Sudomino mane ta "Pascha" aš va radau be kiaušinių, nes tie žali kiaušiniai manęs nežavi

va nukopinau receptuką
Sandros pascha,
Kadangi kai kurios damos norėtų kažko naujo Vėlykų stalui, siūlau savo šimtus kartų išbandytą paschos receptą - labai skani ir ypač puošia stalą. Kadangi esu nutekėjusi į stačiatikių šeimą toli nuo Lietuvos, tenka kasmet ją gaminti, tiesiog perdariau tradicinį receptą savaip, visiems patinka, taip ir vadina Sandros pascha.
Reikia::1,25 kg riebios varškės, 300 g sviesto (ne jokio pakaitalo), 250 g grietinės, 400 g kondensuoto saldaus pieno, 1/2 stiklinės cukraus, 1 stiklinė razinų, sauja džiovintų ananasų, papajos gabaliukų, pistacijos riešutų, truputis vanilijos, 2 valg. šaukštai želatinos.
Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą (bet ne lydytą) sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti stiklinėje pieno, po to pakaitinti, kol ištirps. Razinas nuplikyti (kad skaniau būtų palaikau iš vakaro užpylusi stiklinaite romo, tiks ir lietuviška Starka). Į varškės masę sudėti razinas ir kt. vaisius, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir sukrėsti į kvadratinės formos plastikinį indą, pabaigoje ant viršaus suberti pistacijas (išėmus iš indo jos turi būti paschos dugne).
Paimti didelę plokščią lėkštę (gerokai didesnę nei pascha)į ją supilti paruoštą pvz. vyšnių želę, svarbu kad spalva ryški, viską į šaldytuvą nakčiai sustingdyti. Velykų rytą išimate paschą iš formos ir atsargiai dedate ant raudonos želės lėkštėje, ant lėkštės kraštų aš paprastai dedu krokų nuplautus ir nusausintus žiedus, vyras iš kalnų parneša, Lietuvoje tiks ir žydintys geltoni narcizai. Tokia pascha yra tikras stalo papuošalas ir daugiau nereikia jokių priedų. Skanaus.