Sekmadienį valgėm labai skanius, gaivius sumuštinius. Kadangi Lietuvoje jau rytas, tad pasidalinsiu receptuku:
Šveicariški sumuštiniai su kriauše
4 riekelės pilno grūdo duonos (whole wheat bread - tai turbūt atitiktų lietuvišką Vilniaus duoną skurdinimui TOSTE grūdėtają, nors, manau, galit daryt su bet kuria duona, kurią naudojat skrudinimui)
4 a.š. medaus-garstyčių padažo (Honey mustard - būna čia pas mus toks pirkt, populiarus baisiai, pilamas ant salotų ir ne tik. Galit keist majonezu, ar majonezo, garstyčių, medaus mišiniu)
4 riekėlės šveicariško sūrio (Swiss Cheese, drąsiai naudokit savo mėgstamą fermentinį sūrį)
1 didelė kriaušė, supjaustyta riekutėmis
2 griežinėliai raudonojo svogūno
2 a.š. smulkintų pekano riešutų (tiks ir graikiški)
Ant dviejų duonos riekelių užtepkite medaus-garstyčių padažą. Ant jo uždėkite po riekelę sūrio, dėkite kriaušės gabalėlius, svogūną ir pabarstykite riešutais. Ant viršaus dėkite likusį sūrį ir duonos riekeles.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje 20-30 sekundžių arba iki kol sūris išsilydys.
Skanaus
PS. Nuotraukoje - sumuštinis prieš kepimą. Kriaušę aš pjausčiau šiaudeliais, o svogūną - kubeliukasi. Tikrai skanu, greita ir paprasta
Šveicariški sumuštiniai su kriauše
4 riekelės pilno grūdo duonos (whole wheat bread - tai turbūt atitiktų lietuvišką Vilniaus duoną skurdinimui TOSTE grūdėtają, nors, manau, galit daryt su bet kuria duona, kurią naudojat skrudinimui)
4 a.š. medaus-garstyčių padažo (Honey mustard - būna čia pas mus toks pirkt, populiarus baisiai, pilamas ant salotų ir ne tik. Galit keist majonezu, ar majonezo, garstyčių, medaus mišiniu)
4 riekėlės šveicariško sūrio (Swiss Cheese, drąsiai naudokit savo mėgstamą fermentinį sūrį)
1 didelė kriaušė, supjaustyta riekutėmis
2 griežinėliai raudonojo svogūno
2 a.š. smulkintų pekano riešutų (tiks ir graikiški)
Ant dviejų duonos riekelių užtepkite medaus-garstyčių padažą. Ant jo uždėkite po riekelę sūrio, dėkite kriaušės gabalėlius, svogūną ir pabarstykite riešutais. Ant viršaus dėkite likusį sūrį ir duonos riekeles.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje 20-30 sekundžių arba iki kol sūris išsilydys.
Skanaus
PS. Nuotraukoje - sumuštinis prieš kepimą. Kriaušę aš pjausčiau šiaudeliais, o svogūną - kubeliukasi. Tikrai skanu, greita ir paprasta
[quote=Katu,2010 05 19, 07:34]
Sekmadienį valgėm labai skanius, gaivius sumuštinius. Kadangi Lietuvoje jau rytas, tad pasidalinsiu receptuku:
[size=7]
[/quote
Katu
Sumuštinukai pažadino ryto apetitą
aš,manau juos galima valgyti ir nešildytus.
Prisipažinsiu ,kad tą aptepą aš,darnai naudoju,aš tepu sviestoant duonos ir tada tepu garstyčių mišinį ir dedu virtų kiaušinių griežinėlių,
Skonis nuostabus.
Katu -ačiū už skanų receptuką
Sekmadienį valgėm labai skanius, gaivius sumuštinius. Kadangi Lietuvoje jau rytas, tad pasidalinsiu receptuku:
[size=7]
[/quote
Katu
Sumuštinukai pažadino ryto apetitą
aš,manau juos galima valgyti ir nešildytus.
Prisipažinsiu ,kad tą aptepą aš,darnai naudoju,aš tepu sviestoant duonos ir tada tepu garstyčių mišinį ir dedu virtų kiaušinių griežinėlių,
Skonis nuostabus.
Katu -ačiū už skanų receptuką
labas rytas, nu ir plepat as jau laukiu pietu, nes vakar pagal kazkurios receptuko zuvies kukuliukus dariau,mmm kaip skaniai atrodo, o MB ragavo tai sake 100balu
QUOTE(keistuole @ 2010 05 14, 08:48)
ten rašo, kad pirko mielinę tešlą, bet ją paprasta pasigamint, SOnatinos receptuose galit rast ir čia buvo neseniai įmesti keli variantai.
Labai aciu
Keliu šios dienos pietukus. atleiskit, kad sriuba 'ne į temą', bet labai skani gavosi- net vaikai valge
Kiauliena, panaši į kinietišką
1 kg kiaulienos, plaustytos plonom juostelem
2 svogūnų
1 didelė morka
1 česnako skiltelė
apie 8 v.s. sojų padažo
alyvų aliejaus
vandens
druskos, pipirų
šaukštas krakmolo
pekino kopūsto , pjaustyto, pora saujų.
Mėsą iškepiau aliejuje, sudėjau svogūnus pjaustytus pusžiedžiais, ratukais pjaustytą morką, įpyliau vandens, sudėjau prieskonius ir troškinau, kol mėsa suminkštėjo. Sudėjau kopūstą, po poros minučių supyliau sojų padažą su trupučiu vandens ir jame išmaišytu krakmolu.
Skanu su ryžiais.
Originalus receptas ČIA
Sriubai:
litras mėsos sultinio
Viena paprika
Pora svogūnų
Morka
Pora sauju virtų pupelių
Dvi bulvės
Trys pomidorai
Kopūsto gūželė
Alyvų aliejaus kepimui, druskos, pipirų, džiovintų žolelių prieskonių mišinio, džiovinto česnako žiupsnelis.
Į verdantį sultinį dėjau pjaustytą kopūstą ir bulves. Kol virė, aliejuje iškepiau likusias daržoves, pagardinau jas prieskoniais. Ir, kai beveik suminkštėjo, sudėjau į kopūstus. Subėriau pupeles. Viriau dar keletą minučių, tiesiog, kol išvirė. Gavosi labai gero, intensyvaus skonio, soti tokia
Kiauliena, panaši į kinietišką
1 kg kiaulienos, plaustytos plonom juostelem
2 svogūnų
1 didelė morka
1 česnako skiltelė
apie 8 v.s. sojų padažo
alyvų aliejaus
vandens
druskos, pipirų
šaukštas krakmolo
pekino kopūsto , pjaustyto, pora saujų.
Mėsą iškepiau aliejuje, sudėjau svogūnus pjaustytus pusžiedžiais, ratukais pjaustytą morką, įpyliau vandens, sudėjau prieskonius ir troškinau, kol mėsa suminkštėjo. Sudėjau kopūstą, po poros minučių supyliau sojų padažą su trupučiu vandens ir jame išmaišytu krakmolu.
Skanu su ryžiais.
Originalus receptas ČIA
Sriubai:
litras mėsos sultinio
Viena paprika
Pora svogūnų
Morka
Pora sauju virtų pupelių
Dvi bulvės
Trys pomidorai
Kopūsto gūželė
Alyvų aliejaus kepimui, druskos, pipirų, džiovintų žolelių prieskonių mišinio, džiovinto česnako žiupsnelis.
Į verdantį sultinį dėjau pjaustytą kopūstą ir bulves. Kol virė, aliejuje iškepiau likusias daržoves, pagardinau jas prieskoniais. Ir, kai beveik suminkštėjo, sudėjau į kopūstus. Subėriau pupeles. Viriau dar keletą minučių, tiesiog, kol išvirė. Gavosi labai gero, intensyvaus skonio, soti tokia
QUOTE(brashke77 @ 2010 05 19, 15:
[
[
Sriubai:[/b]
litras mėsos sultinio
Viena paprika
Pora svogūnų
Morka
Pora sauju virtų pupelių
Dvi bulvės
Trys pomidorai
Kopūsto gūželė
Alyvų aliejaus kepimui, druskos, pipirų, džiovintų žolelių prieskonių mišinio, džiovinto česnako žiupsnelis.
Į verdantį sultinį dėjau pjaustytą kopūstą ir bulves. Kol virė, aliejuje iškepiau likusias daržoves, pagardinau jas prieskoniais. Ir, kai beveik suminkštėjo, sudėjau į kopūstus. Subėriau pupeles. Viriau dar keletą minučių, tiesiog, kol išvirė. Gavosi labai gero, intensyvaus skonio, soti tokia
litras mėsos sultinio
Viena paprika
Pora svogūnų
Morka
Pora sauju virtų pupelių
Dvi bulvės
Trys pomidorai
Kopūsto gūželė
Alyvų aliejaus kepimui, druskos, pipirų, džiovintų žolelių prieskonių mišinio, džiovinto česnako žiupsnelis.
Į verdantį sultinį dėjau pjaustytą kopūstą ir bulves. Kol virė, aliejuje iškepiau likusias daržoves, pagardinau jas prieskoniais. Ir, kai beveik suminkštėjo, sudėjau į kopūstus. Subėriau pupeles. Viriau dar keletą minučių, tiesiog, kol išvirė. Gavosi labai gero, intensyvaus skonio, soti tokia
jusu sriubyte ,o sultinys naturalus nuo mesytes ar is kubeliu.
QUOTE(jurga r @ 2010 05 19, 16:54)
jusu sriubyte ,o sultinys naturalus nuo mesytes ar is kubeliu.
megstu virti vistienos kauliukus. kubelius jau ir uzmirsti baigiam
QUOTE(brashke77 @ 2010 05 19, 18:24)
megstu virti vistienos kauliukus. kubelius jau ir uzmirsti baigiam
nu man irgi skaniausia sriuba su nuvirta vistiena
Jurga r, isbandziau snd. kiaulienos kepsnelius su kalafijorais
Labai buvo skanu Aciu uz gera receptuka
Reikes ir man nepatingeti ir firmini savo karkos vyniotini, jums aprasyti ir parodyti kaip gaminasi, ir kaip yra skanu vis tik naturalu, be konservantu, tokio parduotuveje nenusipirktumet
Labai buvo skanu Aciu uz gera receptuka
Reikes ir man nepatingeti ir firmini savo karkos vyniotini, jums aprasyti ir parodyti kaip gaminasi, ir kaip yra skanu vis tik naturalu, be konservantu, tokio parduotuveje nenusipirktumet
butinai idekit vis noriu ir as ismokt gamint karkos vyniotini,esu ragavus namuose gaminto tai labai skanu Smagu kad patiko.
Klausimas apie sultinius - ar verdant tik vienam kartui, ar išsiverdat daugiau ir užsišaldot? O patiekalai visų nuostabūs - super