Sveikos
kazkada maciau cia visos gyret kazkurios imesta koldunu receptuka.. tik as vat nuorodos neissisaugojau.. siandien sumasciau pasigamint o recepto neatrandu gal kuri turit ir galetumet imest?
QUOTE(Makra @ 2010 04 27, 16:04)
Elena, as sitaip gaminu lasisos file
Supjaustau ja mazdaug 2 pirstu storio gabalais per visa file ilgi, apvynioju bekonu (tikslaiu vynioju i parmos kumpi, kur pusiau lasinuku ir pusiau mesytes) ir kepu. Ir patiekiu as ji pagal poreiki - gali buti kaip karstas patiekalas, arba supjaustau vieno kasnio dydziais ir patiekiu kaip salta uzkandi
Supjaustau ja mazdaug 2 pirstu storio gabalais per visa file ilgi, apvynioju bekonu (tikslaiu vynioju i parmos kumpi, kur pusiau lasinuku ir pusiau mesytes) ir kepu. Ir patiekiu as ji pagal poreiki - gali buti kaip karstas patiekalas, arba supjaustau vieno kasnio dydziais ir patiekiu kaip salta uzkandi
Reiks būtinai išbandyti Tau baliončikas
QUOTE(vyšnelė @ 2010 04 26, 23:20)
Šį patiekaliukai labai dažnai darau,bet man gaunasi nelabai skanus faršas,kietokas,sausas,sprangus.ką ne taip darau ir patarkit kaip skaniai pakepti farša ?Labai būsiu dėkinga .
Aš irgi gaminu panašiai, kadangi mes su faršu nemėgstame, tai visada kupį supjaustau mažais gabaliukais, išmaišau supriekoniais ir majonezu, palieku per naktį, mėsa būna minkšta, galima ir neriebią sprandinę supjaustyti.
QUOTE(Sweety__ @ 2010 04 28, 08:36)
Sveikos
kazkada maciau cia visos gyret kazkurios imesta koldunu receptuka.. tik as vat nuorodos neissisaugojau.. siandien sumasciau pasigamint o recepto neatrandu gal kuri turit ir galetumet imest?
kazkada maciau cia visos gyret kazkurios imesta koldunu receptuka.. tik as vat nuorodos neissisaugojau.. siandien sumasciau pasigamint o recepto neatrandu gal kuri turit ir galetumet imest?
Cituoju Srove:
Koldunai
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.
QUOTE(Vover@ @ 2010 04 28, 16:50)
Cituoju Srove:
Koldunai
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.
Koldunai
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.
aciu,, perverciau siandien gal 3 temas ir kazkaip neuzmaciau.. matyt kad ne toj ieskojau
[quote=mmartaa,2010 04 28, 17:09]
koldunu tesla yra pati skaniausia paprasta,net neina patiketi,kol nepasigamini tik miltai ir vanduo,pvz.2st.miltu ir 1st.vandens,bet vandeni reikia pilti po biskuti,patikekit nieko nereikia daugiau
[/quote
as vandenuka pilu silta,tai tesla visada buna minksta,cia tetos pamokymas,o ji megeja .
koldunu tesla yra pati skaniausia paprasta,net neina patiketi,kol nepasigamini tik miltai ir vanduo,pvz.2st.miltu ir 1st.vandens,bet vandeni reikia pilti po biskuti,patikekit nieko nereikia daugiau
[/quote
as vandenuka pilu silta,tai tesla visada buna minksta,cia tetos pamokymas,o ji megeja .
QUOTE(mmartaa @ 2010 04 28, 18:52)
Bet ir saltas vandenukas gerai,tesla gaunasi puri puri! aisku kad siltas vandenukas nepamaiso
o as trecia varijanta atnesu mes verdanciu vandeniu miltus koldunam plikinam
Kad jau prakalbot apie paprastus patiekalus, įdedu nuotraukytę su šiandienine vakariene -
VARŠKĖČIAI
0,5 kg varškės,
6 kiaušiniai,
3-4 šaukštai grietinės,
druskos,
~2 stiklinė miltų,
2-3 šaukštai sviesto,
2-3 džiūvėsėliai.
Varškę arba varškės sūrį ištrinti su šešiais kiaušiniais (įmušti po vieną) ir keliais šaukštais šviežios grietinės, pasūdyti, įberti miltų ir išminkyti purią tešlą. Pabarstyti miltais lentą, iškočioti volelius, paspaudyti, kad būtų plokšti, peilio kriaunomis įspausti rantelius, supjaustyti įstrižai ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį; kai tik iškils, nukošti per kiaurasamtį, nuvarvinti ir patiekti užpylus iki geltonumo pakaitintu sviestu.
Išsamiau apie varškėčius-gražuolius rasite čia.
VARŠKĖČIAI
0,5 kg varškės,
6 kiaušiniai,
3-4 šaukštai grietinės,
druskos,
~2 stiklinė miltų,
2-3 šaukštai sviesto,
2-3 džiūvėsėliai.
Varškę arba varškės sūrį ištrinti su šešiais kiaušiniais (įmušti po vieną) ir keliais šaukštais šviežios grietinės, pasūdyti, įberti miltų ir išminkyti purią tešlą. Pabarstyti miltais lentą, iškočioti volelius, paspaudyti, kad būtų plokšti, peilio kriaunomis įspausti rantelius, supjaustyti įstrižai ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį; kai tik iškils, nukošti per kiaurasamtį, nuvarvinti ir patiekti užpylus iki geltonumo pakaitintu sviestu.
Išsamiau apie varškėčius-gražuolius rasite čia.
BULVINIAI-TARKINIAI BLYNAI SU GRŪDĖTA VARSKE IR LAŠIŠA
sutarkuoti tiek bulviu per burokine tarka kiek noresit blynu
imusti kiausini
ideti ziupsneli druskos
sauksta ar du,priklausomai nuo mases,krakmolo
aliejaus kepti
Formuojame saukstu blynus iskart keptuveje,apskrudinam is abieju pusiu.Dedam i lekste, uzdedam sauksteliu ant kiekvieno blyno grudetos varskes ir uztaisom kauburiuka ar rozyte is sudytos ar rukytos lasisos. Niam niam koks skanumelis.
Butinai isbandykit,nenusivilsit.
Papildyta:
QUOTE(Muske @ 2010 04 28, 12:08)
o as trecia varijanta atnesu mes verdanciu vandeniu miltus koldunam plikinam
as irgi taip darau