58-oji mūsų prikalbėta tema surandama čia
iš viso Supermamose apie natūralios kosmetikos priemones, savo atradimus, nusivylimus prirašėme apie 34,68 tūkst. žinučių
esminė informacija:
Kenksmingiausios sudedamosios medžiagos, kurių neturėtų būti mūsų kosmetikoje:
* Butylated Hydroxythaluene (BHT)
* Butylene Glycol
* Diethanolamine (DEA)
* Dimethicone
* Dimethicone Copolyol
* Cyclomethicone
* EDTA
* Ethylparaben
* Isobutylparaben
* Laureth Sulfate
* Methylparaben
* Mineral Oil
* Paraffinum Liquidum
* Petrolatum
* Phenoxyethanol
* Polyethylene Glycol (PEG)
* Polypropylene Glycol (PPE)
* Propylene Glycol
* Propylparaben
* Triclosan
* Triethanolamine (TEA)
sąrašas nėra baigtinis! Kas neaišku, ieškome įvairiuose interneto šaltiniuose. Jjei nerandame ar nesame tikros tuo, ką randame, klausiame ir tikslinamės temoje
Natūralios sertifikuotos BDIH kosmetikos gamintojų sąrašas
dažniausiai sutinkami ekologiškos produkcijos sertifikatai BDIH bei
Ecocert
Prekybos taškai Lietuvoje:
* Sarma (Madara)
* Droge (Alterra, rusiškas molis)
* KristiAna (Pure Altitude - sertifikuota tik linija)
Prekybos taškai Vilniuje:
* "Nimfali", PC Mada, PC Panorama (Senteurs du Sud, Feniqia, Lauralep, Ciel d'Azur, Phyt-inov, Druide, Emeraude)
* "Žalia Žalia", Stepono g. 6 (Dr.Hauschka, Weleda, Urtekram, I+M, Lakshmi, Argital). Taipogi čia dirba tik natūralią kosmetiką naudojanti kosmetologė ir masažistė Elytė
* "Bio pasaulis", PC VCUP, PC Panorama (Logona, Sante, Florame, Madara)
* "Eko studija", PC VCUP (ECO, Sophyto, Bentley Organic)
* "Holos", Užupio g. 4, V.Gerulaičio 1, "Alfa" verslo centras (Weleda, Urtekram)
* "Baroca", Šv.Mykolo 14 (GamArde, GoodKaarma, Marius Fabre)
* "Sveiki produktai" (Aubrey Organics, Essential Care)
*"Grožio alėja" Mados, PC Gedimino 9 - Vokiečių vaistinėje (Dr.Hauschka, Argital, Pure)
*"Bioteka" Klaipėdos g.3, Vilnius (Jāsön, BioExclusive)
* Saluks vaistinė PC Ozas (Weleda, Oaskin, Natura Siberica)
Kvapų namai:
* Vilniuje: pagrindinė buveinė Čiurlionio g. 4; jogos centras Savitri Augustijonų g. 2-3; Idzumi Sporto g. 12; Žalia-žalia Šv. Stepono g. 6;
* Kaune: Agnum centras;
* Klaipėdoje: "Bioeco", Šaltkalvių 3 (prie "Friedricho pasažo"), tel. 860016655, 846 214222;
* Juodkrantėje: vaistinėje tel. 860028173;
* Alytuje: kosmetologijos centras Svaja tel. 860028173
* Šiauliuose: tel. 861613300.
Užsisakome internetu:
*Vokietijos internetinės parduotuvės: "Natractiv", "Biologisch24", Violey
*Ebay parduotuvėlė
*"Nikovita"
*"Lovelula"
*"Akamuti"
*"Akoma Skin Care"
*"Materia Aromatica"
*"Biolander"
*"Aroma-Zone"
Lietuvoje:
*"Biolinija"
*"Dvi širdys"
*"Ekolinija"
*"Damodara"
*"AromaNatural", jos šeimininkė - mūsų bendramintė Monica
*"Naturata" (Akamuti, Moom depiliacinės priemonės)
*kosmetikos yra "Rojaus sode"
Mūsų blogas yra ČIA su atsiliepimais apie įvairių gamintojų siūlomas priemones, receptais - konkreti informacija be paplepėjimų. Jo šeimininkė bryyla Virtualių mūsų "kelionių", skirtų teisingos kosmetikos atsargų papildymui, tvarkaraščiai dedami šičia
svarbiausi sutrumpinimai: eteriniai aliejai - EA, Kvapų namai - KN, AromaNatural - AN, Aroma Zone - AZ, Daddygirl arba DG muilai
ypač naujokės, nepatingėkit pavartyti kelių mūsų paskutinių temų: rasite pačios aktualiausios informacijos, "madingiausių" naujienų ir gerų patarimų
ir aš baltai jai pavydžiu
praleidau Druide šampūnus Tai gal dabar mažiukams 65 ml yra nuolaidos?
QUOTE(Vergine @ 2010 03 30, 17:14)
Dar nežinau
QUOTE(Satura @ 2010 03 30, 18:21)
ir aš baltai jai pavydžiu
Ju puslapyje raso, kad Druide visiem produktams 65ml taikoma 46% iki kovo 31d.
kolege, beveik įtikinai mane, kad skaityti nemoku
DRUDE - prekem kurių talpa iki 65ml. NUOLAIDA NET 46%. Tai o jei buteliukas 65 ml, tai nuolaida taikoma ar ne?
taikoma, išsiaiškinau pati Tik kas susigundys, tai geriau apsimoka į Madą važiuoti, nes Panoramos PC mažai Nimfali miniukų turi
DRUDE - prekem kurių talpa iki 65ml. NUOLAIDA NET 46%. Tai o jei buteliukas 65 ml, tai nuolaida taikoma ar ne?
taikoma, išsiaiškinau pati Tik kas susigundys, tai geriau apsimoka į Madą važiuoti, nes Panoramos PC mažai Nimfali miniukų turi
Sveikutes gal as cia ne lb i tema bet norejau pasiteirautiapie naturalius plauku dazus.. gal kurios dazote jais? noreciau sustiprinti plaukus,tai siektiek nebenaudoti cheminiu dazu...
skaiciau kad yra
augaliniai dažai CHNA ir BASMA ,bet su jais nesuprantu ar isgauciau ruda spalva..ir ar jie man nenusiplautu po keliu plovimu..
plaukus esu dazius ruda spalva
prasau patarkit,didelis dekui
skaiciau kad yra
augaliniai dažai CHNA ir BASMA ,bet su jais nesuprantu ar isgauciau ruda spalva..ir ar jie man nenusiplautu po keliu plovimu..
QUOTE(sauleee25 @ 2010 03 30, 18:12)
Sveikutes gal as cia ne lb i tema bet norejau pasiteirautiapie naturalius plauku dazus.. gal kurios dazote jais? noreciau sustiprinti plaukus,tai siektiek nebenaudoti cheminiu dazu...
skaiciau kad yra
skaiciau kad yra
kiek zinau is atsiliepimu, tai daugiau isgaunama tokia i ryzuma spalva arba paskui nuryzeja ji, nors pas drauge man ta spalva visai nieko atrode. As pabijojau juos isbandyt, nes plaukai dazyti jau buvo ne naturaliais, tai bijojau kokiu reakciju nenumatytu
QUOTE(Hibisco @ 2010 03 30, 17:20)
Kas nors bandete darytis kondicionieriu plaukams? Toki kaip krema is aliejines ir vandenines fazes
Aš kaip tik žadu bandyti, gal šiandien, gal rytoj, pranešiu, kaip sekėsi. Dėsiu hidrolatą, avokadų aliejų ir pantenolį.
Pandora, jei bandysi daryt toki kondicionieriu, pasidalink patirtim paskui
As si savaitgali darysiu, pradziai paprasta, ziuresiu, kaip gausis
As si savaitgali darysiu, pradziai paprasta, ziuresiu, kaip gausis
Satura, paveikslelis privercia nusisypsoti
as irgi jau kokie 2-3 metai.. pasiziuriu ir neperku. bet bangomis vis uzeina noras isbandyt. brangus jie ten, tie aktyvus komponentai. nebent kooperuotis gal..
nu butinai pabandyk taigi nedaug muilo reikia, jei per puse su vandeniu skiest.
as vis ruosiuosi is skysto muilo duso zele daryt, bet neprisiruosiu - (ir zinau del ko - tada MB isvis kieto muilo nebenaudos, jau dabar kartais skystu maudos ) -pagerinti muila priedais (glicerinu, aloe, medum ir pan), sutirstint ir paziuret, kas gausis
as turbut greit neprisiruosiu , jei kas bandys, parasykit, idomu.
as, tiesa, i paskutini skysta muila ir taip idejau papildomai glicerino. ziuresiu, ar jausis skirtumas.
QUOTE(_Pandora_ @ 2010 03 30, 14:48)
As jau seniai ziurinejau i juos, bet kadangi jokiu atsiliepimu nebuvo, visos rase tik apie silka ir silikona is A-Z, tai kazkaip ir nesusigundziau
as irgi jau kokie 2-3 metai.. pasiziuriu ir neperku. bet bangomis vis uzeina noras isbandyt. brangus jie ten, tie aktyvus komponentai. nebent kooperuotis gal..
QUOTE(Ugvilė @ 2010 03 30, 15:31)
tikrai kaip grazu
QUOTE(Satura @ 2010 03 30, 15:35)
aš net putas darantį buteliuką pirkau skystam, bet taupau ir tik šveitikliams naudoju gaminti Kuo tau skystas labiau?
nu butinai pabandyk taigi nedaug muilo reikia, jei per puse su vandeniu skiest.
as vis ruosiuosi is skysto muilo duso zele daryt, bet neprisiruosiu - (ir zinau del ko - tada MB isvis kieto muilo nebenaudos, jau dabar kartais skystu maudos ) -pagerinti muila priedais (glicerinu, aloe, medum ir pan), sutirstint ir paziuret, kas gausis
as turbut greit neprisiruosiu , jei kas bandys, parasykit, idomu.
as, tiesa, i paskutini skysta muila ir taip idejau papildomai glicerino. ziuresiu, ar jausis skirtumas.
QUOTE(pepkė @ 2010 03 29, 19:29)
aš šaknims naudoju rozmarinų hidrolatą, jeigu rinkts reikėtų vieną hidrolatą plaukams, tai būtų šis. O dar pasipurškalioju jazmnaičių hidr sumaišius su įvairiais predais, bet jį renkuosi daugiau dėl kvapo
dėkui visoms už patarimus apie hidrolatus- jau baisiai užsinorėjau nusipirkt, ale kad daugelis išpardavinėti kaži, kada atsiras
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 03 29, 19:30)
Dar gali būti, kad ir pats šampūnas netinkamas Gal kitą išbandyti? Ar viskas su tuo šampūnu buvo gerai, o čia staiga taip pasidarė?
žinok, blizgesio plaukai neteko pradėjus plauti būtent Logona bambus šampūnu iki tol nebuvo idealūs, bet ne tokie apgailėtini kaip dabar šiaip pagalvočiau, gal tikrai netinkamas šampūnas, bet vis stabdo tai, kad daugiau jokių blogumų ir nėra, o visgi ekologiškas daiktas....
Kalbėjot apie strazdanas- man gražu kaip bet neturiu jų..turiu kitą "gamtos dovaną" tik jau jokios kosmetikos jų nenaikina
Mergiukai noriu pasigaminti toki lengvesni kremuka kunui pavasariui.... mastau imti vaniles fitoli, biskuti kakavos sviesto.... koks dar sviesta tiktu? bei koks ea tiktu su vanile bei kakava? mastau gal apelsino ar ylang? tiesa kokio cia man emulsiklio reiktu? kuo dar galeciau pagerinti kremuka? patarkit.... ACIU