Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

o jusu dardavys bankrutavo jums ten bedirbant?
jei turit staza, ir dardavys bankrutavo jumsbedirbant - turittureti kazkoki dokumenta ar galu gale DS, kur nurodyta del ko esate atleista - ir toturi pakakti;
Atsakyti
Sveiki, gal gali kas nors atsakyti 4u.gif
Vyras žada imti tėvystės atostogas, bet aš nenoriu, kad jam jos būtų suteiktos. Kaip tai galima organizuoti, kreiptis į SODRA? Esame susituokę, bet kartu nebegyvename.
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 05, 12:44)
Sveiki, gal gali kas nors atsakyti 4u.gif
Vyras žada imti tėvystės atostogas, bet aš nenoriu, kad jam jos būtų suteiktos. Kaip tai galima organizuoti, kreiptis į SODRA? Esame susituokę, bet kartu nebegyvename.

na "mamyte" kaip ten bebutu gaila - jus to jau niekaip neuzdrausite.....cia jo teise - ir nei vienas teismas to net neuzdraustu...o sodra tuo labiau - nebent.... jis to nepadarys.. arba jam bus laabai sunku tai padaryti, nes pries prasant siu atostogu - jis dardaviui turi pateikti pazyma is gimdymo namu apie vaiko gimima -arba gimimo liudijima, jei jus siu dokuemntu jam nepateiksite - jis netures ka pateikti darbdaviui ir atostogu negaus;
nes norint gauti ismoka is sodros - jis tuos pacius dokumentus turi pateikti sodrai....
o kadangi jis gali atostogu eiti tik iki vaikui sueis 1 MENUO; o ne kada nori - tai uzsitesus siam reikalui - jis ir pats ju atsisakys... bet... bet nenudekit - jei jus su juo taip elgsites, tai kaip suprantu - nebegyvenat ir ketinat skirtis - tai kad jis nepradetu zaistis su jumis kai reikes issireikalauti elementus.....o cia jau bus skaudziau....juk pinigeliai ne vienam menesiui;
tad pagalvokti ar vert pradeti kara...
sekmes 4u.gif

matau, kad pagal termina - musu sutampa... tad iskarto linkiu ir istvermes dideliam "darbe" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 05 birželio 2010 - 10:52
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 05, 11:51)
o kadangi jis gali atostogu eiti tik iki vaikui sueis 1 MENUO; o ne kada nori - tai uzsitesus siam reikalui - jis ir pats ju atsisakys... bet...

Dėkui už greitą atskymą 4u.gif O ką pasikeitė kažkas, atrodo anksciau tėvas galejo imti atostogas 1 mėn trukmės bet kada, kol vaikui sukaks 3 mėn. Ar aš klįstu?
Pabandysiu užvilkinti laiką unsure.gif
Čia klausimas ne visai į temą... blush2.gif Dėl gimimo liūdijimo... Ar gali pvz. senelis nuvažiuoti į metrikaciją išrašyti vaikui gim. liūdijimą? Kokius jam reikia dokumentus atsivežti? Nes pati busiu po gimdymo, tai niekaip nenuvaziuosiu. O kiek laiko galima be gimimo liūdijimo prabūti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija*: 05 birželio 2010 - 11:09
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 05, 13:05)
Dėkui už greitą atskymą 4u.gif O ką pasikeitė kažkas, atrodo anksciau tėvas galejo imti atostogas 1 mėn trukmės bet kada, kol vaikui sukaks 3 mėn. Ar aš klįstu?
Pabandysiu užvilkinti laiką unsure.gif 
Čia klausimas ne visai į temą... blush2.gif Dėl  gimimo liūdijimo... Ar gali pvz. senelis nuvažiuoti į metrikaciją išrašyti vaikui gim. liūdijimą? Kokius jam reikia dokumentus atsivežti? Nes pati busiu po gimdymo, tai niekaip nenuvaziuosiu. O kiek laiko galima be gimimo liūdijimo  prabūti?

na... kazkaip.... net nepamenu kada cia tas tevelis galejo imti iki 3 men., bet patikinu, tikrai iki vaikui sueis 1 menuo, ne veliau; - kol dirbau -pati esu ne viena kolega isleidus tu vaiko atostogu -ta zinau;
senelis zinoma gali - tik tegu paima jusu pasa, pazyma is gimdymo namu apie vaiko gimima (ir del visa ko santuokos liudijima, nes dar kol neaset issiskyre reikes ir tevo duomenis irasyti - tikiuosi nepareikalaus ir tevo paso, bet neturetu, jei bus santuokos liudijimas g.gif - del visa ko dar gal galima pasiskambinti i metrikacijos skyriu ir paklausti) ir viskas; kiek ilgai nezinau, bet patarciau susitvarkyti tai nors per 3 men., paskui vistiek dauk kur reikes vaikiuko gimimo liudijimo.

gal visdelto pasiskambinkit i metrikacijos kyriu, kad tik nesukluptumete su tuo tevo pasu, nes jei reikes- bus bedos... jus neduosit vaiko tevui atostogu - jis jums savo paso gimimo liudijimui isimti, pasiskambinkit i metrikacijos skyriu - bandykit "pameluoti" kad tevelis nu dinges, isavziaves - nebendraujat - ar uztektu santuokos liudijimo... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 05 birželio 2010 - 11:24
QUOTE(Smilla @ 2010 06 05, 09:11)
Kiek sioje temoje rasyta tokiu atveju, kai mama iseina is vaiko prieziuros i dekreta, Sodra pati parenka geresni varianta.
O ziuretu manau is 12 men., kaip ir visiems dabar  4u.gif

Aišku, dėkuj 4u.gif
Atsakyti
Sveiki gal galetumet man padeti susigaudyti kas ir kaip 4u.gif
as kiek suprantu tai siais laikais yra mokamos dvi pavadinkim pasalpos kai moteris laukaisi ar taip? viena apskaiciuojama kai moteris iseina po 7 men is darbi - ji vadinama motinystes pasalpa, o kita kai vaikas gimsta mokama du metus?
Ta pirmoji kol esi nescia kaip skaiciuojama ir kaip antra apskaiciuot? kiek as gauciau pinigeliu mane domina.
Jei i dekreta iseinu lapkricio men tai imamai bus trys menesiai - balandis, geguze ir birzlis as suprantu cia apskaiciuot ta motinystes pasalpa, o vaiko prieziuros atostogoms apskaiciuot imamas tas apts ketvirtis ar ne?
Atsakyti
QUOTE(ingrida+2 @ 2010 06 06, 14:23)
Sveiki gal galetumet man padeti susigaudyti kas ir kaip  4u.gif
as kiek suprantu tai siais laikais yra mokamos dvi pavadinkim pasalpos kai moteris laukaisi ar taip? viena apskaiciuojama kai moteris iseina po 7 men is darbi - ji vadinama motinystes pasalpa, o kita kai vaikas gimsta mokama du metus?
Ta pirmoji kol esi nescia kaip skaiciuojama ir kaip antra apskaiciuot? kiek as gauciau pinigeliu mane domina.
Jei i dekreta iseinu lapkricio men tai imamai bus trys menesiai - balandis, geguze ir birzlis as suprantu cia apskaiciuot ta motinystes pasalpa, o vaiko prieziuros atostogoms apskaiciuot imamas tas apts ketvirtis ar ne?

palei nauja tvarka skaiciuojama is paskutiniu 12men.tiek dekretines tiek ir vaiko prieziuros atostogos,kad dekretines tai tikrai is 12men.nes pati neperseniausei isejau i dekretine kitom net skaiciuoja is 24men.vienai pazystamai taip paskaiciavo,na vaiko prieziuros atostogom kaip skaiciuoja 100% negaliu pasakyt cia ir priklauso kaip kas sugalvoja vienai draugei paskaiciavo is paskutinio men.pries beveik 3m.skaiciavo is paskutinio ketvircio
Atsakyti
QUOTE(ingrida+2 @ 2010 06 06, 12:23)
Sveiki gal galetumet man padeti susigaudyti kas ir kaip  4u.gif

Dekreta skaiciuoja is 12 paskutniu men nuo dekreto pirmos dienos. tai cia suzinosi, KIEK gautum. O AR gautum, turi buti isdirbusi per 24 men. 12 men. I staza isiskaiciuoja ir pinigai is darbo, ir is darbo birzos, ir uz vaiko prieziura iki 2 metu.
O jau kai gimsta leliukas, ir baigiasi dekretas, isleidzia i vaiko prieziuros atost. Kurias irgi skaiciuoja is paskutiniu 12 men. iki atostogu pradzios.
Atsakyti
Gal galite mane pataisyti/atsakyti į mano klausimus: 4u.gif

-i dekretą iseinu iki kol pirmam vaikui dar nesueje 2m. Tai man pasalpa skaiciuos kaip pirmam vaikui?
- visiskai neatsimenu kaip tie dokumentai tvarkomi- pirmiausiai darbovietej rasau prasyma isleisti i dektreta? tada su isakymu ir is daktaro tuo "biuleteniu" einu i sodra? O dar kokiu nors pazymu reikia?
-o gal jau rasant prasyma darbovietej reikia pateikti daktaro pazyma? g.gif
-sodros internetinis psl toks pasikeites! as niekaip nesugebu rasti net tel kuriuo galima skambintis del info. Gal kas parasytumet? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paslaptingai: 06 birželio 2010 - 21:42
Labai aciu atsakiusioms, viskas kur kas dabar aiskiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paslaptingai @ 2010 06 06, 21:37)
Gal galite mane pataisyti/atsakyti į mano klausimus:  4u.gif

1. -i dekretą iseinu iki kol pirmam vaikui dar nesueje 2m. Tai man pasalpa skaiciuos  kaip pirmam vaikui?
2. visiskai neatsimenu kaip tie dokumentai tvarkomi- pirmiausiai darbovietej rasau prasyma isleisti i dektreta? tada su isakymu ir is daktaro tuo "biuleteniu" einu i sodra? O dar kokiu nors pazymu reikia?
3.-o gal jau rasant prasyma darbovietej reikia pateikti daktaro pazyma? g.gif
-sodros internetinis psl toks pasikeites! as niekaip nesugebu rasti net tel kuriuo galima skambintis del info. Gal kas parasytumet?  ax.gif

1. Taip, galite rinktis, kad skaiciuotu kaip pirmam. Galite ir kitaip. Sodros sistema pati parenka geresni varianta mamai. Bet dar atrodo, akd reikia raysti prasyma, kad skaiciuotu is pirmo vaiko, bet cia vietoje pasakys.

2.Pirmiausia gydytojas iteikia jums biuleteni, arba dabar jau gali ir elektronini uzpildyti ir duoti tik balta lapa apie ta biuleteni. Ir su juo einate i darba. Jei elektroninis, tai net nereikia eiti, tik pranesti darbui, kad nuo tos ir tos dienos esate dekrete ir galbut jie nores biuletenio nr. Isakymas reikalingas bus, kai jau eisit vaiko priez. at. Tada i Sodra. Del pazymu jusu atveju as nezinau. Siaip ir be ju galima smile.gif

Ir prasymo darbovieteje kazin, ar reikia g.gif Biuletenis viska pasako... Gal kas atsakys dar.

Dar einant i Sodra pasiimkite pirmo vaiko gimimo liudijima ir jo kopija (del NPD).
Atsakyti