Šis desertas gaminamas iš anksto.
Jums reikės:
1 kg. riebios varškės
500 gr. grietinėlės
4 kiaušinių trynių
Vanilinio cukraus
razinų, riešutų, migdolų
Cukraus pudros
Plonos drobės maišelio.
___________________________________________________________
Varškę dukart permalkite mėsmale arbą kartą - blenderiu, įmuškite į dubenį trynius ir pamažu trinkite su varške, po truputi pildama grietinėlę.
Suberkite razinas (jai geriau iš anksto užplikyti vandeniu arba pavirinti rome arba brendyje).
Sutrinta masė turi būti skystoka.
Tada įdėkite cukraus pudros, pagal skonį ( "Pascha" neturi būti per saldi) ir vanilę.
Paruoštą masę supilkite į drobinį maišelį, užriškite ir pakabinkite šaltoje vietoje nakčiai (ne mažiau). Apačioje pastatykite indą, į kurį bėgs išrūgos. (Tą pati galima padaryti tiesiog su pastatomu kiaurasamčiu).
Ryte sumalkite riešutus.
Galite pagal skonį pridėti cukatų, džiovintų vaisių.
"Paschą" labai atsargiai išimkite iš maišelio, dėkite į forminiu dubenėlius (tik nemaigykite).
Palikite šaldytuve porai valandų.
Paschą iškrėskite ant lėkštutės, papuoškite.
Dosnių ir skanių Velykų!
Labas rytelis, viliojantis desertas...
Tik va įdomu kaip dėl kiaušinių žalių... Ar nebus kokių negerumų po to...
Tik va įdomu kaip dėl kiaušinių žalių... Ar nebus kokių negerumų po to...
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 31, 08:48)
Labas rytelis, viliojantis desertas...
Tik va įdomu kaip dėl kiaušinių žalių... Ar nebus kokių negerumų po to...
Tik va įdomu kaip dėl kiaušinių žalių... Ar nebus kokių negerumų po to...
Jeigu švieži švarūs kiaušiniai - jokių negerumų nebus.
Aš asmeniškai jau treti metai kaip šį desertą gaminu. Nieko blogo nebuvo.
Juk yra begalė patiekalų, kur naudojami žali tryniai.
"Pascha" gaminama keliais būdais.
Galima ją tiesiog iškepti.
O galima vietoje žalių trynių naudoti virtus, juos reikia sutrinti su sviestu ir įmaišyti.
As naudociau tik kaimiskus
QUOTE(Marijka @ 2010 03 31, 08:52)
Jeigu švieži švarūs kiaušiniai - jokių negerumų nebus.
Aš asmeniškai jau treti metai kaip šį desertą gaminu. Nieko blogo nebuvo.
Juk yra begalė patiekalų, kur naudojami žali tryniai.
Aš asmeniškai jau treti metai kaip šį desertą gaminu. Nieko blogo nebuvo.
Juk yra begalė patiekalų, kur naudojami žali tryniai.
Na taip...
Aš tik asmeniškai niekad nesu gaminusi kažko tokio - su žaliais kiaušiniais, todėl savotiškai baugu
QUOTE(SuperBaba @ 2010 03 31, 08:54)
As naudociau tik kaimiskus
jo, mes irgi dabar tik tokius valgom
Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 31, 08:55)
Na taip...
Aš tik asmeniškai niekad nesu gaminusi kažko tokio - su žaliais kiaušiniais, todėl savotiškai baugu
Aš tik asmeniškai niekad nesu gaminusi kažko tokio - su žaliais kiaušiniais, todėl savotiškai baugu
Nesibaugink.
Galima pabandyti padaryti kad ir iš pakelio varškės.
reiks pabandyti, bet ten ant virsaus tai baltymu ir sukraus pudros putesiai, juos ir i drobe dejai?
QUOTE(zuika12 @ 2010 03 31, 09:14)
reiks pabandyti, bet ten ant virsaus tai baltymu ir sukraus pudros putesiai, juos ir i drobe dejai?
čia pasiskolinta fotkė.
Čia matyt baltymai labai gerai suplakti su cukrumi ir tiesiog aptepta jau gatava Pascha, tipo papuošimui.
Skanus dalykas.Mano anyta toki daro.Skanu baisiai su kava.
QUOTE(Marijka @ 2010 03 31, 10:38)
čia pasiskolinta fotkė.
Čia matyt baltymai labai gerai suplakti su cukrumi ir tiesiog aptepta jau gatava Pascha, tipo papuošimui.
Čia matyt baltymai labai gerai suplakti su cukrumi ir tiesiog aptepta jau gatava Pascha, tipo papuošimui.
aisku, nes as galvoju kaip cia
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 31, 07:48)
Labas rytelis, viliojantis desertas...
Tik va įdomu kaip dėl kiaušinių žalių... Ar nebus kokių negerumų po to...
Tik va įdomu kaip dėl kiaušinių žalių... Ar nebus kokių negerumų po to...
Kiausinius pries naudojima reikia gerai nuplauti, galima degtine ar spiritu dezinfekuoti, nes salmoneles gyvena ant luksto o ne kiausinyje.
QUOTE(miskouoga @ 2010 03 31, 13:09)
Kiausinius pries naudojima reikia gerai nuplauti, galima degtine ar spiritu dezinfekuoti, nes salmoneles gyvena ant luksto o ne kiausinyje.
Taip, labai teisinga informacija.