kaip seniai buvau pas jus uzsukusi
kiek visko daug prigaminusios.
As velykom kelpiau kelma is sonkauliu ir farso. Sonkaulius pamarinuojame pora dienu su jums patinkanciais prieskoniais, tada pasidarome farsa kaip kotletams, tik si karta as dar i farsa idejau rukytu slyvu, labai tiko ir skanu buvo. tai va is sonkauliu padarome toki kaip sulini ir surisame siulu, i vidu pridedame farso ir kepame orkaiteje apie gera gera valanda. kai atsala atrisame siula, puosiame kelma ir viskas, skanaus
Surijome puse kelmo, o vakare ejome is svecius, tai ta likusi puse kelmo paguldziau i lekste papuosiau, kaip mokejau (marinuoti sampinjonai, formones morkos, svogunu laiskai, virtos ir apkeptos bulves) ir nusinesem i svecius, visi isgyre
Nezinau kaip jums bet man ir paguldytas kelmas (na tiksliau tik puse )graziai atrodo, viso kelmo turbut nepaguldysiu, nekaip atrodys , nors kita karta butinai pabandysiu
QUOTE(Irmama @ 2010 04 12, 16:33)
Sveikutes
Noriu uzkietejusiu ir patyrusiu seimininkiu paklausti
Nusprendem nevalgyti kiaulienos tad noriu ismokti skaniu patiekalu is jautienos
Sakykit, kaip skaniai iskepti kepsnius, sultingus ir ne per kieciausius, na kaip kavinese buna jau tokie sultingi ir minksti, kad niam, niam....
Ir koki marinata daryti
Is anksto dekoju
Noriu uzkietejusiu ir patyrusiu seimininkiu paklausti
Nusprendem nevalgyti kiaulienos tad noriu ismokti skaniu patiekalu is jautienos
Sakykit, kaip skaniai iskepti kepsnius, sultingus ir ne per kieciausius, na kaip kavinese buna jau tokie sultingi ir minksti, kad niam, niam....
Ir koki marinata daryti
Is anksto dekoju
na mes kiaulienos nevalgom. nebent tik būna šonkauliukai, ir faršas maišytas šiek tiek (kol mb nemato nes rėkia kad neskanu, bet kai valgo tai nejaučia )
kas dėl kepsnių kažkaip ne taip dažnai darau, bet kaip ir sakė, priklauso nuo gyvulio senumo ir kokią dalį perki.
Bet galiu pasakyt vieną triuką, kuriuo man darant pvz plovui mėsos gabaliukus arba tą patį kepsnį suveikia.
reikia geros nekimbančios keptuvės. gerai ją įkaitinti, ir nieko nepilant dėti mėsos gabalą ir jo nejudinti. nu aš taip darau su mažais mėsos gabaliukais. sudcedu viską ir palieku nemaišant. tiesa, iš prieskonių pradžiai tereikia druskos ir pipirų nes visos kitos žolelės kibs. kai keptuvė karšta, mėsa greit pradės skirti savo sultis. kai jau pradės burbuliuot, tada tik pradedu maišyt, ir sudedu likusius prieskonius ką naudoju (oreganą, baziliką ar pan.) ir tada maišydama bet neuždengus kepinu, kol vanduo išgaruoja. kai vanduo išgaravo, tada pilu šiek tiek arba skysto margarino, arba vos vos aliejaus. ir dar pakepinu. mėsa visada būna minkštutė, ir greit iškepa. skaičiau kažkur kad svarbu nejudinti mėsos, kai ji skiria savo sultis. aišku, ne visada taip prisimenu bet bent aju plovui mėsą visada valgom minkštutėlę.
dariau taip ir su kepsniu, išmuštą padėjau, kai pradėjo leisti sultis tada apverčiau kitą pusę. nebuvo toooks minkštas kaip kad tie maži gabaliukai, bet kita dalis, nėr ko norėt.
bet vistiek minkštesnis nei kad būčiau kepus tiesiog aliejuje.
+2010 04 13, 12:50-->
nezinau, gal kokia dar srove cia braido, bet as tikrai kepu tokius kepsniukus pagal ELENOS recepta, tik be pagaliuku, tikrai paprasta ir labai skanu .Aciu Elenai
Mamkaa-puikus kelmas
Mmartaa-bulvytes pirktines, bet as ju nepirkau, dovanojo deze, tai reiks sunaudot po truputi.
QUOTE(Mazyle @ 2010 04 13, 12:50)
Cia pagal Sroves vistienos receptuka kas man gavosi
nezinau, gal kokia dar srove cia braido, bet as tikrai kepu tokius kepsniukus pagal ELENOS recepta, tik be pagaliuku, tikrai paprasta ir labai skanu .Aciu Elenai
Mamkaa-puikus kelmas
Mmartaa-bulvytes pirktines, bet as ju nepirkau, dovanojo deze, tai reiks sunaudot po truputi.
Labai atsiprasau ir taisau savo klaida pagal Elenos receptuka
QUOTE(grange @ 2010 04 13, 12:02)
na mes kiaulienos nevalgom. nebent tik būna šonkauliukai, ir faršas maišytas šiek tiek (kol mb nemato nes rėkia kad neskanu, bet kai valgo tai nejaučia )
kas dėl kepsnių kažkaip ne taip dažnai darau, bet kaip ir sakė, priklauso nuo gyvulio senumo ir kokią dalį perki.
Bet galiu pasakyt vieną triuką, kuriuo man darant pvz plovui mėsos gabaliukus arba tą patį kepsnį suveikia.
reikia geros nekimbančios keptuvės. gerai ją įkaitinti, ir nieko nepilant dėti mėsos gabalą ir jo nejudinti. nu aš taip darau su mažais mėsos gabaliukais. sudcedu viską ir palieku nemaišant. tiesa, iš prieskonių pradžiai tereikia druskos ir pipirų nes visos kitos žolelės kibs. kai keptuvė karšta, mėsa greit pradės skirti savo sultis. kai jau pradės burbuliuot, tada tik pradedu maišyt, ir sudedu likusius prieskonius ką naudoju (oreganą, baziliką ar pan.) ir tada maišydama bet neuždengus kepinu, kol vanduo išgaruoja. kai vanduo išgaravo, tada pilu šiek tiek arba skysto margarino, arba vos vos aliejaus. ir dar pakepinu. mėsa visada būna minkštutė, ir greit iškepa. skaičiau kažkur kad svarbu nejudinti mėsos, kai ji skiria savo sultis. aišku, ne visada taip prisimenu bet bent aju plovui mėsą visada valgom minkštutėlę.
dariau taip ir su kepsniu, išmuštą padėjau, kai pradėjo leisti sultis tada apverčiau kitą pusę. nebuvo toooks minkštas kaip kad tie maži gabaliukai, bet kita dalis, nėr ko norėt.
bet vistiek minkštesnis nei kad būčiau kepus tiesiog aliejuje.
kas dėl kepsnių kažkaip ne taip dažnai darau, bet kaip ir sakė, priklauso nuo gyvulio senumo ir kokią dalį perki.
Bet galiu pasakyt vieną triuką, kuriuo man darant pvz plovui mėsos gabaliukus arba tą patį kepsnį suveikia.
reikia geros nekimbančios keptuvės. gerai ją įkaitinti, ir nieko nepilant dėti mėsos gabalą ir jo nejudinti. nu aš taip darau su mažais mėsos gabaliukais. sudcedu viską ir palieku nemaišant. tiesa, iš prieskonių pradžiai tereikia druskos ir pipirų nes visos kitos žolelės kibs. kai keptuvė karšta, mėsa greit pradės skirti savo sultis. kai jau pradės burbuliuot, tada tik pradedu maišyt, ir sudedu likusius prieskonius ką naudoju (oreganą, baziliką ar pan.) ir tada maišydama bet neuždengus kepinu, kol vanduo išgaruoja. kai vanduo išgaravo, tada pilu šiek tiek arba skysto margarino, arba vos vos aliejaus. ir dar pakepinu. mėsa visada būna minkštutė, ir greit iškepa. skaičiau kažkur kad svarbu nejudinti mėsos, kai ji skiria savo sultis. aišku, ne visada taip prisimenu bet bent aju plovui mėsą visada valgom minkštutėlę.
dariau taip ir su kepsniu, išmuštą padėjau, kai pradėjo leisti sultis tada apverčiau kitą pusę. nebuvo toooks minkštas kaip kad tie maži gabaliukai, bet kita dalis, nėr ko norėt.
bet vistiek minkštesnis nei kad būčiau kepus tiesiog aliejuje.
esmė tame, kad kai keptuvė karšta ir be jokių riebalų mėsos baltymas sukrekėja (panašiai kaip verdamas kiaušinis) ir neleidžia ištekėt visoms sultims. Todėl lieka mėsa minkštesnė.
QUOTE(kavute @ 2010 04 13, 00:09)
Norėjau perspėti, kad tie apelsininiai pipirai būna ne prie paprastų Santa Marios prieskonių, o tokie stikliniuose indeliuose, iš serijos "More by Santa Maria" ir kainuoja jie virš 11lt beros Bet tikrai labai labai aromatingi, suteikia egzotišką skonį bei kvapą vištienai, prigijo mano virtuvėje
siandien kaip tik buvau maximoj ir maciau tu prieskoniu,tik dabar laukiu ketvirtadienio
QUOTE(mamkaa @ 2010 04 13, 11:26)
kaip seniai buvau pas jus uzsukusi
kiek visko daug prigaminusios.
As velykom kelpiau kelma is sonkauliu ir farso. Sonkaulius pamarinuojame pora dienu su jums patinkanciais prieskoniais, tada pasidarome farsa kaip kotletams, tik si karta as dar i farsa idejau rukytu slyvu, labai tiko ir skanu buvo.
kiek visko daug prigaminusios.
As velykom kelpiau kelma is sonkauliu ir farso. Sonkaulius pamarinuojame pora dienu su jums patinkanciais prieskoniais, tada pasidarome farsa kaip kotletams, tik si karta as dar i farsa idejau rukytu slyvu, labai tiko ir skanu buvo.
o kur perkat rukytas slyvas? Siaip labai skaniai atrodo
Srove, suktinukai labai grazus, tikri suktinukai!
QUOTE(keistuole @ 2010 04 13, 14:13)
esmė tame, kad kai keptuvė karšta ir be jokių riebalų mėsos baltymas sukrekėja (panašiai kaip verdamas kiaušinis) ir neleidžia ištekėt visoms sultims. Todėl lieka mėsa minkštesnė.
nu va koks logiškas paaiškinimas, ačiū
QUOTE(grange @ 2010 04 13, 21:00)
nu va koks logiškas paaiškinimas, ačiū
mes praktiškai tik jautieną valgom, tai ir bandau, kaip ją minkštesnę pagamint
Bet vis tiek išpjovai nieks neprilygs, nei minkštint nei troškint, tik kad kaina baisi
QUOTE(brashke77 @ 2010 04 13, 13:31)
o kur perkat rukytas slyvas? Siaip labai skaniai atrodo
Srove, suktinukai labai grazus, tikri suktinukai!
Srove, suktinukai labai grazus, tikri suktinukai!
perku Kaune bazeje 11 sandely arba darzoviu turguje bazeje, yra toks skyrelis, kur prieskoniai, dziovinti vaisiai ir kitoks geris.
QUOTE(keistuole @ 2010 04 13, 21:35)
mes praktiškai tik jautieną valgom, tai ir bandau, kaip ją minkštesnę pagamint
Bet vis tiek išpjovai nieks neprilygs, nei minkštint nei troškint, tik kad kaina baisi
Bet vis tiek išpjovai nieks neprilygs, nei minkštint nei troškint, tik kad kaina baisi
Mes irgi buvom sugalvoję nevalgyt kiaulienos. Bet jautiena taip ir neišėjo pakeisti. Man net išpjova neskani išeina.
Jautieną naudoju tik barščiam ir plovui.
O būtų daug sveikiau jautiena.