Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Aha, tenka tik pasidžiaugti tomis, kurios jau pasigimdė ar dar spės pasidaryt/pasigimdyt. O toms, kurios apie tai dar tik galvoja - batai. Kubiliaus genocidas.

Pasiskaičiuoju ir galvoju: kaip iš 650 išlaikyti save ir kūdikį? Tai čia dar prabanga - 1-aisiais metais. Antraisiais lieka net 370 Lt. Lietuvos politika akivaizdi - gimė šeimoje vaikas ir išlaidos staiga sumažėjo. Ženkliai. doh.gif

O Kubiliaus ir bevaikės Šimonytės planai puikiai pildosi: sakote, sumažės gimstamumas? O mes lietuvėms - OP, naujieną! Per mažai 90% ir 75% išmokų nuo algos?! Šekit 70% ir 40%. Kur dėsitės negimdžiusios? Laikrodukai tai tiksi... Gimdysit kad ir dantis sukandusios, ir garbinsit Kubilių su Šimonyte, kad nors TIEK dar duoda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samelka: 16 birželio 2010 - 14:57
QUOTE(samelka @ 2010 06 16, 15:48)
Pasiskaičiuoju ir galvoju: kaip iš 650 išlaikyti save ir kūdikį? Tai čia dar prabanga - 1-aisiais metais. Antraisiais lieka net 370 Lt. Lietuvos politika akivaizdi - gimė šeimoje vaikas ir išlaidos staiga sumažėjo. Ženkliai.  doh.gif

O ką tuo metu daro tėtis? Nosį krapšto? Vaiką išlaikyti turi abu tėvai, o ne mama, gaunanti pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 06 16, 10:09)
O lubų sumažinimas irgi galios tik naujai išeinančioms nuo 2011 07 01 - ar visoms - ir tuo metu auginančioms vaikučius???? 4u.gif  smile.gif

Geras klausimas, ir man idomu, tik kaip visada SOdra gales pakomentuoti tik po 2011 liepos 1 d................

MAnau kas rez visoms...............
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 06 16, 15:54)
O ką tuo metu daro tėtis? Nosį krapšto? Vaiką išlaikyti turi abu tėvai, o ne mama, gaunanti pašalpą.

O būsimasis tėtis (šiuo metu - aš taip pat) moka paskolą už butą, mokesčius už butą, automobilio remontą ir kurą, maistą. Nes tas būsimasis tėtis, deja, irgi ne fontanus šiais laikais uždirba, jo atlygis tik kiek didesnis už mano...

Man smagu skaityti (kaip tik šiandien teko užmestį akį į pernai metų temelę) apie mamas, kurios supranta, kad norint auginti vaikelį tenka atsisakyti kosmetikų, batelių, drabužių, rankinių, kavinių, atostogų ir pan. Smagu, kad dar yra žmonių, galinčių sau visa tai leisti. O ko atsisakyti dėl vaikelio, kai, atrodo, jau daugiau nebėra kur? Automobilio (17 m. amžiaus)? Ir palikti ligotą uošvienę nelankomą už šimto kilometrų (mano vyras vienturtis)? Keisti butą į mažesnį? Kai už jį dabar negautume net to, ką bankui esame pasižadėję, vadinasi, viską iki paskutinio lito sumokėtume bankui + dar liktų paskolos likutis išsimokėjimui (kaip skirtumas nuo buvusios ir dabartinės kainos). Maisto, kai ir taip kiekvieną dieną stulbinu savo "kulinariniais" sugebėjimais iš š... obelnyką išvirti?

Džiaugiuosi dėl tų, kurios dar turi ko atsisakyti. O aš pati paniškai bijau ateities, nes jau nebeturim ko daugiau atsisakyti... O vaikelio norisi, ir laikrodis jau tiksi...
Atsakyti
QUOTE(samelka @ 2010 06 16, 14:48)

O Kubiliaus ir bevaikės Šimonytės planai puikiai pildosi: sakote, sumažės gimstamumas? O mes lietuvėms - OP, naujieną! Per mažai 90% ir 75% išmokų nuo algos?! Šekit 70% ir 40%. Kur dėsitės negimdžiusios? Laikrodukai tai tiksi... Gimdysit kad ir dantis sukandusios, ir garbinsit Kubilių su Šimonyte, kad nors TIEK dar duoda...

Taip, gimdys po pirmą vaikutį, o va planuodamos antrą - šeimos gerai paskaičiuos ir pagalvos... o minties apie trečią - tikrai atsisakys.....
Be to, kas galės, gerai uždirbančios nueis į "šešėlį", gaus algas vokeliuose, o valdžiai sumokės kur kas mažiau mokesčių...
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2010 06 16, 15:58)
MAnau kas rez visoms...............

taip pat manau,nes ir dabar nuo liepos 1 d.mazinamos lubos liecia visas.
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 06 16, 13:12)
cia galite paziureti kokie siulomi pakeitimai:

http://www.lrv.lt/Po...0/100616/50.pdf

Na is sio projekto galima suprasti, kad nauja tvarka isigaliotu tik naujom pasalpoms, kurios bus skaiciuojamos nuo 2011 liepos 1.

Atsakyti
QUOTE(xde @ 2010 06 16, 15:23)
taip pat manau,nes ir dabar nuo liepos 1 d.mazinamos lubos liecia visas.

Bet tai kaip čia gausis, kad dabar artimiausiu metu gimdysiančios, turės kaip ir du metus atostogų - pirmus 90%, o antrus - 75%, o maksimaliai į rankas nuo 2011 07 01 m galės gauti tik apie 2500???
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 06 16, 16:04)
Bet tai kaip čia gausis, kad dabar artimiausiu metu gimdysiančios, turės kaip ir du metus atostogų - pirmus 90%, o antrus - 75%, o maksimaliai į rankas nuo 2011 07 01  m galės gauti tik apie 2500???

Taip, ir gali gautis kad ir antrais metais mama gaus 2500 metu, nes tie 75 proc gali buti didesni uz lubas.... tik vat idomu, ar vienoms leis dirbt antrais metais, o kitoms neleis... makalyne bus visai
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2010 06 16, 10:03)
Kadangi jus gavote dekreta uz anta leliuka. NPD taikoma tik vienai ismokai  mirksiukas.gif  todel ir maziau...

Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
man idomu jei pasirenki dvieju metu varianta ir atlyginimas virsija lubas, tada pirmais ir antrais metais gausi tuos ~2500? g.gif

Atsakyti
Skaitau skaitau ir vis tiek man visi sie labirintai labai painus doh.gif lotuliukas.gif

Ka tik per zinias vel kalbejo apie pasalpu mazininima. Suprantu, kad nuo liepos 1. Bet KURIU METU? g.gif biggrin.gif Tiksliai nuo 2011? Tai jei man dekretines prasides siemet, gausiu tik 10% sumazintas ismokas?

Antras klausimukas apie lubas - jas skaiciuoja pagal pinigus ''ant popieriaus'', ar gaunamus ''i rankas"?

Trecias klausimukas - tie pinigeliai, kuriuos ismoka isejus i dekreta... Uz kiek menesiu juos moka, priminkt? Ar jie nebus sumazinti?

Aciu !!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Papildyta:

P.S. Kaip supratau paskaicius istatyma, visgi pokyciai numatomi nuo 2011 g.gif
Atsakyti