Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(paslaptingai @ 2010 06 06, 22:37)
Gal galite mane pataisyti/atsakyti į mano klausimus:  4u.gif

-i dekretą iseinu iki kol pirmam vaikui dar nesueje 2m. Tai man pasalpa skaiciuos  kaip pirmam vaikui?
- visiskai neatsimenu kaip tie dokumentai tvarkomi- pirmiausiai darbovietej rasau prasyma isleisti i dektreta? tada su isakymu ir is daktaro tuo "biuleteniu" einu i sodra? O dar kokiu nors pazymu reikia?
-o gal jau rasant prasyma darbovietej reikia pateikti daktaro pazyma? g.gif
-sodros internetinis psl toks pasikeites! as niekaip nesugebu rasti net tel kuriuo galima skambintis del info. Gal kas parasytumet?  ax.gif

ir dar papildysiu klausimais ax.gif
-pagal ist. darbo vieta saugoma 3m, bet va jei tokia situacija, kai moteris augina viena vaika, ir paskui be pertraukos iseina antra auginti kaip tuomet su ta darbo vieta?
- jei buna moteris vaiko prieziuros atostogose ir dar iseina i dekreta, tai gauna dvi vadinamasias pasalpas?

Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2010 06 07, 09:01)
dabar jau gali ir elektronini uzpildyti ir duoti tik balta lapa apie ta biuleteni.

oho kas cia per naujove?! tai toki uzpildyti gali bet kada? nebutinai tai dekreto dienai eiti pas daktara?

ACIU, Smilla
Atsakyti
QUOTE(paslaptingai @ 2010 06 07, 09:05)
ir dar papildysiu klausimais  ax.gif
-pagal ist. darbo vieta saugoma 3m, bet va jei tokia situacija, kai moteris augina viena vaika, ir paskui be pertraukos iseina antra auginti kaip tuomet su ta darbo vieta?
- jei buna moteris vaiko prieziuros atostogose ir dar iseina i dekreta, tai gauna dvi vadinamasias pasalpas?

darbo vieta saugoma ne trejus metus, o kol vaikui sueis treji. jei antram vaikui nesuėjo treji - darbo vieta saugoma.
taip, žinoma, tik ne vadinamąsias, o gauna iš tiesų.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 07, 09:28)
darbo vieta saugoma ne trejus metus, o kol vaikui sueis treji.

aciu. neteisingai as ten paklausiau. Iki kol vaikui sukaks 3 m
Atsakyti
QUOTE(paslaptingai @ 2010 06 07, 08:05)
ir dar papildysiu klausimais  ax.gif
1-pagal ist. darbo vieta saugoma 3m, bet va jei tokia situacija, kai moteris augina viena vaika, ir paskui be pertraukos iseina antra auginti kaip tuomet su ta darbo vieta?
2- jei buna moteris vaiko prieziuros atostogose ir dar iseina i dekreta, tai gauna dvi vadinamasias pasalpas?
Papildyta:
3. oho kas cia per naujove?! tai toki uzpildyti gali bet kada? nebutinai tai dekreto dienai eiti pas daktara?

ACIU, Smilla

1. del sito g.gif Nezinau... ax.gif siaip, pasakysiu is drauges patirties: dirba dideleje rimtoje kompanijoje. Ir taip pat kaip jus isejo ka tik su antru jau vaikeliu is eiles i dekreta. Tai jai vieta saugos, bet nebutinai ta pacia. apskritai, i daarba bus kur grizti, tik gal jau pasiulyti kitas pareigas, su panasiomis salygomis.
2. Taip, gausit dvi: uz dekreta ir uz pirma vaikeli kas liko.
3. Daktare turi paskirti atvyktu jums ne anksciau 30 nestumo savaites (pilnos savaites). Galima ir veliau. Ir ta diena israso biuleteni. Cia jau Jums spresti, kada geriau iseiti, tik ne anksciau 30 sav. O tada darboviete per 5. d.d. turi uzpildyti biuleteni. ar popierini, ar elektronini. jei jusu polklinika israsineja elektroninius, tai jums tik i Sodra pagal viska reiktu eiti rasyti prasyma. Nebent kaip anksciau sakiau, ir klausete, del to prasymo darbe, jei reikia rasyti, tada dar i darbuka gal reiketi... 4u.gif
Sumaliau, tikiuosi supratot mirksiukas.gif

http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 07 birželio 2010 - 08:38
aha viska supratau. Aciu!
Atsakyti
sveikos,
noreciau paklausti zinoviu ax.gif
situacija tokia- buvau registruota darbo birzoje, dabar isidarbinau 06-07 men pilnu etatu +2 men 0.5 etatu,jai tarkim dabar pastoju, kaip del darbo ?ar mane atleis? ir ar man priklausys kazkokia pasalpa?

aciu uz ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiggg @ 2010 06 08, 15:40)
sveikos,
noreciau paklausti zinoviu ax.gif
situacija tokia- buvau registruota darbo birzoje, dabar isidarbinau 06-07 men pilnu etatu +2 men 0.5 etatu,jai tarkim dabar pastoju, kaip del  darbo ?ar mane atleis? ir ar man priklausys kazkokia pasalpa?

aciu uz ats 4u.gif

Jei pristatai i darba pazyma is gydytojo, kad laukiesi neturi teises atelisti, nebent terminuota sutartis, ada gal atleist, bet pasalpa priklausytu.
Bet... kad gauti pasalpa reikia per 24 men buti isdirbus 12 men. Nebutinai istisai. I tai ieina ir DB buvimas. Tai jei pries DB nedirbote, bet ten isbuvot pvz. 6 men. plius 4 dabar dirbti men, tai stazo kaip ir pakanka.
Bet... pas gydytojai registruoja ir itraukia i nesciuju iskaita apie 10-12 sav. (nestumo), tai galima ir nespeti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 06 08, 20:40)
Jei pristatai i darba pazyma is gydytojo, kad laukiesi neturi teises atelisti, nebent terminuota sutartis, ada gal atleist, bet pasalpa priklausytu.
Bet... kad gauti pasalpa reikia per 24 men buti isdirbus 12 men. Nebutinai istisai. I tai ieina ir DB buvimas. Tai jei pries DB nedirbote, bet ten isbuvot pvz. 6 men. plius 4 dabar dirbti men, tai stazo kaip ir pakanka.
Bet... pas gydytojai registruoja ir itraukia i nesciuju iskaita apie 10-12 sav. (nestumo), tai galima ir nespeti...  ax.gif

as isprasiau gydytojos pazymos apie nestuma nuo 7-8 sav., nes irgi buvo kile keblumu del darbo - dave , dardavys gavo pazyma ir jau nieko negalejo padaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 08, 19:08)
as isprasiau gydytojos pazymos apie nestuma nuo 7-8 sav., nes irgi buvo kile keblumu del darbo - dave , dardavys gavo pazyma ir jau nieko negalejo padaryti  ax.gif

thumbup.gif Tai jo, jei supratingas gydytojas, tai imanoma susitarti.
Siaip, jei terminuota sut. tai gal atleisti, bet pagrindas gauti uz dekreta isleika, tik jau ten su vaiko priez. at. kazin kaip, jauciu reiketu susirasti darbdavi.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 06 08, 21:19)
thumbup.gif Tai jo, jei supratingas gydytojas, tai imanoma susitarti.
Siaip, jei terminuota sut. tai gal atleisti, bet pagrindas gauti uz dekreta isleika, tik jau ten su vaiko priez. at. kazin kaip, jauciu reiketu susirasti darbdavi.

jei iki terminuotos sutarties pasibaigimo pateiksi dardaviui - tikrai neatleis, galibuti rami... nes kai buvo kile problemu - viska buvau pas teisinikus issiaiskinusi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal jau ir buvo šnekėta apie tai, bet praverčiau keletą lapų neradau, galvoju, gal nesupiksit, jeigu paklausiu.
Nuo liepos 1 dienos, vaiko priežiūros pašalpos lubos bus 4 draudžiamųjų pajamų dydžiai, t.y. 1170*4=4680 Lt, pašalpa sudarys 90 proc., mano pajamos pvz. 6000 Lt.
Tai dabar man mokės 4680 Lt ar 90 proc. nuo 4680 Lt.
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
kiek atsimenu tai 90 proc. nuo 4680 ir dar - mokesciai 4u.gif
Atsakyti