Šiandien dariau vištieną ant grill keptuvės
ReceptasSunaudojau:
1 pilną vištienos krūtinėlę
Šiek tiek druskos, pipirų,džiovinto baziliko bei prieskonių vištienai
4 v.š. balzamiko acto
6 nedideles bulves
Jūros druskos ir miltų bulvėms
Maišytų salotų maišelį
Kelis arbatinius šaukštelis koncervuotų kukurūzų
Agurko riekutes
1 pomidorą
Žiupsnelį krapų bei šviežių petražolių
Padažo salotoms
Pirmiausiai pasiruošiau bulves: jas nuploviau, pavioliojau jas druskos ir miltų mišinyje ir keliavo į orkaitę maždagu 40min.apie 180 laipsnių, nes bulvės nedidelės, užtruko greičiau.
Kai jau bulvės beveik iškepė, pasiruošiau vištieną:
Krūtinėlę pjoviau per pusę, ir tada tuos gabaliukus perpjoviau išilgai per pusę. Juos išmušau, barsčiau druska, pipirais, džiovintu baziliku, vištienos prieskoniais, palikau šiek tiek pastovėti (apie 5 min).
Įkaitinau grill keptuvę, sudėjau vištieną ir apkepinau iš abiejų pusių, maždaug 6-7 minutes. Baigiant kepti ant kiekvieno gabaliuko užpyliau po šaukštelį balzamiko acto.
Pasiruošiau salotas, šį kart viskas buvo jau pakelyje, tai salotas dėjau į lėkštę, supajsučiau agurko ir pomidoro, bei kukurūzų užbarsčiau, ir po kelis šaukštelius salotų padažo (alyvuogių aliejus, citrinų sultys ir garstyčios).
Ir viskas
Ant bulvių perpjovus dėjom mažiuką gabaliuką sviesto, ir valgėm su cottage cheese (grūdėta varške?)
SKanu
bet ką noriu paklaust, tokiai vištienai, kokius prieskonius skaniausia naudot? gal kas išbandėt kokių įdomesnių variantų?