Vištienos gabaliukai bekone
Reikalingi produktai:
vištienos filė
bekonas (plonai pjaustytas)
prieskoniai vištienai
druska,pipirai
garstyčios
Salotos:salotų lapai.agurkai,pomidorai,svogūnų laiškai,druska,pipirai,grietinė.
Viskas supjaustome ,paskaniname druska/pipirais ir išmaišome su grietinė.
Vištienos filę supjaustome ilgomis juostelėmis.
Pamarinuojame prieskoniuose.
Kiekvieną gabaliuką apsukame su bekonu.
Sudedame į kepimo indą,ištepame garstyčiomis ir kepame orkaitėje apie 30 min.
Pastebėjimas: kadangi bekonas gana sūrus,vištieną daug sūdyti nereikia.
idedu savo VERSIENOS KUKULIUS.I farsa dedu kiausini,mirkyta piene riekele batono,sauksta krakmolo,tarkuota morka,krapu,druskos,pipiru,mesos prieskoniu su zolelemis ir cesnaku misinio.Viska gerai ismaisyti ir virti.Padaza darau is pieno ir miltu.Salotos:pomidorai,agurkas,sviezias kopustas,krapai,salotu prieskoniai,aliejus.
Vakar kepiau zuiki
0.5 kg kiaulienos farso
0,5 kg jautienos farso
1 svogunas, 1 didele morka,
1 kiausinis, daug mesos prieskoniu. Kepiau 200 laipsniu temp apie 1h. As valgiau su salotom, MB pareikalavo dar ir bulviu. Kadangi jo lekstes turinys greit sunyko, tai nufotkinau savaja be bulvyciu. Skanaus
0.5 kg kiaulienos farso
0,5 kg jautienos farso
1 svogunas, 1 didele morka,
1 kiausinis, daug mesos prieskoniu. Kepiau 200 laipsniu temp apie 1h. As valgiau su salotom, MB pareikalavo dar ir bulviu. Kadangi jo lekstes turinys greit sunyko, tai nufotkinau savaja be bulvyciu. Skanaus
Elena o bekonas rūkytas?
Plovas
Atskirai apkepinau mesa, morkas ir svogunus, bei sampijonus. Sukraciau sluoksniais i puoda. Apibrasciau kubeliais pjaustyta paprika ir krapais, uzpyliau verganciu vandeniu ir patroskinau apie 10min ant letos ugnies. Ryzius pamirkiau 20 min ir suberiau ant patroskintu darzoviu su mesa(prismaigsciau cesnako skiltellemis) ir dar kazkur 1cm ir ryziu uzpyliau verdanciu vandeniu. paviriau 20 min ir idejau pomidoru padazo. skanaus.
Atskirai apkepinau mesa, morkas ir svogunus, bei sampijonus. Sukraciau sluoksniais i puoda. Apibrasciau kubeliais pjaustyta paprika ir krapais, uzpyliau verganciu vandeniu ir patroskinau apie 10min ant letos ugnies. Ryzius pamirkiau 20 min ir suberiau ant patroskintu darzoviu su mesa(prismaigsciau cesnako skiltellemis) ir dar kazkur 1cm ir ryziu uzpyliau verdanciu vandeniu. paviriau 20 min ir idejau pomidoru padazo. skanaus.
QUOTE(Poema @ 2010 04 24, 16:00)
Elena o bekonas rūkytas?
Pas mane karšto rūkymo...bet manau galima rinktis pagal skonį
aš jums snd parodau savo paprastutį ir greita patiekaliuką
ant bemielės tešlos (aš sulipdau maltingos du lakštus ir patampau) dedu paprieskonioto faršo (snd turėjau nerealiai riebu farša, daugiau grynos kiaulienos nenaudosiu) o ant farso dedu virta ir sugrūta briuselio kopusta su keptom morkom va taip atrodo
susuku ir kišu į orkaite ( iš iš mantingos belielės tešlos padarau tokius tris suktinukus
va kaip iškepės
šeip foto matosi riebaliukai nes kaip minėjau naudojau vien kiaulienos farša, kita karta darysiu iš paukštienos bet vistik l. skanu
ant bemielės tešlos (aš sulipdau maltingos du lakštus ir patampau) dedu paprieskonioto faršo (snd turėjau nerealiai riebu farša, daugiau grynos kiaulienos nenaudosiu) o ant farso dedu virta ir sugrūta briuselio kopusta su keptom morkom va taip atrodo
susuku ir kišu į orkaite ( iš iš mantingos belielės tešlos padarau tokius tris suktinukus
va kaip iškepės
šeip foto matosi riebaliukai nes kaip minėjau naudojau vien kiaulienos farša, kita karta darysiu iš paukštienos bet vistik l. skanu
QUOTE(smurka84 @ 2010 04 23, 10:16)
Fetuccini makaronai su špinatais ir karališkomis krevetėmis
Šis receptukas labai lengvas ir užima nedaug laiko
Išverdam fetuccini (plokščius makaronus). Aš perku žalius, špinatinius. Nukošiam. Pakepinu kelias minutes keptuvėje česnaką, krevetes. Sudedu nuplautus šviežius špinatus (kartais naudoju ir šaldytus) ir dar pakepinu kol jie truputį suminkštėja. Galiausiai dedu makaronus, užpilu trupučiu grietinėlės, pabarstau mėgstamais prieskoniais ir kokias 5 min. uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies - patroškinu.
Skanaus!
Šis receptukas labai lengvas ir užima nedaug laiko
Išverdam fetuccini (plokščius makaronus). Aš perku žalius, špinatinius. Nukošiam. Pakepinu kelias minutes keptuvėje česnaką, krevetes. Sudedu nuplautus šviežius špinatus (kartais naudoju ir šaldytus) ir dar pakepinu kol jie truputį suminkštėja. Galiausiai dedu makaronus, užpilu trupučiu grietinėlės, pabarstau mėgstamais prieskoniais ir kokias 5 min. uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies - patroškinu.
Skanaus!
siandien gaminom ,labai skanu
Porchetta
{kiaulienos kumpis, įdarytas kepenėlėmis beigi morkelėmis, keptas raudono vyno padaže}
Pateikta pjausniais, su morkų/svogūnų/kopūstų salotomis {užpilas - aliejus ir citrinos sultys}
Josios kepimo metu {visassss triiisss valandassssss} toks beprotiškai skanus kvepėjimasssss namuose... Palyginamas tik su keptos vištos pagal Beatą N. kvepėjimu {tas receptas irgi baisiai gerbiamas, tik kai kepu ją ne ant svogūnų, o ant obuolių - darr garrdžiau}
Šis itališkas receptukas kumpiui {tik originale keptas su oda - manasis būtų tris metus kepęs, daaaaaug lašiniuko buvo, ir nulašinintas - 4 kg; ir originale - su vištos kepenėlėmis} yra iš kalėdinės Džeimio su italu virėju Genaro laidos http://www.jamieoliv...uffed-porchetta
Mano modifikacijos - šalavijas buvo džiovintas, vietoj kedro riešutų - kadugio uogos, ir, akip jau sakiau, ne vištos kepenėles ir kiaulienos faršą įdarui, o kiaulės kepenis naudojau.
Dalinuosi ir aš šio savaitgalio atradimu - Upėtakis savo sultyse.
1,5 kg upėtakio, druskos, acto, 1-2 svogūnai, 3-4 laurų lapai, petražolių lapų.
Upėtakį nuskusti, išskrosti, išimti vidurius, įpjauti sprandą, nuplauti, užpilti šiltu actu (ne verdančiu, nes upėtakio labai švelni oda) ir uždengti. pailgame prikaistuvyje užkaisti vandens tiek, kad apsemtų visą žuvį, įpilti truputi acto, įberti druskos, svogūnų, lauro lapų, kai vanduo užvirs, įdėti pasūdytą upėtakį ir trumpai virti, kad žuvis nesuirtų. Nukėlus apšlakstyti šaltu vandeniu, indą uždengti popieriumi ir palikti keletui minučių. Prieš patiekiant apdėti petražolėmis ir pridengti sulankstyta servetėle, kad neatauštų. Prie jo patiekti garstyčių padažo arba krienų su actu ir aliejumi.
Nerandu kaip sumažinti iliustraciją, todėl įkeliu nuorodą į visą gamybos procesą. taigi - Upėtakis savo sultyse
Tikiuosi, kad susigundysite pabandyti, nes tikrai labai skaniai gaunasi. Žuvis trapi, neriebi, bet ir nesausa.
1,5 kg upėtakio, druskos, acto, 1-2 svogūnai, 3-4 laurų lapai, petražolių lapų.
Upėtakį nuskusti, išskrosti, išimti vidurius, įpjauti sprandą, nuplauti, užpilti šiltu actu (ne verdančiu, nes upėtakio labai švelni oda) ir uždengti. pailgame prikaistuvyje užkaisti vandens tiek, kad apsemtų visą žuvį, įpilti truputi acto, įberti druskos, svogūnų, lauro lapų, kai vanduo užvirs, įdėti pasūdytą upėtakį ir trumpai virti, kad žuvis nesuirtų. Nukėlus apšlakstyti šaltu vandeniu, indą uždengti popieriumi ir palikti keletui minučių. Prieš patiekiant apdėti petražolėmis ir pridengti sulankstyta servetėle, kad neatauštų. Prie jo patiekti garstyčių padažo arba krienų su actu ir aliejumi.
Nerandu kaip sumažinti iliustraciją, todėl įkeliu nuorodą į visą gamybos procesą. taigi - Upėtakis savo sultyse
Tikiuosi, kad susigundysite pabandyti, nes tikrai labai skaniai gaunasi. Žuvis trapi, neriebi, bet ir nesausa.
Gadget, koks kepsnys Aukstasis pilotazas, apsiseilejau, kaip skaniai atrodo