Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Laurina @ 2010 06 03, 14:40)
labai aciu Jums uz kantrybe ir paaiskinimus 4u.gif , bet man vis tiek cia painiava doh.gif , mano galva man to stazo tikrai turetu uztekti, nes ir pries pirma vaika 3 m. dirbau, ir tikraia trodo,kad ta pasalpa didesne priklausytu nei 390 Lt, bet kai paaiskina sodros darbuotojas, taijau tada visai ismusa is veziu, dabar tik bereikalingai nervinuosi smile.gif

nesinervinkit. rašykit užklausima raštu, nueikit i sodra
Atsakyti
Laurina, o ar yra kas jus išleis į dekretą? Aš suprantu kad nuo birželio 27 dar 2 mėnesius jūs turite dirbti ir tik po to jus išleistų į dekretą. Tokiu atveju galėsite rinktis, kad pinigėlius skaičiuotų taip kaip buvo su pirmu vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2010 06 03, 16:57)
Laurina, o ar yra kas jus išleis į dekretą? Aš suprantu kad nuo birželio 27 dar 2 mėnesius jūs turite dirbti ir tik po to jus išleistų į dekretą. Tokiu atveju galėsite rinktis, kad pinigėlius skaičiuotų taip kaip buvo su pirmu vaiku.

tai kaip ir yra,grysiu i ta pacia darboviete, dar dirbsiu, bet jau kiek prisiklausinejau informacijos, tai yra labai blogai, kad trecius metus kol auginau pirma vaika negavau jokiu pajamu, todel uz antra labai mazai gausiu, prisides dar tu 2 men pajamos, kuriuos dar dirbsiu, bet jos nelabai ka pakeis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 06 03, 16:05)
tai kaip ir yra,grysiu i ta pacia darboviete, dar dirbsiu, bet jau kiek prisiklausinejau informacijos, tai yra labai blogai, kad trecius metus kol auginau pirma vaika negavau jokiu pajamu, todel uz antra labai mazai gausiu, prisides dar tu 2 men pajamos, kuriuos dar dirbsiu, bet jos nelabai ka pakeis verysad.gif

Tada viskas ok. Jau anksčiau parašė, net davė nuorodas į straipsnius, kad jūs galite rinktis ir gauti tokią pačią pašalpa, kokią gavote su pirmu vaiku.
Jei vistiek neramu, nusiųskite oficialų raštišką užklausimą į Sodrą.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2010 06 03, 17:08)
Tada viskas ok. Jau anksčiau parašė, net davė nuorodas į straipsnius, kad jūs galite rinktis ir gauti tokią pačią pašalpa, kokią gavote su pirmu vaiku.
Jei vistiek neramu, nusiųskite oficialų raštišką užklausimą į Sodrą.

dekui uz palaikyma ir nuraminima 4u.gif , bet jau siandien kur tik as neprisiskambinejau ir neprisiklausinejau, galiausiai dar karta skambinau i Sodra, tai irgi taip paaiskino,kad reikia parasyti prasyma,kad taikytu palankesni uzdarbi, nes tuos trecius metus pajamu negavau, tai jeigu iki tol kol iseisiu i dekreta istatymas nepasikeis, taiko motinoms palankesni varanta, zinoma tokios pat pasalpos negausiu, nes vis tiek kitaip skaiciuojasi, dar plius nuo liepos keiciasi pasalpos dydis, nes ne 100 proc. jau kompensuos. 4u.gif belieka tik ramiai gyevnti ir laukti, kaip bus taip jau as nieko nepakeisiu 4u.gif sekmes su manim bendravusioms mamytems 4u.gif
Atsakyti
Gal kam aktualu-idomu, cia del autoriniu:

http://kauno.diena.l...-ismokas-281847
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 06 03, 10:42)
Labukas mamulytės smile.gif Gal žinot, išėjus į dekretą, per kiek dienų Sodra išmoka pinigėlius?

galiu pasakyt kaip mano atveju buvo, i dekreta isejau 05.24 ta pacia diena nuveziau visus dokumentus i sodra(pries tai i darboviete) ir pinigelius gavau 06.02, tai man per 7darbo dienas ismokejo smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Norėjau paklausti žinančių, ar yra skirtumas kada išeiti į dekretą birželį ar liepą, jei atlyginimas nesiekia lubų? Ir kaip skaičiuos pinigėlius, jei į dekretą išeinu negrįžusi iš vaiko auginimo atostogų 12 ar 3 mėnesius iki išėjimo į pirmą dekretą? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elwa @ 2010 06 04, 14:08)
Sveikutės,

Norėjau paklausti žinančių, ar yra skirtumas kada išeiti į dekretą birželį ar liepą, jei atlyginimas nesiekia lubų? Ir kaip skaičiuos pinigėlius, jei į dekretą išeinu negrįžusi iš vaiko auginimo atostogų 12 ar 3 mėnesius iki išėjimo į pirmą dekretą? blush2.gif  4u.gif

Mano nuomone neapsimoka dirbti ilgiau, nei priklauso, nebent truksta stazo. Pasiskaiciuoti nebandete?
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 06 04, 18:36)
Mano nuomone neapsimoka dirbti ilgiau, nei priklauso, nebent truksta stazo. Pasiskaiciuoti nebandete?

Kad aš šiuo metu nedirbu, esu vaiko auginimo atostogose iki š.m. rugsėjo mėnesio, o į dekretą turėčiau išeiti š. m. liepos 1 d. tai įdomu, kaip apskaičiuos išmoką.. ir ar verta gydytojos prašyt, kad parašytų birželio 30, jei negaudavau lubų.. ir kiek mėnesių žiūrės 3 ar 12.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elwa: 04 birželio 2010 - 20:58
QUOTE(elwa @ 2010 06 04, 20:57)
Kad aš šiuo metu nedirbu, esu vaiko auginimo atostogose iki š.m. rugsėjo mėnesio, o į dekretą turėčiau išeiti š. m. liepos 1 d. tai įdomu, kaip apskaičiuos išmoką.. ir ar verta gydytojos prašyt, kad parašytų birželio 30, jei negaudavau lubų.. ir kiek mėnesių žiūrės 3 ar 12.. ax.gif

Kiek sioje temoje rasyta tokiu atveju, kai mama iseina is vaiko prieziuros i dekreta, Sodra pati parenka geresni varianta.
O ziuretu manau is 12 men., kaip ir visiems dabar 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Minlina @ 2010 05 29, 14:39)
hm  g.gif pabandykit dar į kitą sodros skyrių paskambint, ar raštu užklaust, nes maža ką, gal suklydo,
o jei tiesa, tai ką, tada viena išeitis bus susirasti darbdavį, kuris išleis vaiko priežiūros atostogų... arba dar pačių sodrininkų paklauskit, kaip jums tokiu atveju geriau pasielgti

kažkuo panaši situacija į mano g.gif . Turiu susirasti darbdavį kuris išleistu mane į VPA.
O čia kada reikėtu įsidarbinti? Prieš gimdymą? Po gimdymo? Kokiam laikui? Pas mane stažas yra, tik neturiu kur rašyti prašymo, kad mane kas išleistu į VPA, nes įmone bankrutavo.
Atsakyti