Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(murka2008 @ 2010 06 09, 22:13)
kiek atsimenu tai 90 proc. nuo 4680 ir dar - mokesciai  4u.gif

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiggg @ 2010 06 08, 16:40)
sveikos,
noreciau paklausti zinoviu ax.gif
situacija tokia- buvau registruota darbo birzoje, dabar isidarbinau 06-07 men pilnu etatu +2 men 0.5 etatu,jai tarkim dabar pastoju, kaip del  darbo ?ar mane atleis? ir ar man priklausys kazkokia pasalpa?

aciu uz ats 4u.gif

ar gavote iš darbo biržos pašalpą? ar kur nors ir kiek laiko dirbote prieš tai?
Atsakyti
per kiek laiko reikia priduoti Sodrai biuletenį dėl dekreto?
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2010 06 09, 20:56)
Sveikos,
gal jau ir buvo šnekėta apie tai, bet praverčiau keletą lapų neradau, galvoju, gal nesupiksit, jeigu paklausiu.
Nuo liepos 1 dienos, vaiko priežiūros pašalpos lubos bus 4 draudžiamųjų pajamų dydžiai, t.y. 1170*4=4680 Lt, pašalpa sudarys 90 proc., mano pajamos pvz. 6000 Lt.
Tai dabar man mokės 4680 Lt ar 90 proc. nuo 4680 Lt.
Ačiū už atsakymą  4u.gif

Kiek aš suprantu, nuo 2010 07 01 - 4680 Lt - maksimali išmoka prieš mokesčius, o juos nuskaičiavus, maksimali išmoka į rankas apie 3500 Lt... ar taip? bet kažin, kaip čia bus, juk Kubilius siūlo, kad būtų mokama tik pirmus vaiko metus ir žada maksimalią išmoką (arba kitaip sakant "lubas") sumažinti iki maždaug ~ 2300 LT.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristuks: 11 birželio 2010 - 10:12
QUOTE(žemuogienė @ 2010 06 10, 20:22)

Darbdavys turi uzpildyti per 5 d.d. , o pristatyti galma lygtais per 6 men ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 06 11, 11:57)
Darbdavys turi uzpildyti per 5 d.d. , o pristatyti galma lygtais per 6 men  ax.gif

o aš atnešiau biuletenį buhalterei ji suskaičiavo surašė padavė pasirašyti direktoriui ir dar tą pat minutę nunešiau į sodrą ir sutvarkiau visus dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 10, 12:23)
ar gavote iš darbo biržos pašalpą? ar kur nors ir kiek laiko dirbote prieš tai?

pasalpos jau negaunu, o dirbau pries 3 metus tik
Atsakyti
QUOTE(kristiggg @ 2010 06 11, 13:42)
pasalpos jau negaunu

klausimas - ar gavote stovėdama darbo biržoje?
temoje daugybę kartų atsakyta, reikia tik pasiskaityti - kad gautumėte pašalpą reikia išdirbti 12 mėnesių per 24. nebūtinai iš eilės. ir turėti darbdavį išėjimo į dekretą metu. laikas kad iš darbo biržos gauta pašalpa įsiskaičiuoja į stažą. jei pradedama dirbti "šviežiai", grubiai paėmus pastoti norint gauti pašalpą galima po 5 mėnesių. jei pastosite dabar atleisti jūsų negalės o ar pašalpą gausite - pasiskaitykite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 06 11, 11:10)
Kiek aš suprantu, nuo 2010 07 01 - 4680 Lt - maksimali išmoka prieš mokesčius, o juos nuskaičiavus, maksimali išmoka į rankas apie 3500 Lt... ar taip? bet kažin, kaip čia bus, juk Kubilius siūlo, kad būtų mokama tik pirmus vaiko metus ir žada maksimalią išmoką (arba kitaip sakant  "lubas") sumažinti iki maždaug ~ 2300 LT....  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Taip maksimali siekia 4680 Lt, bet mokės jos nuo liepos tik 90 proc. tai į rankas gaunasi apie 3300 Lt. Man tai pikta labai, nes mano atlyginimas buvo dvigubai didesnis ir no jo mokėjau mokesčius, tegu tada įvedinėja mokesčių lubas proporcingai pašalpų luboms. Būtų sąžininga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O jeigu sumažins dar, tai net nežinau, ką reikės daryt. Bet kokiu atveju su vaiku busiu tik iki metų. Bent jau taip dabar planuoju, o toliau bus matyt...
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 06 10, 20:22)

man i dekreta birzelio 16d. bet mano gydytoja sake kad biliuteniu i rankas neduoda o iskart siuncia sodrai!gal cia kokia naujove!? g.gif

ir dar norejau paklaust, ar uz si biliuteni man mokes jeigu as ir taip dabar dekretinese?!
nes tik karpo karpo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Triksi26: 12 birželio 2010 - 07:43
QUOTE(Triksi26 @ 2010 06 12, 16:38)
man i dekreta birzelio 16d. bet mano gydytoja sake kad biliuteniu i rankas neduoda o iskart siuncia sodrai!gal cia kokia naujove!? g.gif

ir dar norejau paklaust, ar uz si biliuteni man mokes jeigu as ir taip dabar dekretinese?!
nes tik karpo karpo  doh.gif

Man taip pat neduos jokios pažymos,elektroniniu būdu tvarkys, tik gydytoja sakė, kad išvis niekur eiti nereikės, bet nuėjusi į sodrą sužinojau, kad reikės ateiti į pačią sodrą, prašymą užpildyti, taip pat darbovietei pranešti. Gydytojai labai mėtosi patys nieko nežino, tai apsidraudžiant geriau pačioms būsimoms mamytėms eiti ir domėtis, kas, kur, kodėl ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 06 12, 08:05)
Man taip pat neduos jokios pažymos,elektroniniu būdu tvarkys, tik gydytoja sakė, kad išvis niekur eiti nereikės, bet nuėjusi į sodrą sužinojau, kad reikės ateiti į pačią sodrą, prašymą užpildyti, taip pat darbovietei pranešti. Gydytojai labai mėtosi patys nieko nežino, tai apsidraudžiant geriau pačioms būsimoms mamytėms eiti ir domėtis, kas, kur, kodėl ir t.t.

aha, ir man sake kad nereikes i sodra eit, tik darbe buhalterija ispet
Atsakyti