Esu kaime pas tolimus gimines valgiusi labai skanų desertinį sūrį kažkada seniai seniai, ir buvau sugadinta visiems laikams, nes dabar visi kiti pagal bet kokį receptą , atrodo neteisingi ir netikri, per daug primenantys paprastą varškę ar sūrelį, net jei būna neblogi ir skanūs
Tada recepto gauti nepavyko, žadėjo duoti, bet užmiršo, ar tai mes užmiršom perklausti po šventės, o gal tyčia nenorėjo išduoti savo firminio recepto- nepamenu, buvau dar paauglė tada, giminės tolimi, vieną kartą gyvenime matyti gal, ar tai du, o dabar ir neliko kieno paklausti.
Tai žodžiu, tai buvo kažkas visai kitokio skonio nei mums, miestiečiams, žinomi varškės produktai
-akivaizdu- varškė- bet be jokio rūgštumo, ir be dirbtinio saldumo, be galo šviežio skonio, ir tokio labai maloniai neutralaus ir subtilaus- saldumas daugiau toks lyg iš savęs, o ne nuo kokio perteklinio cukraus, bet akivaizdu, kad desertinis skonis, toks lyg vanilinis.
-konsistencija kaip drėgnos labai šviežios varškės- bet daug puresnė nei parduotuvinė, bet ir ne tokia kreminė kaip sūrelio ar kremo. Puri ir lengva, bet laikanti formą, ne skysta.
-spalva- labai geltona, bet natūrali, nedažyta, o tokia vanilinio gelsvumo.
- skonis- kažkas neragauto, bet artimiausias gal būtų kokiam tiramisu arba maskarponei, tik su originaliu labai šviežios, ką tk pagamintos varškės atskoniu ir konsistencija varškiškesnė . Gal kiek primena karališką varškės pyragą, bet iš tikro nėr su kuo palyginti, nes nėra atitikmenų
Nors tiksliai neatitinka jokio iš žinomų desertų ar varškės produktų
-forma kaip paprasto sūrio, bet labai gražus ir didelis buvo, nes sūrmaišis buvo iš ornamentuotos drobelės ir ornamentas atsispaudė ant sūrio, labai gražiai ir skoningai atrodė.
Šeimininkė minėjo, kad tai net ne sūris o varškė, ir lyg minėjo, kad gamino šventės rytą, prieš pat padavimą į stalą, o ne iš vakaro...
Bandau visokius receptus, daugelis skanūs ir neblogi, bet labiau primena varškę su saldžiais priedais, sūrelį, o ten buvo kažkas visai kitokio...tai bandau atspėti dabar, bet vis ne tas ir ne tas
Bet gaminam vis tiek beveik kasmet kokią nors paschą, nes tipiškai velykiška ir skanu vis tiek, nors atspėti nepavyksta kad bent kiek panašią į aną išgaut