Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(IwonaBogd @ 2010 04 03, 07:15)
Sveiki.
Skaitau skaitau ir ...
Noriu dar vieno atsakymo ax.gif  Dabar esu vaiko prieziuros atostoguose iki 3metu. Menesio pabaigoje iseinu i dekreta su antruoju. Bet pries pirmaji dirbau tik 7 men. (tada tiek ir uztekdavo). Ar man tuos uz pirma dalins is 12, ar kaip bus unsure.gif ? Aciu uz atsakyma. 4u.gif

temoje atsakyta ne kartą ir net ne dvidešimt - turėsite galimybę rinktis kad skaičiuotų pagal pirmajam jau apskaičiuotą du, nieko nedalins, na nebent raštu paprašytumėt, nors ir tai abejotina
Atsakyti
Labai netiketai suzinojau, kad laukiuosi. Dabar yra 5 savaites. Gimdyti apie gruodzio viduri, i dekreta apie spalio viduri. Kadangi nelabai ka suprantu finansuose, sakau paklausiu cia.
Perskaiciau Sodros info apie pasalpas supratau, kad man pasalpa skaiciuos apytikriai uz 2009.10.15-2010.10.15 laikotarpi. Iskilo klausimas: jei siuo laikotarpiu 2 menesiu buvau neapmokoestinamose atostogose - ar jos isiskaiciuos?
Taip pat jei darbe gaunu labai mazas pajamas - kokia yra minimali pasalpa? Ir jei papildomai prisiduriu is individualios veiklos - ar sios pajamos isiskaiciuos?
Atsakyti
Mergaites, gal zinote...
MAn i dekreta balandzio 12, ar pgal dabarine tvarka darbdavys viska siucia sodrai internetu ir nebereikai rupintis, ar dar galima isakyma su prasymais paciam nesti i sodra??? Idomu, ar uztenka darbdaviui pateikti gydymo istaigos pazyma, jei siuo metu esu vaiko pr atostogose iki 3 metu???? AR dar kokio atskiro prasymo reikia, kadii dekreta isleistu???Kokius dok reikia pateikti sodrai: del NPD, Del atostogu ir darbdavio isakyma????
Atsakyti
Mergaites, gal zinote...
MAn i dekreta balandzio 12, ar pagal dabartine tvarka darbdavys viska siuncia sodrai internetu ir nebereikia rupintis, ar dar galima isakyma su prasymais paciam nesti i sodra??? Idomu, ar uztenka darbdaviui pateikti gydymo istaigos pazyma, jei siuo metu esu vaiko pr atostogose iki 3 metu???? AR dar kokio atskiro prasymo reikia, kad i dekreta isleistu???Kokius dok reikia pateikti sodrai: del NPD, Del atostogu ir darbdavio isakyma????

Atsakyti
QUOTE(sabaliuk @ 2010 04 06, 09:03)
Labai netiketai suzinojau, kad laukiuosi. Dabar yra 5 savaites. Gimdyti apie gruodzio viduri, i dekreta apie spalio viduri. Kadangi nelabai ka suprantu finansuose, sakau paklausiu cia.
Perskaiciau Sodros info apie pasalpas supratau, kad man pasalpa skaiciuos apytikriai uz 2009.10.15-2010.10.15 laikotarpi. Iskilo klausimas: jei siuo laikotarpiu 2 menesiu buvau neapmokoestinamose atostogose - ar jos isiskaiciuos?
Taip pat jei darbe gaunu labai mazas pajamas - kokia yra minimali pasalpa? Ir jei papildomai prisiduriu is individualios veiklos - ar sios pajamos isiskaiciuos?

nieks nuo 15 d. iki 15 d. neima. nemokamos atostogos įsiskaičiuos, dešimt mėnesių bus su alga o 2 su 0 Lt. O minimali atrodo apie 300.
Papildyta:
QUOTE(Burbulytis @ 2010 04 06, 09:09)
Mergaites, gal zinote...
MAn i dekreta balandzio 12, ar pgal dabarine tvarka darbdavys viska siucia sodrai internetu ir nebereikai rupintis, ar dar galima isakyma su prasymais paciam nesti i sodra??? Idomu, ar uztenka darbdaviui pateikti gydymo istaigos pazyma, jei siuo metu esu vaiko pr atostogose iki 3 metu???? AR dar kokio atskiro prasymo reikia, kadii dekreta isleistu???Kokius dok reikia pateikti sodrai: del NPD, Del atostogu ir darbdavio isakyma????

tai kai pagimdysit manau reiks rašyti vaiko (antro) auginimo atostogoms prašymą.
Atsakyti
Norejau pasiklausti. Turiu 2 dukrytes. Mazajai kova suejo 2 metai ir isejau i darba. Bet dabar laukiuosi trecio vaikelio. Ar galiu dabar vel iseit i vaiko auginimo atostogas iki 3 metu? Ar man uz trecia vaikuti mokes pasalpa, jei grisiu i vaiko auginimo atostogas? Ar man dabar geriau dirbti (iki dekretiniu busiu isdirbus tik apie 6 men.)?
Atsakyti
žinoma, kad galit grįžti vaiko auginimo iki 3 m., nes jas galima imti visas iš karto arba dalimis. jei į trečio vaiko auginimo atostogas įeis nors viena antro vaiko auginimo atostogų diena, tai jums gali būti apskaičiuota pašalpa kaip už antro.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2010 04 06, 09:13)
Mergaites, gal zinote...
MAn i dekreta balandzio 12, ar pagal dabartine tvarka darbdavys viska siuncia sodrai internetu ir nebereikia rupintis, ar dar galima isakyma su prasymais paciam nesti i sodra??? Idomu, ar uztenka darbdaviui pateikti gydymo istaigos pazyma, jei siuo metu esu vaiko pr atostogose iki 3 metu???? AR dar kokio atskiro prasymo reikia, kad i dekreta isleistu???Kokius dok reikia pateikti sodrai: del NPD, Del atostogu ir darbdavio isakyma????

http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
http://www.katalogas...s-pasalpos.html
Elektroniniai nedarbingumo bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimai – nuo liepos 1d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 balandžio 2010 - 12:12
QUOTE(zmonele @ 2010 04 06, 11:09)
Norejau pasiklausti. Turiu 2 dukrytes. Mazajai kova suejo 2 metai ir isejau i darba. Bet dabar laukiuosi trecio vaikelio. Ar galiu dabar vel iseit i vaiko auginimo atostogas iki 3 metu? Ar man uz trecia vaikuti mokes pasalpa, jei grisiu i vaiko auginimo atostogas? Ar man dabar geriau dirbti (iki dekretiniu busiu isdirbus tik apie 6 men.)?

galite. mokės. jūs galėsite rašyti prašymą kad imtų tą patį du kaip apskaičiuotas su antruoju/pirmuoju. dirbti niekas nedraudžia, apsimoka jums labiau tuo atveju jei algą gaunate dabar didesnę nei buvo motinystės pašalpa ir vidurkis tų šešių mėnesių bus didesnis
Atsakyti
sveiki, kas is jusu stebite per EVV kokia paskaiciuota suma kiekviena men yra????nes si men ten kazkas nauja idiegta yra ir man neina paziuret arba as nemoku tai jei kam pavyko duokit zinot kur ten reikia eiti ir t.t.busiu dekinga
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 04 06, 12:00)
sveiki, kas is jusu stebite per EVV kokia paskaiciuota suma kiekviena men yra????nes si men ten kazkas nauja idiegta yra ir man neina paziuret arba as nemoku tai jei kam pavyko duokit zinot kur ten reikia eiti ir t.t.busiu dekinga

na, ten sis bei tas pasikeite nuo kovo 22 d.
bandykite eiti per "Elektroninė gyventojų aptarnavimo sistema – EGAS" (bent SEB'e taip tiksliai raso), po to reikia pasirinkti datas, uz kuri laikotarpi norite paziureti ismokas ir viskas 4u.gif
Atsakyti
O gal jau kas tikrino ar yra apskaiciuotos sumos uz kovo men.???
Atsakyti