Deissy, o kiek mėsos pagal Giedriaus receptą reikia čeburėkams?? Ačiū
ateinu su IDARYTOM CUKINIJOM receptuka nusiziurejau nuo Elenos tik truputi pakeiciau.Susimaliau kiaulienos-jautienos farsa,dejau pipiru,druskos,santa maria prieskoniniu zoleliu misinio su cesnaku.Morka,svoguna ir pievagrybius supjausciau kubeliais.Viska sudejau i farsa,imusiau 1 kiausini ir viska gerai ismaisiau.Cukinijas perpjauti per pus,iskobti vidu ir uzpildyti farsu,susukti i folija, oi pries tai dar cukinijas pabarstyti druska,ir sauti i orkaite kepti apie 30min.kai iskeps atlankstyti folija,apibarstyti tarkuotu suriu ir dar pakepti kol suris issilydys.
QUOTE(jurga r @ 2010 05 04, 16:56)
ateinu su IDARYTOM CUKINIJOM
na, man labai jau skaniai ir pavasariskai cia viskas pasirode. Kaip noreciau
QUOTE(micefee @ 2010 05 01, 22:49)
šiandien išmeginsiu bus ir skanu ir kitaip, tik vietoj kumpio desiu farša, gal labai reikalo nepagadinsiu
ir dar kaip darot česnakini padaža?
QUOTE(Viltuke84 @ 2010 05 04, 08:55)
Idek butinai, labai skanus derinukas turetu buti
Gal kada vėliau.
QUOTE(lotute @ 2010 05 04, 16:13)
šiandien išmeginsiu bus ir skanu ir kitaip, tik vietoj kumpio desiu farša, gal labai reikalo nepagadinsiu
ir dar kaip darot česnakini padaža?
ir dar kaip darot česnakini padaža?
Man atrodo, kad ir su faršu skanu turėtų būti. O česnakinį padažą darau taip: natūralus jogurtas be priedų, majonezas (50:50), spaustas česnakas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir smulkiai tarkuotas raugintas agurkas.
Solisberio muštiniai
(atrodo kaip paprasti kotletai, bet tai ne visai paprasti kotletai... )
4 porcijos:
200 g pievagrybių
2 šakelės saliero
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
300 g jautienos faršo
stiklinė džiūvėsių
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
2 šaukštai sviesto
1 stiklinė jautienos sultinio
2 šaukštai pomidorų padažo
Stambiai supjaustyti grybus, salierą, svogūną ir česnaką. Pusę susmulkintų daržovių supilti į dubenį ir sumaišyti su faršu, 2/3 stiklinės džiūvėsių, druska bei pipirais. Iš mišinio daryti muštinius. Sudėti į skardą ir kepti apie 5 min. 10 cm atstumu nuo ugnies. Apversti ir kepti dar 7 min arba kol paruduos. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti likusią dalį daržovių ir kepti, kol truputį suminkštės svogūnas (apie 2-3minutes). Supilti sultinį, pomidorų padažą ir likusius džiūvėsius. Mišinį užvirinti, sumažinti ugnį iki minimumo ir troškinti dar 5 minutes. Patiekti su pupelėmis, bulvėmis ar makaronais ir daržovėmis. Skanaus!
QUOTE(micefee @ 2010 05 04, 17:45)
Gal kada vėliau.
Man atrodo, kad ir su faršu skanu turėtų būti.
O česnakinį padažą darau taip: natūralus jogurtas be priedų, majonezas (50:50), spaustas česnakas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir smulkiai tarkuotas raugintas agurkas.
Man atrodo, kad ir su faršu skanu turėtų būti.
O česnakinį padažą darau taip: natūralus jogurtas be priedų, majonezas (50:50), spaustas česnakas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir smulkiai tarkuotas raugintas agurkas.
ir bus tik kaip i tuos tarpelius reikes ji sukisti
bandysiu daryti, tikiuosi gausis
QUOTE(lotute @ 2010 05 04, 17:50)
ir bus tik kaip i tuos tarpelius reikes ji sukisti
Ooo, čia sudėtingas reikalas, aš iš pradžių su šaukštu bandžiau, paskui rankom kišau. Reikia stengtis daryti gilesnius tarpelius neperpjaunant bulvės netyčiom...
Solisberio muštiniai
(atrodo kaip paprasti kotletai, bet tai ne visai paprasti kotletai... )
nu ziauriai skaniai atrodo,bet ar as gerai supratau,jus juos kepat tik 12 min.,ar jie gerai iskepa?
QUOTE(jurga r @ 2010 05 04, 18:45)
Solisberio muštiniai
(atrodo kaip paprasti kotletai, bet tai ne visai paprasti kotletai... )
nu ziauriai skaniai atrodo,bet ar as gerai supratau,jus juos kepat tik 12 min.,ar jie gerai iskepa?
(atrodo kaip paprasti kotletai, bet tai ne visai paprasti kotletai... )
nu ziauriai skaniai atrodo,bet ar as gerai supratau,jus juos kepat tik 12 min.,ar jie gerai iskepa?
Na, panašiai, aš gal truputį ilgiau kepiau - vieną pusę 5 min, kitą apie 10, tada vėl apverčiau ir dar apie 5 kokias. Tiesiog reikia žiūrėti, kad paruduotų. O iškepa labai normaliai.
aisku,nu pas mane elektrine orkaite tai nereiks vartyt,reiks pamegint kada.
QUOTE(jurga r @ 2010 05 04, 19:26)
aisku,nu pas mane elektrine orkaite tai nereiks vartyt,reiks pamegint kada.
Pas mane irgi elektrinė, bet aš vis tiek vartau, nes ten ta pusė, kuri apačioj būna, neapskrunda taip gražiai kaip viršus.