Dar vienas praėjusio savaitgalio patiekalas. Jis gamintas pagal žurnale žmonės pateiktą Skaivos receptą.
Sūrio ir daržovių apkepasreikės:
alyvuogių aliejaus
2 pakelių fetos apie 500 g,
4 vidutinio dydžio pomidorų
200 g konservuotų paprikų
itališkų prieskoninių žolelių mišinio
po 1 saujelę žaliųjų ir juodųjų alyvuogių
300 g didesnių krevečių
Gamyba
Skardą patepti aliejumi ir nesmulkiai sutrupinti fetą, kadangi buvo parašyta, kad galima per pus dėti fetos ir mozarelos tai taip ir dariau
Susmulkinti podorus, sudėti ant sūrio, pabarstyti žolelėmis, aš itališkų neturėjau, tai tiko kokios buvo
Ant viršaus dedame supjaustytas konservuotas paprikas
Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apdedame krevetėmis ir alyvuogėmis
Skardą uždengiam folija ir apie pusvalandš į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Praėjus pusei kepimo laiko foliją nuimti ir skanaus.
Kadangi buvo parašyta, kad labai tinka šis patiekalas su česnakais pagardintomis ir orkaitėje paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis, tai taip ir valgėme.