QUOTE(bitute2006 @ 2010 06 15, 12:28)
Laba, gal kas galetu man padeti issiaiskinti situacija.. Jei ne i ta tema pataikiau tai nesupykite, nes labai daug cia panasiu temu.. Tai va, norejau suzinoti ar vaiko prieziuros atostogu pinigai skaiciuojami pagal ta pati principa kaip ir nestumo ir gimdymo (dekretiniu, 126d). Taikomas NPD ir pan.. Ir kaip mokami tie pinigai, nes mano tos 126 dienos baigiasi rugsejo 12d. tai rugseji as nieko daugiau negausiu, tik spali uz rugseji, lapkriti uz spali tokia tvarka? Gal kas gali isaiskinti tokia situacija? buciau labai dekinga
taip, taikomas NPD, išskaičiuojamas pajamų mokestis, PSD. Uz rugsejo likusia dali gausite spali.
Papildyta:
QUOTE(syu @ 2010 06 15, 11:44)
laba diena,
atsiprasau jei klausimas pasikartos, bet esu visiskai pasimetusi biurokrsatizmo reikaluose
siuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metu. uz poros dienu man prasides antro vaikelio nestumo ir gimdymo atostogos. niekaip nesusigaudau kokiu dokumentu man reikia, norint gauti pasalpa:
1. nedarbingumo lapelio (cia viskas aisku)
2. reiks uzpildyt Sodroj prasyma skirti pasalpa ir del NPD.
3. ??? kai ejau pirmo reikejo is darbo dar pazymu apie darbo uzmokesti, o kaip yra dabar kai esu vaikelio auginimo atostogose? ar man reikia dar kokios nors pazymos is kur nors???
ir dar toks klausimas. pagal kokia tvarka man skaiciuos nestumo ir gimdymo atostogu pinigelius? ar galiu pati pasirinkti pagal kuria tvarka noriu gauti pinigelius? (mano atveju pagal nauja tvarka man labiau apsimoka
)
i sodra nebandet skambinti
pagal jusu prasyma gali skaiciuoti kaip pirmam arba pagal nauja tvarka