
Jums reikės:
1 kg. riebios varškės
500 gr. grietinėlės
4 kiaušinių trynių
Vanilinio cukraus
razinų, riešutų, migdolų
Cukraus pudros
Plonos drobės maišelio.
___________________________________________________________
Varškę dukart permalkite mėsmale arbą kartą - blenderiu, įmuškite į dubenį trynius ir pamažu trinkite su varške, po truputi pildama grietinėlę.
Suberkite razinas (jai geriau iš anksto užplikyti vandeniu arba pavirinti rome arba brendyje).
Sutrinta masė turi būti skystoka.
Tada įdėkite cukraus pudros, pagal skonį ( "Pascha" neturi būti per saldi) ir vanilę.
Paruoštą masę supilkite į drobinį maišelį, užriškite ir pakabinkite šaltoje vietoje nakčiai (ne mažiau). Apačioje pastatykite indą, į kurį bėgs išrūgos. (Tą pati galima padaryti tiesiog su pastatomu kiaurasamčiu).
Ryte sumalkite riešutus.
Galite pagal skonį pridėti cukatų, džiovintų vaisių.
"Paschą" labai atsargiai išimkite iš maišelio, dėkite į forminiu dubenėlius (tik nemaigykite).
Palikite šaldytuve porai valandų.
Paschą iškrėskite ant lėkštutės, papuoškite.
Dosnių ir skanių Velykų!