gif





Atsakyti
Bandau įsivaizduoti, kad daryta iš kitokios, saldaus pieno varškės, kurios greičiausiai nebūna kiekvienoj pardėj, ir kuri neturi jokio rūgštumo, kad dėta kiaušinių, nes geltonas buvo, kad nelaikyta ir nestingdyta ilgai šaldytuve o patiekta ne už ilgo po pagaminimo- bet tai tik spėliojimas ax.gif


Turbūt reiks nemažai išmėginti kol atrasiu receptą nors kiek panašų ax.gif



beje, aš pažiūrėjau, kad įžymusis tiramisu desertas yra sudarytas pagrinde iš plaktų žalių kiaušinių ir maskarponės sūrio, ir kad būna tiramisu deserto milteliai-pusgaminis, tai gal sakau , kas bijo dėti žalių kiaušinių, tai būtų labai skanus ir patikimas pakaitalas jiems- reiktų pabandyti įdėti kada kokio pirktinio tiramisu kremo arba maskarponės sūrio, kuris irgi yra pagamintas iš grietinėlės sutrauktos citrinos sultimis.

Tik kad brangiai išeina labai tokie eksperimentai, o rezultatas nžn koks bus, bet norėčiau išbandyti nerauginto pieno varškę, tiramisu kremą ir maskarponės sūrį dėti į paschą ax.gif
Atsakyti