Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Savaitgalio pusryčiams siūlau 4u.gif

Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė

Pašot kiaušiniai (kiaušiniai virti be lukštų) tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas pusryčiams.

Interneto platybėse sužinojau du virimo būdus pašot kiaušinių .Gal yra ir daugiau...
Pirmas: puode užvi­ri­name van­denį,įpilam kelis šaukš­tus acto.
Kiau­šinį įmušam į puo­delį, svarbu nesu­ga­dinti try­nio .
Van­duo turi būti lengvai virti.
Kiau­šinį iš puo­de­lio labai atsargiai pilame į vandenį .
Galima šaukštu pagalba pafor­muoti kiau­šinį, kad jis gau­tųsi gra­žes­nis.
Jei norime labai minkštą kiaušinį ver­dame 3 minu­tes, jei vidutinį 5 min..
Antras: imame mais­ti­nę plė­ve­lę ir išklo­jame su ją puo­delį.
Ant plė­ve­lės pilame biški lašelį alie­jaus ir ište­pame ją kad kiaušinis nepriliptų.
Įmušame kiau­šinį ir plė­velę užspau­džiame arba surišame.
Dedame į ver­dantį van­denį ir ver­dame.
Išvirtą kiau­šinį išimame iš van­dens ir vėliau iš plėvelės.
Valgome su skrudintą duoną.

Man geriau patiko antras virimo būdas 4u.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 14:12)
[color=darkviolet]Savaitgalio pusryčiams siūlau  4u.gif

Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė

Pašot kiaušiniai (kiaušiniai virti be lukštų) tai  tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas pusryčiams.

Interneto platybėse  sužinojau du virimo būdus pašot kiaušinių .Gal yra ir daugiau...
Pirmas: puode  užvi­ri­name van­denį,įpilam kelis šaukš­tus acto.
Kiau­šinį įmušam  į puo­delį, svarbu nesu­ga­dinti try­nio .
Van­duo turi būti lengvai virti.
Kiau­šinį iš puo­de­lio labai atsargiai  pilame į vandenį .
Galima šaukštu pagalba  pafor­muoti kiau­šinį, kad jis gau­tųsi gra­žes­nis.
Jei norime labai  minkštą kiaušinį ver­dame 3 minu­tes, jei  vidutinį 5 min..
Antras:  imame  mais­ti­nę plė­ve­lę ir išklo­jame su  ją puo­delį.
Ant plė­ve­lės pilame biški  lašelį alie­jaus ir  ište­pame ją kad kiaušinis nepriliptų.
Įmušame kiau­šinį ir plė­velę užspau­džiame arba surišame.
Dedame į ver­dantį van­denį ir ver­dame.
Išvirtą  kiau­šinį išimame iš van­dens ir vėliau iš plėvelės.
Valgome su skrudintą duoną.

Man geriau patiko antras virimo būdas 4u.gif



O jergau kaip idomu bigsmile.gif reiks butinai isbandyti rolleyes.gif o kokia plevele naudojote?
Atsakyti
Bitulka,perku kokia randu...prie folijos kur būna..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 14:33)
Bitulka,perku kokia randu...prie folijos kur būna..

user posted image



Aha.... g.gif reiks ir man paieskoti tokios ax.gif
Bet cia gi ta, vadinama maistine plevele doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 16 balandžio 2010 - 14:45
QUOTE(Elena @ 2010 04 16, 15:12)
Savaitgalio pusryčiams siūlau  4u.gif

Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė




visada knietėjo išbandyt šitą reikalą, bet man tas kiaušinio vaizdas verdant pirmu būde nekoks, nu bet kai sužinojau jūsų dėka antrajį būdą ir pamačiau tooookį vaizdą, ryt ryte valgysiu tokius pusryčius wub.gif tas kiaušinis man kažką primena blush2.gif nuo to plėvelės taip gražiai įsispaudė smile.gif labai gražu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*VaniLLa Sky* @ 2010 04 16, 17:22)
visada knietėjo išbandyt šitą reikalą, bet man tas kiaušinio vaizdas verdant pirmu būde nekoks, nu bet kai sužinojau jūsų dėka antrajį būdą ir pamačiau tooookį vaizdą, ryt ryte valgysiu tokius pusryčius wub.gif  tas kiaušinis man kažką primena blush2.gif  nuo to plėvelės taip gražiai įsispaudė smile.gif labai gražu 4u.gif

o man tai kažkaip kiaušinis skystokas atrodo, man tokie nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
Aš ir pagaminau troškinuką su krevetėmis. Reikia 200 gr. krevečių, kelių pomidorų, vienos morkytes, svogūno, česnako pora skiltelių, šlakelį alyvuogių aliejaus, itališkų žolelių prieskonių, baziliko, kario.
viską susmulkinam, troškinam, beriam prieskonius ir apv irtas krevetes, troškinam apie 20-30 min. Garnyras-ryžiai su kariu.
user posted image
Atsakyti
Va sita su krevetem ir ryziais tikrai pabandysiu pagaminti biggrin.gif
Atsakyti
ir man skaniai atrodo smile.gif ir kaloriju nedaug turetu but ax.gif
Atsakyti
teip teip, mergaitės, labai lengvi pietus gavosi. mirksiukas.gif Tik netiks, kas mėgsta aštrokai, nes šio patiekalo skonis pakakankamai švelnus. Ir daug kas priklauso nuo pomidorų.
Atsakyti
Šiandien pas mus kibinai. essen.gif

user posted image

10 kibinų tešlai:

200 g. sviesto;
500 g. miltų;
200 g. grietinės;
2 kiaušiniai;
druskos.

Įdarui:

500 g. mėsos;
svogūnas;
druska;
pipirai.

Sviestą ištirpinam mikrobangėj arba sutarkuojam, suberiam miltus, įdedam grietinę, kiaušinius, druską ir viską išminkom. Tešlą palaikom 1-2 val šaldytuve. Mėsą supjaustom labai smulkiais gabaliukais, įpjaustom svogūną, padruskinam, papipiruojam. Iš tešlos darom apskritimukus, pilam šaukštelį sultinio ir dedam mėsą. Kepam 30 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.

Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2010 03 30, 21:25)

Super 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti