Na, mano patiekaliukas labai paprastutis prieš jūsiškius, bet tikrai gavos labai gardi pievagrybių apkepėlė
Reikia:
Mantinga mielinės sluoksniuotos tešlos (sunaudojau 3 lakštus)
nedidelio svogūno
morkos
apvirtų pievagrybių
Heinz kečupo
prieskoniai (bazilikas, druska, pipirai).
Svieste pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką, baigiant kepti įdėti šaukštą kečupo ir suberti mėgstamus prieskonius. Išsikočioti lakštus norimos formos (aš dariau stačiakampio), ant jų sudėti visą keptą gėrį ir užlankstyti kraštus. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. kol tešla pakils ir įgaus gražų atspalvį.
Atvėsus galima supjaustyti gabaliukais ir bus puiki užkandėlė prie bet ko
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 13:01)
Jums reiks:
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 puodelis šilto vandens
1 pok sausų mielių (7 gr.0
1 valg.šaukštas cukraus
1 arb.šaukš. druskos
Miltai 4/5 puodeliai
Pas mane puodelis maždaug 200 gramų
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 puodelis šilto vandens
1 pok sausų mielių (7 gr.0
1 valg.šaukštas cukraus
1 arb.šaukš. druskos
Miltai 4/5 puodeliai
Pas mane puodelis maždaug 200 gramų
ar gerai supratau, kad miltu tik 4/5 puodelio, o ne 4-5 puodeliai
QUOTE(gita @ 2010 05 07, 18:49)
ar gerai supratau, kad miltu tik 4/5 puodelio, o ne 4-5 puodeliai
ne negerai, reikia 4-5 puodelių
QUOTE(Ingel @ 2010 03 31, 20:57)
Sveikutės,
Nu ir skanumynų čia pridėjot savaitgalį MB manęs užsiprašė prancūziškų ragelių, pats ir receptą surado, bet kai paskaičiau koks darbas laukia, tai sakė na gal apseisiu Bet aš priėmiau iššūkį, nežinojau ar pavyks, nes gamyba tikrai ilga, bet buvo labai skanu, taip, kaip ir čia aprašyta, pagal šį receptą ir gaminau
http://www.manovirtu...croissants.html
Rodau kas gavos
Čia dar tik kepa
Taip iškepę atrodo
Na ir skanaus, buvo laaaaabai skanu, persivalgymas garantuotas Valgėm su sultiniu užsigerdami.
Nu ir skanumynų čia pridėjot savaitgalį MB manęs užsiprašė prancūziškų ragelių, pats ir receptą surado, bet kai paskaičiau koks darbas laukia, tai sakė na gal apseisiu Bet aš priėmiau iššūkį, nežinojau ar pavyks, nes gamyba tikrai ilga, bet buvo labai skanu, taip, kaip ir čia aprašyta, pagal šį receptą ir gaminau
http://www.manovirtu...croissants.html
Rodau kas gavos
Čia dar tik kepa
Taip iškepę atrodo
Na ir skanaus, buvo laaaaabai skanu, persivalgymas garantuotas Valgėm su sultiniu užsigerdami.
Susiruosiau iskepti,o receptas neatsidaro
QUOTE(Owly @ 2010 05 07, 16:00)
Vien ruginių miltų mielės neiškels Tada galima dėti dalį kvietinių, dalį ruginių. O norint išsikepti duonytę vien iš ruginių miltų būtinas raugas
Sirdingai dekoju uz patarima pameginsiu pamaisyti miltus
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 14:01)
O kiek cia gr. reiks paprastu mieliu?
QUOTE(Bitulka @ 2010 05 07, 19:40)
Sirdingai dekoju uz patarima pameginsiu pamaisyti miltus
iškelia ir ruginius, dar prieš tai juos galima užplikyt.
Bet pamaišius su kvietiniais gal kiek lengviau kils.
QUOTE(chiki-piki @ 2010 05 07, 19:42)
O kiek cia gr. reiks paprastu mieliu?
maždaug 3k. daugiau.
QUOTE(keistuole @ 2010 05 07, 20:47)
iškelia ir ruginius, dar prieš tai juos galima užplikyt.
Bet pamaišius su kvietiniais gal kiek lengviau kils.
maždaug 3k. daugiau.
Bet pamaišius su kvietiniais gal kiek lengviau kils.
maždaug 3k. daugiau.
Aciu
O kokius miltus geriau naudoti favorit auksciausia rusis ar Malsena Ekstra?
QUOTE(chiki-piki @ 2010 05 07, 19:57)
jei čia vis dar apie duoną šnekam, tai geriausia nauot I rūšies.
Kažkas neseniai buvo įdėjęs pakelį Šiaulių miltų, kaip atrodo.
QUOTE(keistuole @ 2010 05 07, 20:22)
jei čia vis dar apie duoną šnekam, tai geriausia nauot I rūšies.
Kažkas neseniai buvo įdėjęs pakelį Šiaulių miltų, kaip atrodo.
Kažkas neseniai buvo įdėjęs pakelį Šiaulių miltų, kaip atrodo.
Čia aš buvau įdėjus
O miltų 4-5 puodeliai
Bendrom jėgom kepsim duoną
vietoje džiūvesiu as dedavau miltus, bet reiks pabandyt Tavo varianta. labai skaniai atrodo