Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(micefee @ 2010 04 18, 05:41)
Šiandien pas mus kibinai.  essen.gif

user posted image



labai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 04 18, 14:41)
Šiandien pas mus kibinai.  essen.gif

user posted image

10 kibinų tešlai:

200 g. sviesto;
500 g. miltų;
200 g. grietinės;
2 kiaušiniai;
druskos.

Įdarui:

500 g. mėsos;
svogūnas;
druska;
pipirai.

Sviestą ištirpinam mikrobangėj arba sutarkuojam, suberiam miltus, įdedam grietinę, kiaušinius, druską ir viską išminkom. Tešlą palaikom 1-2 val šaldytuve. Mėsą supjaustom labai smulkiais gabaliukais, įpjaustom svogūną, padruskinam, papipiruojam. Iš tešlos darom apskritimukus, pilam šaukštelį sultinio ir dedam mėsą. Kepam 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.


Aš irgi vakar gaminau kibinus pagal šį receptą thumbup.gif
Atsakyti
Lietiniai 4u.gif
Tešlai:
200 gramų miltų (aš maišiau perpus su bulvių krakmolu)
500 ml pieno
2 šaukštai aliejaus
4 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus arba tirpinto sviesto
žiupsnelis druskos, šaukštelis cukraus

Kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi.Įmaišome miltus.
Plakdami pilame pieną.Supilame aliejų.
Leidžiame tešlai pastovėti bent pusvalandį.
Kepam plonus lietinius.
Kiekvieną lietinį sutepame sviestu,susukame ir apkepiname ant aliejaus.
Labai skanus traškus lietiniai...nereikia ir įdaro jokio...


user posted image


Atsakyti
kibinus ir lietinius imu thumbup.gif nors lietinius labai retai valgau,bet šitie skaniai atrodo drinks_cheers.gif
Atsakyti
lietinius butinai isbandysiu 4u.gif
Atsakyti
Miela, Elena, sakote gavosi traškūs lietiniai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
O kiek maždaug lietinių gavosi iš nurodytos porcijos? Įtariu tikrai virš 10 vnt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2010 04 19, 12:29)
Miela, Elena, sakote gavosi traškūs lietiniai bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif 
O kiek maždaug lietinių gavosi iš nurodytos porcijos? Įtariu tikrai virš 10 vnt. ax.gif



Virš 4u.gif Kažkur 14,bet priklauso nuo keptuvės dydžio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 15:12)

Antras:  imame  mais­ti­nę plė­ve­lę ir išklo­jame su  ją puo­delį.

Įmušame kiau­šinį ir plė­velę užspau­džiame arba surišame.
Dedame į ver­dantį van­denį ir ver­dame.




Atleiskit , gal uz kvaila klausima, bet kaip imusat kiausini i puodeli su plevele, ja uzrisat, ir tada isimate is puodelio taip? biggrin.gif Ir verdate pleve su kiausiniu viduje ? Ar neatsirisa ta plevele, ar kitaip kiausinis neisbega? Toks sudetingas dalykas atrodo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anaksunamun: 20 balandžio 2010 - 23:22
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 04 21, 00:21)
Atleiskit , gal uz kvaila klausima, bet kaip imusat kiausini i puodeli su plevele, ja uzrisat, ir tada isimate is puodelio taip?  biggrin.gif Ir verdate pleve su kiausiniu viduje ? Ar neatsirisa ta plevele, ar kitaip kiausinis neisbega? Toks sudetingas dalykas atrodo  doh.gif




Nieko nekvailas klausimas mirksiukas.gif Aš pirma kartą kai gaminau viską sugadinau blush2.gif Nes pamiršau plėvelę patepti aliejumi lotuliukas.gif Taip,užrišu,verdu su plėvelę,neišbėga jei gerai užriši 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Reikia: apie 300gr virtu pupeliu, 2 vistienos krutineliu, 1 svoguno, 1 morkos, druskos ir pipiru, 1 citrinos, alyvuogiu aliejaus, 1 saukstelis cesnako milteliu arb cesnako, sauja petrazoliu, 1 saukstas pomidoru pastos ir vandens.

Taigi apkepam svoguna ir morka apie 2 minutes aliejuje, tada sudedame pjaustyta vistiena, vel apkepame apie 5 minutes. Apiberiame druska, pipirais, cesnako milteliais, pomidoru pasta, sudedame pjaustytas pupeles, uzpilame vandeniu arba sultiniu ir patroskinam apie 5-10 min. Priklauso kokio tirstumo norite padazo arba kol isverda darzoves. Pabaigoje idedame saujele pjaustytu petrazoliu. Skanaujam! Galite valgyti su ryziais, arba su jogurtu arba tiesiog apslakstykite citrinos sultimis! Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 04 21, 07:55)


Nieko nekvailas klausimas  mirksiukas.gif Aš pirma kartą kai gaminau viską sugadinau  blush2.gif Nes pamiršau plėvelę patepti aliejumi  lotuliukas.gif Taip,užrišu,verdu su plėvelę,neišbėga jei gerai užriši  4u.gif



Aciu, butinai pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
O gal galit patarti kaip iškepti ir apversti gražiai lietinį blyną blush2.gif Mistika man tai kažkokia, mano močiutė tai karštą nagais griebdavo ir versdavo, per kelias sekundės dalis tą atlikdavo, bet man čia kaip iš magijos pasaulio tą lietinį iškept doh.gif
Atsakyti