Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Ramunita @ 2010 03 30, 11:32)
jei man į dekretą 2010-08-01,....
Na,,aš pradėjau dirbt 2009-07-28, tai jei pagal tą pasvarstymą,kad dabar ims mėnesiu anksčiau,tai man neu-tektų stažo? o Jei aš paiimčiau mėnesiuko atostogas-man tiek priklausytų,ir į dekretą išeičiau ne 30,bet 34 sav, tai man atostoginiai įsiskaičiuotų į reikiamą stažą?

stažo mėnesiai nesusiję su mėnesiais, iš kurių skaičiuoja pašalpą, pašalpa moteriai priklauso, jeigu "pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą"
pagal datas, kurias nurodėte, Jūs jį turite smile.gif kasmetinių atostogų laikotarpis į stažą įsiskaičiuoja, bet Jums šiuo atveju nėra prasmės eiti į dekretą vėliau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 30 kovo 2010 - 15:57
sveikos,gal galit ir man pakonsultuoti? 4u.gif
nuo 2009 04 25 dirbu tik ketvirciu etato,o nuo 2009 09 01 pradejau dirbti ir antrame darbe,bet jau pilnu etatu,man dekretines gaunasi geguzes 6d.,tai as kazkaip galvoju,kad man labiau apsimoka nuo geguzes pasiimti atostogas(ne karto ju nebuvau emusi),o tada grizus iseiti i dekreta?ar jokio skirtumo kada eisiu i dekreta laiku ar veliau?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, jau kazkada klausiau pas jus, bet noreciau dar pasitikslinti blush2.gif
Mokaus dabar aukstojoj dieniniam skyriui ir kai baigsiu man bus jau 8 men nestuke.gif , pagal motinystes istatyma man priklausys kazkokios minimalios dekretines, bet turiu but socialiai drausta pabaigus. Tai ka man daryt, manes i darba 8 men tikrai niekas nepriims schmoll.gif o i darbo birza gal priimtu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jordan @ 2010 03 30, 17:20)
ar jokio skirtumo kada eisiu i dekreta laiku ar veliau?
aciu  4u.gif

į dekretą išeiti galite nuo 30 savaitės ir bet kada vėliau, kad ir 39 savaičių
aišku, kad jei išeisite tarkim nuo 34 savaitės Jums prisimes mėnesiukas su didesnėmis pajamomis, tačiau įvertinkit, kad jei pagimdysite anksčiau nei išeisite, Jums dekretinės atostogos sutrumpės daugiau nei per pusę, t.y. liks tik ta dalis, kur po gimdymo
o daugiau nei 34sav. Jums ir nelabai verta, kadangi dekreto pradžia yra 6d, tai pridėje 4 savaites perkopsite į kitą mėnesį, tačiau pridėję prie to tarkim dar 3sav. jau nieko nepakeisite, nes mėn liks tas pats wink.gif

QUOTE(Ramintuske21 @ 2010 03 30, 17:53)
Sveikos, jau kazkada klausiau pas jus, bet noreciau dar pasitikslinti blush2.gif
Mokaus dabar aukstojoj dieniniam skyriui ir kai baigsiu man bus jau 8 men nestuke.gif , pagal motinystes istatyma man priklausys kazkokios minimalios dekretines, bet turiu but socialiai drausta pabaigus. Tai ka man daryt, manes i darba 8 men tikrai niekas nepriims schmoll.gif o i darbo birza gal priimtu? g.gif

pasistenkite įsidarbinti jau dabar, kad ir pusę etato
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 30 kovo 2010 - 17:17
O jei stazo uztenka, tik siuo momentu nedirbu, ir reikia isidarbinti man, tai uztenka padirbti minimaliai kiek? savaite, diena?

Ir kt. klausimas: ar butinai pilnu etatu reikia dirbti? ar jei pvz. 10 men dirbau pilnu etatu, tada menuo DB ir tada puse etato uz puse min.. Kokia itaka ismokai bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 30 kovo 2010 - 18:52
QUOTE(Minlina @ 2010 03 30, 16:56)
stažo mėnesiai nesusiję su mėnesiais, iš kurių skaičiuoja pašalpą, pašalpa moteriai priklauso, jeigu "pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą"
pagal datas, kurias nurodėte, Jūs jį turite smile.gif kasmetinių atostogų laikotarpis į stažą įsiskaičiuoja, bet Jums šiuo atveju nėra prasmės eiti į dekretą vėliau

tą jau supratau smile.gif Bet man rūpi ta dalis,iš kurios skaičiuoja pašalpėlę. Nes jei ima tuos 12 mėn dar mėnesį prieš dekretą,tai man liepa gaunasi tuščia unsure.gif o ją tai įskaičiuoja... tai galvoju,jei į dekretą išeičiau 34 savaitėlių,tai laikotarpis mėnesiu nusikeltų ir tada man jau imtų mėnesį,kuriame jau turėjau pajamas wink.gif
na,tikiuosi aiškiai išdėsčiau,kad mane neramina ax.gif
Atsakyti
Turiu klausimuką 4u.gif
Į dekretą turėčiau išeiti 2010.07.04., tačiau prieš tainorėčiau išeiti kasmetinių atostogų ax.gif Man priklausytų už pusę metų kažkur 14 dienų...
Bet žinau, kad per tuos 4 mėnesius (kai skaitosi gimdymo atostogos), atostogos irgi kaupiasi - ar jas galiu panaudoti iš anksto? g.gif Tada galėčiau išeiti atostogų jau birželio pradžioje...

Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
jei darbdavys duos atostogas "avansu" tai žinoma galite eiti. Tarkites su darbdaviu
Atsakyti
sveikos iskilo toks klausimas mums su vyru.as birzoj stoviu jau 3 menesius jeigu dabar pastociau ar man ka moketu tuos du metus?pries tai vaika auginau du metus ir gaudavau po 500lt o kaip dabar butu?
Atsakyti
reiktų įsidarbinti kur nors
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 03 31, 17:14)
reiktų įsidarbinti kur nors

nu sakykim issidarbintau ar kas pasikeis nuo to?as dar nesilaukiu bet norim jau antro su vyru ir galvojam ar gauciau ka?kiek zinau yra minimali pasalpa motinystes 471lt as staza turiu 3metai ir va 3menesiai jau kaip birzoj tai kaip dabar cia viskas butu
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2010 03 31, 10:20)
tai galvoju,jei į dekretą išeičiau 34 savaitėlių,tai laikotarpis mėnesiu nusikeltų ir tada man jau imtų mėnesį,kuriame jau turėjau pajamas wink.gif
na,tikiuosi aiškiai išdėsčiau,kad mane neramina ax.gif

tai taip, jūs teisingai mąstot, apie tokį patį atvejį ir rašiau kažkurioj kitoj žinutėj wink.gif
Atsakyti