Aš Pascha darau pagal tokį receptą:
"Caro Pascha"
800 g varškės
450 g sviesto
5-6 kiaušinio tryniai
2 stikl. cukraus
300 ml grietinėlės
vanilinis cukrus pagal skonį
razinos, cukatai pagal norą
Varškę pertrinti per sietelį (aš pertrinu du kartus).
Sviestą sutrinti iki baltumo, įdėti trynius, cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai permaišyti. Šią masę sujungti su varškę, gerai permaišyti, kad masė taptų lygi. Paskui į masę įdėti išplaktą grietinėlę, permaišyti iš viršaus į apačią. Perdėti masę į norimą formą, įdėti į šaldytuvą ir laikyti jame 12 val.
Skanaus
"Ryte sumalkite riešutus.
Galite pagal skonį pridėti cukatų, džiovintų vaisių.
"Paschą" labai atsargiai išimkite iš maišelio, dėkite į forminiu dubenėlius (tik nemaigykite). "
Vat nesupratau, kaip nemaigant pridėti cukatus, džiovintus vaisius ir juo labiau riešutus
QUOTE(miskouoga @ 2010 03 31, 13:09)
Kiausinius pries naudojima reikia gerai nuplauti, galima degtine ar spiritu dezinfekuoti, nes salmoneles gyvena ant luksto o ne kiausinyje.
Tikrai...
Bet va ne vieną str. radau, kad nerekomenduojama... Kaip tik ir Delfis apie tai prakalbo... Et, suprasi
"plakto trynio su cukrumi, namuose gaminto kremo ar tortų, kuriuose yra žalių kiaušinių, valgyti iš viso nerekomenduojama"
http://www.delfi.lt/...s.d?id=30640971
Sudomino mane ta "Pascha" aš va radau be kiaušinių, nes tie žali kiaušiniai manęs nežavi va nukopinau receptuką
Sandros pascha,
Kadangi kai kurios damos norėtų kažko naujo Vėlykų stalui, siūlau savo šimtus kartų išbandytą paschos receptą - labai skani ir ypač puošia stalą. Kadangi esu nutekėjusi į stačiatikių šeimą toli nuo Lietuvos, tenka kasmet ją gaminti, tiesiog perdariau tradicinį receptą savaip, visiems patinka, taip ir vadina Sandros pascha.
Reikia::1,25 kg riebios varškės, 300 g sviesto (ne jokio pakaitalo), 250 g grietinės, 400 g kondensuoto saldaus pieno, 1/2 stiklinės cukraus, 1 stiklinė razinų, sauja džiovintų ananasų, papajos gabaliukų, pistacijos riešutų, truputis vanilijos, 2 valg. šaukštai želatinos.
Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą (bet ne lydytą) sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti stiklinėje pieno, po to pakaitinti, kol ištirps. Razinas nuplikyti (kad skaniau būtų palaikau iš vakaro užpylusi stiklinaite romo, tiks ir lietuviška Starka). Į varškės masę sudėti razinas ir kt. vaisius, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir sukrėsti į kvadratinės formos plastikinį indą, pabaigoje ant viršaus suberti pistacijas (išėmus iš indo jos turi būti paschos dugne).
Paimti didelę plokščią lėkštę (gerokai didesnę nei pascha)į ją supilti paruoštą pvz. vyšnių želę, svarbu kad spalva ryški, viską į šaldytuvą nakčiai sustingdyti. Velykų rytą išimate paschą iš formos ir atsargiai dedate ant raudonos želės lėkštėje, ant lėkštės kraštų aš paprastai dedu krokų nuplautus ir nusausintus žiedus, vyras iš kalnų parneša, Lietuvoje tiks ir žydintys geltoni narcizai. Tokia pascha yra tikras stalo papuošalas ir daugiau nereikia jokių priedų. Skanaus.
Sandros pascha,
Kadangi kai kurios damos norėtų kažko naujo Vėlykų stalui, siūlau savo šimtus kartų išbandytą paschos receptą - labai skani ir ypač puošia stalą. Kadangi esu nutekėjusi į stačiatikių šeimą toli nuo Lietuvos, tenka kasmet ją gaminti, tiesiog perdariau tradicinį receptą savaip, visiems patinka, taip ir vadina Sandros pascha.
Reikia::1,25 kg riebios varškės, 300 g sviesto (ne jokio pakaitalo), 250 g grietinės, 400 g kondensuoto saldaus pieno, 1/2 stiklinės cukraus, 1 stiklinė razinų, sauja džiovintų ananasų, papajos gabaliukų, pistacijos riešutų, truputis vanilijos, 2 valg. šaukštai želatinos.
Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą (bet ne lydytą) sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti stiklinėje pieno, po to pakaitinti, kol ištirps. Razinas nuplikyti (kad skaniau būtų palaikau iš vakaro užpylusi stiklinaite romo, tiks ir lietuviška Starka). Į varškės masę sudėti razinas ir kt. vaisius, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir sukrėsti į kvadratinės formos plastikinį indą, pabaigoje ant viršaus suberti pistacijas (išėmus iš indo jos turi būti paschos dugne).
Paimti didelę plokščią lėkštę (gerokai didesnę nei pascha)į ją supilti paruoštą pvz. vyšnių želę, svarbu kad spalva ryški, viską į šaldytuvą nakčiai sustingdyti. Velykų rytą išimate paschą iš formos ir atsargiai dedate ant raudonos želės lėkštėje, ant lėkštės kraštų aš paprastai dedu krokų nuplautus ir nusausintus žiedus, vyras iš kalnų parneša, Lietuvoje tiks ir žydintys geltoni narcizai. Tokia pascha yra tikras stalo papuošalas ir daugiau nereikia jokių priedų. Skanaus.
QUOTE(Carolinka @ 2010 04 01, 15:36)
Gal galit apibudinti sito deserto skoni, nes as tikrai nebuvau girdejusi tokios "Pashos". Is kur kiles sis desertas, nes man jis neskamba lietuviskai?
Kur as gyvenu (JAV), tikrai nera varskes. Kaip galvojat, kas gautusi, jei naudociau Ricotta suri arba grudeta varske vietoj "riebios varskes"?
Tai tradicinis stačiatikių velykinis patiekalas Kur as gyvenu (JAV), tikrai nera varskes. Kaip galvojat, kas gautusi, jei naudociau Ricotta suri arba grudeta varske vietoj "riebios varskes"?
Manau gautųsi iš grudėtos varškės
QUOTE(Linckutis @ 2010 04 01, 18:34)
sveikos , sudomino mane sis desertas , o kaip skiriasi pasha kur pagal pirmaji recepta be sviesto , ir antraji su sviestu ?
Tiesiog skirtingi receptai Yra daugybė šio patiekalo variantų. Kiekvienas renkasi, kas jam labiau patinka
QUOTE(Marijka @ 2010 03 31, 08:23)
Šis desertas gaminamas iš anksto.
Jums reikės:
1 kg. riebios varškės
500 gr. grietinėlės
4 kiaušinių trynių
Vanilinio cukraus
razinų, riešutų, migdolų
Cukraus pudros
Plonos drobės maišelio.
___________________________________________________________
Varškę dukart permalkite mėsmale arbą kartą - blenderiu, įmuškite į dubenį trynius ir pamažu trinkite su varške, po truputi pildama grietinėlę.
Suberkite razinas (jai geriau iš anksto užplikyti vandeniu arba pavirinti rome arba brendyje).
Sutrinta masė turi būti skystoka.
Tada įdėkite cukraus pudros, pagal skonį ( "Pascha" neturi būti per saldi) ir vanilę.
Paruoštą masę supilkite į drobinį maišelį, užriškite ir pakabinkite šaltoje vietoje nakčiai (ne mažiau). Apačioje pastatykite indą, į kurį bėgs išrūgos. (Tą pati galima padaryti tiesiog su pastatomu kiaurasamčiu).
Ryte sumalkite riešutus.
Galite pagal skonį pridėti cukatų, džiovintų vaisių.
"Paschą" labai atsargiai išimkite iš maišelio, dėkite į forminiu dubenėlius (tik nemaigykite).
Palikite šaldytuve porai valandų.
Paschą iškrėskite ant lėkštutės, papuoškite.
Dosnių ir skanių Velykų!
Jums reikės:
1 kg. riebios varškės
500 gr. grietinėlės
4 kiaušinių trynių
Vanilinio cukraus
razinų, riešutų, migdolų
Cukraus pudros
Plonos drobės maišelio.
___________________________________________________________
Varškę dukart permalkite mėsmale arbą kartą - blenderiu, įmuškite į dubenį trynius ir pamažu trinkite su varške, po truputi pildama grietinėlę.
Suberkite razinas (jai geriau iš anksto užplikyti vandeniu arba pavirinti rome arba brendyje).
Sutrinta masė turi būti skystoka.
Tada įdėkite cukraus pudros, pagal skonį ( "Pascha" neturi būti per saldi) ir vanilę.
Paruoštą masę supilkite į drobinį maišelį, užriškite ir pakabinkite šaltoje vietoje nakčiai (ne mažiau). Apačioje pastatykite indą, į kurį bėgs išrūgos. (Tą pati galima padaryti tiesiog su pastatomu kiaurasamčiu).
Ryte sumalkite riešutus.
Galite pagal skonį pridėti cukatų, džiovintų vaisių.
"Paschą" labai atsargiai išimkite iš maišelio, dėkite į forminiu dubenėlius (tik nemaigykite).
Palikite šaldytuve porai valandų.
Paschą iškrėskite ant lėkštutės, papuoškite.
Dosnių ir skanių Velykų!
Kaip skanu gaila, kad jau nebeturesiu laiko kada ja pasigaminti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 04 01, 16:52)
Tikrai...
Bet va ne vieną str. radau, kad nerekomenduojama... Kaip tik ir Delfis apie tai prakalbo... Et, suprasi
"plakto trynio su cukrumi, namuose gaminto kremo ar tortų, kuriuose yra žalių kiaušinių, valgyti iš viso nerekomenduojama"
http://www.delfi.lt/...s.d?id=30640971
Bet va ne vieną str. radau, kad nerekomenduojama... Kaip tik ir Delfis apie tai prakalbo... Et, suprasi
"plakto trynio su cukrumi, namuose gaminto kremo ar tortų, kuriuose yra žalių kiaušinių, valgyti iš viso nerekomenduojama"
http://www.delfi.lt/...s.d?id=30640971
Manau nieko baisaus, tie žali kiaušiniai.Juk salmonėlės yra ant kiaušinių lūkštų, o ne pačiame kiaušinyje.R
eikia kiaušinių lūkštus labai švariai nuplauti.Galima nulieti verdančiu vandeniu
QUOTE(miskouoga @ 2010 03 31, 13:09)
Kiausinius pries naudojima reikia gerai nuplauti, galima degtine ar spiritu dezinfekuoti, nes salmoneles gyvena ant luksto o ne kiausinyje.
Klaidinate, jos gyvena po lukstu ir zusta tik termiskai apdorojus .
Salmonelės "gyvena" ne ant lukšto, o po juo, todėl tik virimas apsaugo nuo užsikrėtimo (plovimas - ne). Tik putpelių kiaušuose nera salmonelių, dėl putpelių peraukštos temperatūros.
http://www.nmvrvi.lt...s/salmonelioze/
Neapsikretet todel, kad vistos sveikos buvo, bet as tai nieko tokio negaminu, kur naudojamas zalias kiausinis, neinai, kas gali pakliuti.
Keletas paschų receptų: