nezinau kaip kitos,bet as tai tik tam kartui verdu.
QUOTE(jurga r @ 2010 05 19, 21:52)
nezinau kaip kitos,bet as tai tik tam kartui verdu.
As irgi. Nebent reiketu virti tikra koncentruota sultini, tada butu galima ir uzsisaldyti nedideliais kiekiais
Margaspalvės salotos
Salotų lapų, pekino kopūsto ar paprasto baltagūžio kopūsto
Paprika
Konservuoti ananasai
Konservuoti kukurūzai
Smulkintų riešutų (aš dedu migdolus, nes jų dažniausiai turiu, bet puikiai tiktų graikiški, lazdyno)
Majonezo
Pipirų,
Druskos, jei mėgstat sūriau
Toliau - paprasta kaip du kart du - susmulkinam salotas, dedam kukurūzus, ananasų gabalėlius, papriką, supjaustytą šiaudeliais ar kubeliais, apibarstom riešutais, pagardinam pipiriukais, įmaišom majonezo.
Skanaus!
P.S. Nuotraukose salotos dar be majonezo. Jei jo nemėgstat, dėkit jogurtą ar tiesiog pagardinkit šlakeliu alyvų aliejaus, sojos ir citrinų sulčių padažiuku.
Salotų lapų, pekino kopūsto ar paprasto baltagūžio kopūsto
Paprika
Konservuoti ananasai
Konservuoti kukurūzai
Smulkintų riešutų (aš dedu migdolus, nes jų dažniausiai turiu, bet puikiai tiktų graikiški, lazdyno)
Majonezo
Pipirų,
Druskos, jei mėgstat sūriau
Toliau - paprasta kaip du kart du - susmulkinam salotas, dedam kukurūzus, ananasų gabalėlius, papriką, supjaustytą šiaudeliais ar kubeliais, apibarstom riešutais, pagardinam pipiriukais, įmaišom majonezo.
Skanaus!
P.S. Nuotraukose salotos dar be majonezo. Jei jo nemėgstat, dėkit jogurtą ar tiesiog pagardinkit šlakeliu alyvų aliejaus, sojos ir citrinų sulčių padažiuku.
QUOTE(Mil@na @ 2010 05 19, 22:45)
Klausimas apie sultinius - ar verdant tik vienam kartui, ar išsiverdat daugiau ir užsišaldot? O patiekalai visų nuostabūs - super
kartais saldau. Paskui dar skiedziu vandenuku. Labai patogu, skonis tikrai nenukencia.
QUOTE(brashke77 @ 2010 05 19, 22:41)
kartais saldau. Paskui dar skiedziu vandenuku. Labai patogu, skonis tikrai nenukencia.
Saunuole, puikus pietus, kada "pasivogsiu" tavo recepciuka
Kas darot spageti bolognese, manau kiekvienas turi savo mėgiamą būdą, dabar pabandžiau dėti ir saulėje džiovintų pomidorų, davė tokį malonų papildomą skonį
Spageti bolognese su džiovintais pomidorais
200 g jautienos faršo
2 didelių raudonų svogūnų
3 vid. dydžio morkų
Druskos, pipirų, džiovintos paprikos,džiovintų baziliko ir oregano
4-5 džiovintų saulėje pomidorų
1 mažo induko pomidorų pastos
5 v.š. pomidorų padažo skirto būtent bolognese spagečiams
Spagečių
Šiek tiek aliejaus kepimui
Petražolės lapelio puošimui
Morkas susitarkuojame, svogūną susipjaustome smulkiai ir viską pakepiname ant aliejaus, kol gražiai suminkštėja bet dar ne iki galo iškepa. Į tą pačią keptuvę dedu faršą, beriu druskos, pipirų, dar dabar dėjau džiovinto baziliko ir oregano, 1 a.š. džiovintos paprikos bei smulkiai pjaustytus džiovintus pomidorus.
Kai viskas jau gerai apkepa, dedu pomidorų pastą ir padažą,skirtą spagečiams. Dar įpilu vandens, apie pusę stiklinės,kai jau pradeda "puškuoti" visas padažas ir dar pakepinu apie 5 min. Tuo pat metu išsiverdu spagečius su druska ir šiek tiek aliejaus, kad nekibtų ir jokiais būdais nedėti dangčio.
Ir viskas,puošiam petražole ir tiekiam į stalą. Galima užbarstyti tarkuoto sūrio.
Spageti bolognese su džiovintais pomidorais
200 g jautienos faršo
2 didelių raudonų svogūnų
3 vid. dydžio morkų
Druskos, pipirų, džiovintos paprikos,džiovintų baziliko ir oregano
4-5 džiovintų saulėje pomidorų
1 mažo induko pomidorų pastos
5 v.š. pomidorų padažo skirto būtent bolognese spagečiams
Spagečių
Šiek tiek aliejaus kepimui
Petražolės lapelio puošimui
Morkas susitarkuojame, svogūną susipjaustome smulkiai ir viską pakepiname ant aliejaus, kol gražiai suminkštėja bet dar ne iki galo iškepa. Į tą pačią keptuvę dedu faršą, beriu druskos, pipirų, dar dabar dėjau džiovinto baziliko ir oregano, 1 a.š. džiovintos paprikos bei smulkiai pjaustytus džiovintus pomidorus.
Kai viskas jau gerai apkepa, dedu pomidorų pastą ir padažą,skirtą spagečiams. Dar įpilu vandens, apie pusę stiklinės,kai jau pradeda "puškuoti" visas padažas ir dar pakepinu apie 5 min. Tuo pat metu išsiverdu spagečius su druska ir šiek tiek aliejaus, kad nekibtų ir jokiais būdais nedėti dangčio.
Ir viskas,puošiam petražole ir tiekiam į stalą. Galima užbarstyti tarkuoto sūrio.
Baklažanai
Vaizdelis gal nelabai Bet labai skanu
Aikš jums reiks baklažanų.
Juos supjaustome griežinėliais,maždaug 1,5-2 cm storio.
Dedame į kokį nors indą ir apribarstome druska.
Paliekame 1-2 valandas pastovėti.
Paruošiame faršą (kaip kotletams) ir sutarkuojame sūrį.
Imame baklažanus,nuplauname druską,nusausiname juos.
Kepimo indą ištepame aliejumi,sudedame baklažanus,ant jų dedame faršą ir užbarstome sūrio.
Šalia baklažanų padedame šakelę rozmarino.
Uždengiame viską folija ir kišame į 190C orkaitę, maždaug 30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Skanu.Man ir šalti buvo skanus
Vaizdelis gal nelabai Bet labai skanu
Aikš jums reiks baklažanų.
Juos supjaustome griežinėliais,maždaug 1,5-2 cm storio.
Dedame į kokį nors indą ir apribarstome druska.
Paliekame 1-2 valandas pastovėti.
Paruošiame faršą (kaip kotletams) ir sutarkuojame sūrį.
Imame baklažanus,nuplauname druską,nusausiname juos.
Kepimo indą ištepame aliejumi,sudedame baklažanus,ant jų dedame faršą ir užbarstome sūrio.
Šalia baklažanų padedame šakelę rozmarino.
Uždengiame viską folija ir kišame į 190C orkaitę, maždaug 30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Skanu.Man ir šalti buvo skanus
nu ir vaizdelis geras,net neabejoju kad skanu
QUOTE(Katu @ 2010 05 19, 22:09)
Salotos bus šiandien išbandytos, kadangi neturiu kur panaudot atidarytų konservuotų kukurūzų bei ananasų, o ir kitus ingridientus namuose turiu super
Jurga r, turiu pasiūlymą sukurti savo patiekaliukų Blog'ą.Super skanūs ir paprasti receptėliai .
aciu vysnele uz pagyras dar vienos labai skanios salotos KREVECIU SU SKREBUCIAIS.Reikes kreveciu,majonezo,salotu lapu,2 kiausiniu,zalumynu,sviesto,batono,maltu pipiru,druskos.Batona supjaustyti kubeliais ir apkepinti su sviestu iki aukso spalvos.Salotas smulkiai supjaustyti,deti i lekste,ant virsaus deti skrebucius,stambiai pjaustytus kiausinius,zalumynus ir virtas kreveciu uodegeles,deti majonezo,berti pipiru,druskos.Skanumelis