Aha, gadget3, patiekaliukas tai super skaniai atrodo
QUOTE(July @ 2010 04 25, 23:30)
Gadget, koks kepsnys Aukstasis pilotazas, apsiseilejau, kaip skaniai atrodo
QUOTE(smurka84 @ 2010 04 26, 11:54)
Aha, gadget3, patiekaliukas tai super skaniai atrodo
Skaaaanuuu ir karštas, ir šaltas. Maž neatsibos, nes nekuklus kiekis išėjo
QUOTE(smurka84 @ 2010 04 23, 09:16)
Fetuccini makaronai su špinatais ir karališkomis krevetėmis
Gaminau siandien, tik as dar laisciau krevetes citrinos sultimis kepdama ir jau pagaminta patiekala paskaninau Parmezano suriu.
Nieko ypatingo, tiesiog greita ir paprasta ir kita karta dar kepinant krevetes ipilciau siek tiek balto vyno
Laba vakara damos
Labai isradingi jusu patiekalai apie saldumynus ir visa kita net nekalbu
Na as taip pat galiu imesti savo siandienini troskinu
Produktai : siaip viska dejau beveik is akies, bet mazdaug galiu parasyti ka kaip ..
* Vistienos file 1,5 vnt.(normalaus dydzio)
*Paprika Raudona 1vnt.
*Paprika Geltona 0,5 vnt.
*Paprika Zalia 0,5vnt.
*Saldytos darzoves_zirneliai,parika,kukuruzai_apie 5-6 saukstai kupini.
*Cesnako skiltele_ nors galima ir daugiau..
*Pomidoras 1vnt.
*Kecupo 4saukstai mazdaug..
*Ryziai _kiek kam norisi..
O dariau stai taip : vistienos file susipjausciau gabaliukais ,tada pamarinavau su Curry ir Paprikos prieskoniais.. veliau kepiau keptuveje su cesnaku.. (pjaustytas cesnakas pas mane buvo ). Kai vistiena iskepe susipjausciau paprika juostelemis ir dejau i puoda troskintis su puse stiklines vandens,tada dar ipjausciau gabaliukais pomidora, suberiau saldytas darzoves ir sudejau vistiena,, truputuka veliau imaisiau ir kecupo.. viska maisiau ir troskinau.. ryzius verdates kas kaip norit ir kiek norit
Labai isradingi jusu patiekalai apie saldumynus ir visa kita net nekalbu
Na as taip pat galiu imesti savo siandienini troskinu
Produktai : siaip viska dejau beveik is akies, bet mazdaug galiu parasyti ka kaip ..
* Vistienos file 1,5 vnt.(normalaus dydzio)
*Paprika Raudona 1vnt.
*Paprika Geltona 0,5 vnt.
*Paprika Zalia 0,5vnt.
*Saldytos darzoves_zirneliai,parika,kukuruzai_apie 5-6 saukstai kupini.
*Cesnako skiltele_ nors galima ir daugiau..
*Pomidoras 1vnt.
*Kecupo 4saukstai mazdaug..
*Ryziai _kiek kam norisi..
O dariau stai taip : vistienos file susipjausciau gabaliukais ,tada pamarinavau su Curry ir Paprikos prieskoniais.. veliau kepiau keptuveje su cesnaku.. (pjaustytas cesnakas pas mane buvo ). Kai vistiena iskepe susipjausciau paprika juostelemis ir dejau i puoda troskintis su puse stiklines vandens,tada dar ipjausciau gabaliukais pomidora, suberiau saldytas darzoves ir sudejau vistiena,, truputuka veliau imaisiau ir kecupo.. viska maisiau ir troskinau.. ryzius verdates kas kaip norit ir kiek norit
QUOTE(Deissy @ 2010 04 22, 19:51)
Sveikutes dar karteli
vakarienei gaminau Makaronai su faršo ir pamidorų padažu(troskinukas)
Reikia:
Makaronu apie 500 g.
Farso apie 300 g.
4-6 vnt pievagrybiai.
Apie 100-150 ml pomidoru padazo.
3 dideli pamidorai.
1 paprika ir svogunas.
druskos, pipiru, prieskoniu pagal skoni.
Farsa apkepinti keptuveje su savo miegiamiais prieskoniais. Aliejaus pyliau apie sauksta ir kepiau ant silpnos ugnies.
Poto apkepti atskirai svoguna, kubeliais pjaustyta paprika,griezineliais pjaustytus grybus. Jokio papildomo aliejaus nepyliau, kepiau ant silpnos ugnies, kol issiskyre sultys. Apkepinus, sudeti farsa, pamidorus (nuplikytus ir smulkiai supjaustytus kubeliais), supilti pomidoru padaza, pagardinti druska, pipirais ir viska gerai ismaisyti ir dar uzdengus dangciu patroskinti.
Gavosi tikrai nemazai sio troskinuko-padazo. Skanu ir su ryziais.
Receptukas is Moters savaidgalio virtuves, tik mano truputi pakoreguotas
vakarienei gaminau Makaronai su faršo ir pamidorų padažu(troskinukas)
Reikia:
Makaronu apie 500 g.
Farso apie 300 g.
4-6 vnt pievagrybiai.
Apie 100-150 ml pomidoru padazo.
3 dideli pamidorai.
1 paprika ir svogunas.
druskos, pipiru, prieskoniu pagal skoni.
Farsa apkepinti keptuveje su savo miegiamiais prieskoniais. Aliejaus pyliau apie sauksta ir kepiau ant silpnos ugnies.
Poto apkepti atskirai svoguna, kubeliais pjaustyta paprika,griezineliais pjaustytus grybus. Jokio papildomo aliejaus nepyliau, kepiau ant silpnos ugnies, kol issiskyre sultys. Apkepinus, sudeti farsa, pamidorus (nuplikytus ir smulkiai supjaustytus kubeliais), supilti pomidoru padaza, pagardinti druska, pipirais ir viska gerai ismaisyti ir dar uzdengus dangciu patroskinti.
Gavosi tikrai nemazai sio troskinuko-padazo. Skanu ir su ryziais.
Receptukas is Moters savaidgalio virtuves, tik mano truputi pakoreguotas
Šį patiekaliukai labai dažnai darau,bet man gaunasi nelabai skanus faršas,kietokas,sausas,sprangus.ką ne taip darau ir patarkit kaip skaniai pakepti farša ?Labai būsiu dėkinga .
Egiptietiskas "Koshary"
Pirmiausia issiverdame, ryzius (pries tai puse kiekio pakepine aliejuje iki geltonos spalvos - nebutina), makaronus, lesius, avinzirnius (ju reikes tik kokiu 7-8 vienai porcijai).
Pasidarome pomidoru padaza (su jum patinkanciais prieskoniais), ir galiausiai kameralizuojame svogunus (supjaustyti svogunus pusziedziais, padruskinti ir sumaigyti tarp ranku, kad issiskirtu sultys. Tada svogunus nuplauti, ir nuvarvinus kepinti aliejuje, aliejus turetu apsemti svogunus. kepinant truputeli paberti cukraus, ir ipilti slakeli acto, ir kepant maisyti kuo reciau, kad svogunai nesutiztu. Kai igaus tamsesni auksini atspalvi, isgreibti, ir sudeti ant popierinio ranksluoscio).
I lekste pirmiausia dedam isvirtus ryzius, po to makaronus, lesius, uzpilame padazu, pabarstom avinzirniu, bei uzsidedam kameralizuootu svogunu. Skanaus
Pirmiausia issiverdame, ryzius (pries tai puse kiekio pakepine aliejuje iki geltonos spalvos - nebutina), makaronus, lesius, avinzirnius (ju reikes tik kokiu 7-8 vienai porcijai).
Pasidarome pomidoru padaza (su jum patinkanciais prieskoniais), ir galiausiai kameralizuojame svogunus (supjaustyti svogunus pusziedziais, padruskinti ir sumaigyti tarp ranku, kad issiskirtu sultys. Tada svogunus nuplauti, ir nuvarvinus kepinti aliejuje, aliejus turetu apsemti svogunus. kepinant truputeli paberti cukraus, ir ipilti slakeli acto, ir kepant maisyti kuo reciau, kad svogunai nesutiztu. Kai igaus tamsesni auksini atspalvi, isgreibti, ir sudeti ant popierinio ranksluoscio).
I lekste pirmiausia dedam isvirtus ryzius, po to makaronus, lesius, uzpilame padazu, pabarstom avinzirniu, bei uzsidedam kameralizuootu svogunu. Skanaus
ui kiek mergaites skaniu receptuku parashe
Vyshnele, koki farsha naudojai? as dazniausiai naudoju kalakutienos, tai tikrai nesausas gaunasi, o kepinu ant aliejuko, dedu druskytes, pipiru, cesnako svogunu
Vyshnele, koki farsha naudojai? as dazniausiai naudoju kalakutienos, tai tikrai nesausas gaunasi, o kepinu ant aliejuko, dedu druskytes, pipiru, cesnako svogunu
QUOTE(vyšnelė @ 2010 04 27, 00:20)
Šį patiekaliukai labai dažnai darau,bet man gaunasi nelabai skanus faršas,kietokas,sausas,sprangus.ką ne taip darau ir patarkit kaip skaniai pakepti farša ?Labai būsiu dėkinga .
as i toki padaziuka idedu sauksta grietines 30%- buna toks svelnesnis, skanesnis tikrai tikrai
Ai, i si padaza BUTINA ideti ziupsneli cukraus
Kažkada kepiau maggi idėją pietums - bulvių, faršo apkepą Gavosi visai skaniai, tik aš biški dariau kitaip MB pavadino jį marmalu, bet kirto net ausys linko
Receptas:
Apkepinau aliejuje maltą jautieną, dėjau pipirų, druskos, trinto česnako (galima ir svogūną, bet aš nemėgstu), kapotų konservuotų pomidorų ir puse čili pipiriuko mažo. Nuskutau bulves ir supjausčiau 0,5 - 1 cm storio juostelėmis. Karščiui atsparų indą patepiau trupučiu aliejaus, tada išklojau dugną bulvių riekialėmis, ant jų dėjau pakeptą mėsytę ir ant viršaus vėl išdėliojau bulves. Maggi idėjos pakelio turinį sumaišiau su 200 ml šalto vandens bei 100 ml grietinėlės. Viską supyliau ant bulvių ir mėsos sluoksnių ir užbarščiau tarkuoto fermentinio sūrio. Kepiau 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60min.
Receptas:
Apkepinau aliejuje maltą jautieną, dėjau pipirų, druskos, trinto česnako (galima ir svogūną, bet aš nemėgstu), kapotų konservuotų pomidorų ir puse čili pipiriuko mažo. Nuskutau bulves ir supjausčiau 0,5 - 1 cm storio juostelėmis. Karščiui atsparų indą patepiau trupučiu aliejaus, tada išklojau dugną bulvių riekialėmis, ant jų dėjau pakeptą mėsytę ir ant viršaus vėl išdėliojau bulves. Maggi idėjos pakelio turinį sumaišiau su 200 ml šalto vandens bei 100 ml grietinėlės. Viską supyliau ant bulvių ir mėsos sluoksnių ir užbarščiau tarkuoto fermentinio sūrio. Kepiau 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60min.
QUOTE(zivilytte @ 2010 04 26, 21:02)
Laba vakara damos
Labai isradingi jusu patiekalai apie saldumynus ir visa kita net nekalbu
Na as taip pat galiu imesti savo siandienini troskinu
Labai isradingi jusu patiekalai apie saldumynus ir visa kita net nekalbu
Na as taip pat galiu imesti savo siandienini troskinu
tokį dažnai darau l. skanu greita ir paprasta tik kukurūzų nededu o megstu raudonas pupeles
Papildyta:
smurka84, o ten koių E tojia Magijoj nėra
Rastika, manau, kad yra, o kur jų dabar nėra, dažnai tokiais patiekalais nesilepinam, nes ir riebokas pakankamai. Šiaip galima grietinėlę sumaišyti su prieskoniais, vandeniu ir to maggi nepilti, skonis manau irgi būtų geras.
QUOTE(Elena @ 2010 04 23, 18:46)
[color=darkviolet]Vištienos gabaliukai bekone
Elena, as sitaip gaminu lasisos file
Supjaustau ja mazdaug 2 pirstu storio gabalais per visa file ilgi, apvynioju bekonu (tikslaiu vynioju i parmos kumpi, kur pusiau lasinuku ir pusiau mesytes) ir kepu. Ir patiekiu as ji pagal poreiki - gali buti kaip karstas patiekalas, arba supjaustau vieno kasnio dydziais ir patiekiu kaip salta uzkandi