Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Na, mano patiekaliukas labai paprastutis prieš jūsiškius, bet tikrai gavos labai gardi pievagrybių apkepėlė

Reikia:
Mantinga mielinės sluoksniuotos tešlos (sunaudojau 3 lakštus)
nedidelio svogūno
morkos
apvirtų pievagrybių
Heinz kečupo
prieskoniai (bazilikas, druska, pipirai).

Svieste pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką, baigiant kepti įdėti šaukštą kečupo ir suberti mėgstamus prieskonius. Išsikočioti lakštus norimos formos (aš dariau stačiakampio), ant jų sudėti visą keptą gėrį ir užlankstyti kraštus. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. kol tešla pakils ir įgaus gražų atspalvį.
Atvėsus galima supjaustyti gabaliukais ir bus puiki užkandėlė prie bet ko smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 13:01)
Jums reiks:

¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 puodelis šilto vandens
1 pok sausų mielių (7 gr.0
1 valg.šaukštas cukraus
1 arb.šaukš. druskos
Miltai 4/5 puodeliai
Pas mane puodelis maždaug 200 gramų

ar gerai supratau, kad miltu tik 4/5 puodelio, o ne 4-5 puodeliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(gita @ 2010 05 07, 18:49)
ar gerai supratau, kad miltu tik 4/5 puodelio, o ne 4-5 puodeliai  g.gif


ne negerai, reikia 4-5 puodelių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2010 03 31, 20:57)
Sveikutės,
Nu ir skanumynų čia pridėjot thumbup.gif  savaitgalį MB manęs užsiprašė prancūziškų ragelių, pats ir receptą surado, bet kai paskaičiau koks darbas laukia, tai sakė na gal apseisiu g.gif Bet aš priėmiau iššūkį, nežinojau ar pavyks, nes gamyba tikrai ilga, bet buvo labai skanu, taip, kaip ir čia aprašyta, pagal šį receptą ir gaminau
http://www.manovirtu...croissants.html
Rodau kas gavos
Čia dar tik kepa
user posted image

Taip iškepę atrodo
user posted image

Na ir skanaus, buvo laaaaabai skanu, persivalgymas garantuotas blush2.gif  Valgėm su sultiniu užsigerdami.
user posted image

Susiruosiau iskepti,o receptas neatsidaro sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 05 07, 16:00)
Vien ruginių miltų mielės neiškels  schmoll.gif  Tada galima dėti dalį kvietinių, dalį ruginių. O norint išsikepti duonytę vien iš ruginių miltų būtinas raugas  4u.gif


Sirdingai dekoju uz patarima aciuks.gif pameginsiu pamaisyti miltus
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 14:01)
[color=darkviolet]Naminė duona
1 pok sausų mielių (7 gr.0

O kiek cia gr. reiks paprastu mieliu? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2010 05 07, 19:40)
Sirdingai dekoju uz patarima aciuks.gif pameginsiu pamaisyti miltus


iškelia ir ruginius, dar prieš tai juos galima užplikyt.
Bet pamaišius su kvietiniais gal kiek lengviau kils.


QUOTE(chiki-piki @ 2010 05 07, 19:42)
O kiek cia gr. reiks paprastu mieliu?  g.gif


maždaug 3k. daugiau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 05 07, 20:47)
iškelia ir ruginius, dar prieš tai juos galima užplikyt.
Bet pamaišius su kvietiniais gal kiek lengviau kils.
maždaug 3k. daugiau.

Aciu 4u.gif

O kokius miltus geriau naudoti favorit auksciausia rusis ar Malsena Ekstra?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(chiki-piki @ 2010 05 07, 19:57)
Aciu  4u.gif

O kokius miltus geriau naudoti favorit auksciausia rusis ar Malsena Ekstra?
user posted image


jei čia vis dar apie duoną šnekam, tai geriausia nauot I rūšies.
Kažkas neseniai buvo įdėjęs pakelį Šiaulių miltų, kaip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 05 07, 20:22)
jei čia vis dar apie duoną šnekam, tai geriausia nauot I rūšies.
Kažkas neseniai buvo įdėjęs pakelį Šiaulių miltų, kaip atrodo.



Čia aš buvau įdėjus 4u.gif
O miltų 4-5 puodeliai blush2.gif
Bendrom jėgom kepsim duoną mirksiukas.gif
Atsakyti
Paprasti BULVINIAI BLYNAI.Reikes:bulviu,svoguno,2 kiausiniu,maltu dziuveseliu,druskos.Bulves sutarkuoti su svogunu,musti kiausinius,berti dziuveselius,druska.Gerai ismaisyti tesla ir kepti ikaitintoje keptuveje ant nedideles ugnies.user posted image
Atsakyti
vietoje džiūvesiu as dedavau miltus, bet reiks pabandyt Tavo varianta. labai skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti