Savaitgalio pusryčiams siūlau
Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė
Pašot kiaušiniai (kiaušiniai virti be lukštų) tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas pusryčiams.
Interneto platybėse sužinojau du virimo būdus pašot kiaušinių .Gal yra ir daugiau...
Pirmas: puode užviriname vandenį,įpilam kelis šaukštus acto.
Kiaušinį įmušam į puodelį, svarbu nesugadinti trynio .
Vanduo turi būti lengvai virti.
Kiaušinį iš puodelio labai atsargiai pilame į vandenį .
Galima šaukštu pagalba paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis.
Jei norime labai minkštą kiaušinį verdame 3 minutes, jei vidutinį 5 min..
Antras: imame maistinę plėvelę ir išklojame su ją puodelį.
Ant plėvelės pilame biški lašelį aliejaus ir ištepame ją kad kiaušinis nepriliptų.
Įmušame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame arba surišame.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame.
Išvirtą kiaušinį išimame iš vandens ir vėliau iš plėvelės.
Valgome su skrudintą duoną.
Man geriau patiko antras virimo būdas
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 14:12)
[color=darkviolet]Savaitgalio pusryčiams siūlau
Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė
Pašot kiaušiniai (kiaušiniai virti be lukštų) tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas pusryčiams.
Interneto platybėse sužinojau du virimo būdus pašot kiaušinių .Gal yra ir daugiau...
Pirmas: puode užviriname vandenį,įpilam kelis šaukštus acto.
Kiaušinį įmušam į puodelį, svarbu nesugadinti trynio .
Vanduo turi būti lengvai virti.
Kiaušinį iš puodelio labai atsargiai pilame į vandenį .
Galima šaukštu pagalba paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis.
Jei norime labai minkštą kiaušinį verdame 3 minutes, jei vidutinį 5 min..
Antras: imame maistinę plėvelę ir išklojame su ją puodelį.
Ant plėvelės pilame biški lašelį aliejaus ir ištepame ją kad kiaušinis nepriliptų.
Įmušame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame arba surišame.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame.
Išvirtą kiaušinį išimame iš vandens ir vėliau iš plėvelės.
Valgome su skrudintą duoną.
Man geriau patiko antras virimo būdas
Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė
Pašot kiaušiniai (kiaušiniai virti be lukštų) tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas pusryčiams.
Interneto platybėse sužinojau du virimo būdus pašot kiaušinių .Gal yra ir daugiau...
Pirmas: puode užviriname vandenį,įpilam kelis šaukštus acto.
Kiaušinį įmušam į puodelį, svarbu nesugadinti trynio .
Vanduo turi būti lengvai virti.
Kiaušinį iš puodelio labai atsargiai pilame į vandenį .
Galima šaukštu pagalba paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis.
Jei norime labai minkštą kiaušinį verdame 3 minutes, jei vidutinį 5 min..
Antras: imame maistinę plėvelę ir išklojame su ją puodelį.
Ant plėvelės pilame biški lašelį aliejaus ir ištepame ją kad kiaušinis nepriliptų.
Įmušame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame arba surišame.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame.
Išvirtą kiaušinį išimame iš vandens ir vėliau iš plėvelės.
Valgome su skrudintą duoną.
Man geriau patiko antras virimo būdas
O jergau kaip idomu reiks butinai isbandyti o kokia plevele naudojote?
Bitulka,perku kokia randu...prie folijos kur būna..
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 14:33)
Aha.... reiks ir man paieskoti tokios
Bet cia gi ta, vadinama maistine plevele
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 15:12)
visada knietėjo išbandyt šitą reikalą, bet man tas kiaušinio vaizdas verdant pirmu būde nekoks, nu bet kai sužinojau jūsų dėka antrajį būdą ir pamačiau tooookį vaizdą, ryt ryte valgysiu tokius pusryčius tas kiaušinis man kažką primena nuo to plėvelės taip gražiai įsispaudė labai gražu
QUOTE(*VaniLLa Sky* @ 2010 04 16, 17:22)
visada knietėjo išbandyt šitą reikalą, bet man tas kiaušinio vaizdas verdant pirmu būde nekoks, nu bet kai sužinojau jūsų dėka antrajį būdą ir pamačiau tooookį vaizdą, ryt ryte valgysiu tokius pusryčius tas kiaušinis man kažką primena nuo to plėvelės taip gražiai įsispaudė labai gražu
o man tai kažkaip kiaušinis skystokas atrodo, man tokie nepatinka
Aš ir pagaminau troškinuką su krevetėmis. Reikia 200 gr. krevečių, kelių pomidorų, vienos morkytes, svogūno, česnako pora skiltelių, šlakelį alyvuogių aliejaus, itališkų žolelių prieskonių, baziliko, kario.
viską susmulkinam, troškinam, beriam prieskonius ir apv irtas krevetes, troškinam apie 20-30 min. Garnyras-ryžiai su kariu.
viską susmulkinam, troškinam, beriam prieskonius ir apv irtas krevetes, troškinam apie 20-30 min. Garnyras-ryžiai su kariu.
Va sita su krevetem ir ryziais tikrai pabandysiu pagaminti
ir man skaniai atrodo ir kaloriju nedaug turetu but
teip teip, mergaitės, labai lengvi pietus gavosi. Tik netiks, kas mėgsta aštrokai, nes šio patiekalo skonis pakakankamai švelnus. Ir daug kas priklauso nuo pomidorų.
Šiandien pas mus kibinai.
10 kibinų tešlai:
200 g. sviesto;
500 g. miltų;
200 g. grietinės;
2 kiaušiniai;
druskos.
Įdarui:
500 g. mėsos;
svogūnas;
druska;
pipirai.
Sviestą ištirpinam mikrobangėj arba sutarkuojam, suberiam miltus, įdedam grietinę, kiaušinius, druską ir viską išminkom. Tešlą palaikom 1-2 val šaldytuve. Mėsą supjaustom labai smulkiais gabaliukais, įpjaustom svogūną, padruskinam, papipiruojam. Iš tešlos darom apskritimukus, pilam šaukštelį sultinio ir dedam mėsą. Kepam 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
10 kibinų tešlai:
200 g. sviesto;
500 g. miltų;
200 g. grietinės;
2 kiaušiniai;
druskos.
Įdarui:
500 g. mėsos;
svogūnas;
druska;
pipirai.
Sviestą ištirpinam mikrobangėj arba sutarkuojam, suberiam miltus, įdedam grietinę, kiaušinius, druską ir viską išminkom. Tešlą palaikom 1-2 val šaldytuve. Mėsą supjaustom labai smulkiais gabaliukais, įpjaustom svogūną, padruskinam, papipiruojam. Iš tešlos darom apskritimukus, pilam šaukštelį sultinio ir dedam mėsą. Kepam 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.