Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

kad gautum dekretines ir pasalpa reikia isdirbti 12 men. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 01, 21:20)
kad gautum dekretines ir pasalpa reikia isdirbti 12 men.  4u.gif

o kas zinot, jei dabar po motinystes atostogu griztu i darba, tai kiek laiko turiu pradirbti, noredama gauti dekretines ir vaiko prieziurai skrtas ismokas? Noretumem antro vaiko, tik nezinom, kiek laiko reikia isdirbti grizus i darboviete, kad gauti dekretines ir vaiko prieziuros atostogoms skirtas ismokas.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 04 02, 09:31)
Na, ne visai ant 0, gauciau tuos 97 ar kiek... Dirbau dirbau kelis metus... sutartis buvo terminuota, pasibaige, atleido, o po menesio pastojau... bedarbe.

Jei sumaišiau jus su kuo nors kitu, tai atsiprašau. Bet man atrodo jūs lyg tai darbinotės jau neščia ir jus priėmė, bet jūs nesakėte, kad laukiatės darbdaviui. Tai taip išeina, kad jūsų visdelto nepriėmė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 01, 13:27)
nesvarbu, kad ir pora valandu per savaite  4u.gif  svarbu, kad dirbtumete.

Aciu uz paaiskinima 4u.gif

QUOTE(Smilla @ 2010 04 01, 15:32)
Jo... man tas pats - jei neisidarbinsiu, liksiu ant 0 ...  ax.gif abydna...

Reikia kuo greiciau suktis smile.gif
Atsakyti
sveikos. as dirbau ir mane atleido is darbo pagal 126 str (pasibaigus terminuotai sutarciai) kai buvau 15 sav nescia. ar man priklauso dekretas ir motinystes pasalpa g.gif
Atsakyti
jūsų neturėjo teisės atleisti kai buvote nėsčia net ir esant terminuotai sutarčiai.
negausit nieko jei neįsidarbinsit. Gal pabandykit grįžt į darbą?
Papildyta:
QUOTE(skristi @ 2010 04 02, 08:08)
o kas zinot, jei dabar po motinystes atostogu griztu i darba, tai kiek laiko turiu pradirbti, noredama gauti dekretines ir vaiko prieziurai skrtas ismokas? Noretumem antro vaiko, tik nezinom, kiek laiko reikia isdirbti grizus i darboviete, kad gauti dekretines ir vaiko prieziuros atostogoms skirtas ismokas.

galite nors ir is karto eiti į dekretą su antruoju. Jums gali būti skaičiuojama taip pat kaip su pirmuoju
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 02, 12:46)
jūsų neturėjo teisės atleisti kai buvote nėsčia net ir esant terminuotai sutarčiai.
negausit nieko jei neįsidarbinsit. Gal pabandykit grįžt į darbą?

o tai nieko nereiskia? g.gif cia citata is sodros psl ax.gif http://www.sodra.lt/index.php?cid=3562

Teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo laikotarpį turi asmenys, kurie:

*apdrausti ligos ir motinystės socialiniu draudimu asmenys (už juos mokamos socialinio draudimo įmokos);
*išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas;
*dėl nėštumo ir gimdymo atostogų nedirba ir praranda darbo pajamas;
*pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.
*kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos.
*jeigu moteris atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, papildomai reikia pateikti dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo, potvarkio, darbo sutarties nuorašus) .

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:

*draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
*suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos, išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis – žiūrėkite 10 atsakymą;
*iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą*.
*kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo vaiko priežiūros atostogų pabaigos;
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2010 04 02, 12:02)
o tai nieko nereiskia?  g.gif cia citata is sodros psl  ax.gif http://www.sodra.lt/index.php?cid=3562

Teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo laikotarpį turi asmenys, kurie:

*apdrausti ligos ir motinystės socialiniu draudimu asmenys (už juos mokamos socialinio draudimo įmokos);
    *išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas;
    *dėl nėštumo ir gimdymo atostogų nedirba ir praranda darbo pajamas;
    *pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.
    *kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos.
    *jeigu moteris atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, papildomai reikia pateikti dokumentus, įrodančius atleidimo iš darbo pagrindą (įsakymo, potvarkio, darbo sutarties nuorašus) .

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:

*draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
    *suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos, išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis – žiūrėkite 10 atsakymą;
    *iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą*.
    *kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo vaiko priežiūros atostogų pabaigos;

net nezinau, gal ir taip. Bet Sodra kažkaip tikrina ar buvote nėsčia kai atleido.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri galės pagelbėti. Dabar esu neštumo ir gimdymo atostogose. Dirbu dviejuose darbuose. Ar galiu einant į vaiko priežiūros atostogas iš vieno darbo išeiti (kad mane atleistų), o kitam būčiau išleista atostogų vaiko priežiūros? Tikiuosi aiškiai paklausiau blush2.gif
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 02, 13:10)
net nezinau, gal ir taip.  Bet Sodra kažkaip tikrina ar buvote nėsčia kai atleido.

turiu pazima is daktaru kad ta diena kai atleido buvo 15 sav nestumas ax.gif o ir i nestumo iskaita itraukta esu spalio 26d (tada uzvede nesciosios kortele) o atleido gruodzio 31 ax.gif
o isidarbint dabar jau kaip ir be sansu nes dekretas balandzio 14 d. tai nera kas priimtu tokiam laikui o ir gal jau negalima, uzkliuciau sodrai ar darbo inspekcijai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 03 31, 17:37)
tai taip, jūs teisingai mąstot, apie tokį patį atvejį ir rašiau kažkurioj kitoj žinutėj wink.gif

aišku,ačiū smile.gif taip ir darysiu ax.gif

QUOTE(saulute32 @ 2010 04 02, 13:17)
turiu pazima is daktaru kad ta diena kai atleido buvo 15 sav nestumas  ax.gif o ir i nestumo iskaita itraukta esu spalio 26d (tada uzvede nesciosios kortele) o atleido gruodzio 31  ax.gif
o isidarbint dabar jau kaip ir be sansu nes dekretas balandzio 14 d. tai nera kas priimtu tokiam laikui o ir gal jau negalima, uzkliuciau sodrai ar darbo inspekcijai  g.gif

nu žinok nemanau,kad užkliūtum, va prieš kokį pusmetį Darbo birža į vieną įstaigą buvo atsiuntę nestuke.gif , juriai buvo 26 ar tai 27 savaitės mirksiukas.gif tai jei pati bržia siunčia-vadinas galima rolleyes.gif
o prieš metus panašus atvejis irgi buvo ax.gif
Atsakyti
o kur parašyta kad negalima nėščių priimti į darbą. na jei rastumet kas priimtų nors vienai dienai, būtų ramiau dėl tų pašalpų. o su ta sodra tai kol išsiaiškinsit... rekomenduoju parašyti raštišką užklausimą sodrai, kad atsiųstų raštą kaip bus su jūsų dekretu, gal tada ramiau bus
Papildyta:
QUOTE(sunflow @ 2010 04 02, 12:16)
Sveikos, gal kuri galės pagelbėti. Dabar esu neštumo ir gimdymo atostogose. Dirbu dviejuose darbuose. Ar galiu einant į vaiko priežiūros atostogas iš vieno darbo išeiti (kad mane atleistų), o kitam būčiau išleista atostogų vaiko priežiūros? Tikiuosi aiškiai paklausiau  blush2.gif
Ačiū už atsakymą  4u.gif

tiksliai nežinau, tik žiūrėkit kad pašalpa nenukentėtų ta dalimi atlyginimo gauto iš kitos darbovietės. O kam išeiti? juk darbovietei jūs nieko nekainuojat tuos du metus. tik sąrašuose kabot. išeisit iš darbo po dvieju metų
Atsakyti