Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Algyte @ 2010 05 29, 11:59)
Man sodroj patikino, kad net jeigu isleis i tas atostogas, bet nutraukus sutarti nebebusiu drausta ir ismoku nebebus  g.gif tikriausiai del to, kad prasymas parasytas kad iseiti savo noru..

hm g.gif pabandykit dar į kitą sodros skyrių paskambint, ar raštu užklaust, nes maža ką, gal suklydo,
o jei tiesa, tai ką, tada viena išeitis bus susirasti darbdavį, kuris išleis vaiko priežiūros atostogų... arba dar pačių sodrininkų paklauskit, kaip jums tokiu atveju geriau pasielgti
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 05 29, 11:59)
Man sodroj patikino, kad net jeigu isleis i tas atostogas, bet nutraukus sutarti nebebusiu drausta ir ismoku nebebus  g.gif tikriausiai del to, kad prasymas parasytas kad iseiti savo noru..

Tai ir yra. Išmokas gautumėt jei būtumet atleista dėl bankroto ar pan. Jei savo noru, tai jau nebemokės Sodra.

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:

1. draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
2. suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos, išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis ir savarankiškai dirbančius asmenis **;
3.
iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą*.
4.
kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo vaiko priežiūros atostogų pabaigos;

Jei atostogos suteiktos, tai kaip ir turėtumėt gauti g.gif Gal kas tiksliau žino.
Siųskite oficialų užklausimą į Sodrą raštu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night: 29 gegužės 2010 - 13:08
QUOTE(Night @ 2010 05 29, 14:06)
Tai ir yra. Išmokas gautumėt jei būtumet atleista dėl bankroto ar pan. Jei savo noru, tai jau nebemokės Sodra.

Jūsų atveju belieka prašyti darbdavio, kad pakeistų atleidimo iš dabo priežastį, jei sutiks. Arba ieškoti kito darbdavio, kuris po dekretinių atostogų jus išleistų vaiko priežiūros atostogų. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 27, 18:51)

Patikslinsiu. Gausite dar už 3 rugpjūčio dienas rugsėjo mėnesį. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Į Dekretines išėjau šiandien, t.y. gegužės 31d.
Tačiau dokumentus į Sodrą (buhalterija laukia tabelių už gegužę, kol paruoš Pažymą, sakė užtruks iki savaitės galo) priduosiu vėliau.
Išmoka, kaip žinia, gaunama iš Sodros per 15 dabo dienų.
Nuo kurios datos Sodra skaičiuoja tas 15 dabo dienų: ar nuo Dekreto pradžios - konkrečiai gegužės 31d. ar nuo Dokumentų pridavimo datos, juk gali būti pvz. ir birž. 7d. Kaip orientuotis?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 05 31, 11:18)
Labas rytas 4u.gif
Į Dekretines išėjau šiandien, t.y. gegužės 31d.
Tačiau dokumentus į Sodrą (buhalterija laukia tabelių už gegužę, kol paruoš Pažymą, sakė užtruks iki savaitės galo) priduosiu vėliau.
Išmoka, kaip žinia, gaunama iš Sodros per 15 dabo dienų.
Nuo kurios datos Sodra skaičiuoja tas 15 dabo dienų: ar nuo Dekreto pradžios - konkrečiai gegužės 31d. ar nuo Dokumentų pridavimo datos, juk gali būti pvz. ir birž. 7d. Kaip orientuotis?
Ačiū 4u.gif

Nuo dokumentu pridavimo dienos 4u.gif
Atsakyti
gal kas susidure su panasia situacija, arba yra zinanciu 4u.gif
esu su pirmu vaiku VPA iki liepos men, o geguzes 24d isejau i dekreta nestuke.gif, kadangi neturejau darbdavio, kuris isleistu i dekreta, tai nuo geguzes pradzios isidarbinau, bet 0,25 etato, dabar ziuriu EGAS'e, kad man pasalpa uz VPA priskaiciuota tik nuo 05.24-05.31. Domina ar gausiu pinigelius uz ta laikotarpi, kai dirbau, nes mano alga vos keli simtai, o pasalpa didesne g.gif , tai kaip suprantu, tureciau gauti skirtuma g.gif
Atsakyti
manes paklause, as enzinau, tai paklausiu, gal kas is jusu zinot?
mamyte gauna neigaliosios pensija, bet dar ir dirba pilnu etatu - kaip jai skaiciuosis pasalpa isejus vaiko auginimo atostogu? mazinsis neigalumo pensijos suma ar bus mokamos ir vaiko auginimo ir neigalumo?
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif
skaičiau šį puslapiuką, bet kažkaip susipainiojau. Esu VPA iki sueis trys metai, planuojame antrą leliuką, bet kaip bus su pinigėliais? ax.gif Vienur rašoma, kad jei į dekretą išeinama kol dar pirmajam nera 3 metų, mokama, kaip su pirmuoju, kitur radau, kad treti VPA metai į stažą neįeina... Gal kas nors žinote, kaip yra iš tikrųjų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(anchelika_84 @ 2010 05 31, 11:52)
gal kas susidure su panasia situacija, arba yra zinanciu  4u.gif
esu su pirmu vaiku VPA iki liepos men, o geguzes 24d isejau i dekreta nestuke.gif, kadangi neturejau darbdavio, kuris isleistu i dekreta, tai nuo geguzes pradzios isidarbinau, bet 0,25 etato, dabar ziuriu EGAS'e, kad man pasalpa uz VPA priskaiciuota tik nuo 05.24-05.31. Domina ar gausiu pinigelius uz ta laikotarpi, kai dirbau, nes mano alga vos keli simtai, o pasalpa didesne g.gif , tai kaip suprantu, tureciau gauti skirtuma  g.gif

pagal viska, tai turetu ismoketi skirtuma 4u.gif

Beja merginos del nestumo/gimdymo atostogu, daug kas laukia pinigeliu kuo greiciau ir neisigilina, kad ismoka per 15 darbo dienu, o ne per 15 dienu, tai realiai 3 savaites 4u.gif
Atsakyti
sveikos kaip zinia nuo liepos dabr reikia mtus atidirbti norint gauti motinystes pasalpa kai pasigimdai tik man v idomu mes jau norim antro leliuko tik kad niekur nedirbu jai sakykim pavyktu issidarbinti ir atidirbciau kokius puse metu ir pastociau tai vistiek dar 7 menesius tektu dirbti tai jau man bus tie metai?skaiciuos jau nuo algos kiek ten dabar tu procentu moka?
Atsakyti
QUOTE(spirgiux25 @ 2010 05 31, 12:45)
Sveikos, mamytės  4u.gif
skaičiau šį puslapiuką, bet kažkaip susipainiojau. Esu VPA iki sueis trys metai, planuojame antrą leliuką, bet kaip bus su pinigėliais?  ax.gif Vienur rašoma, kad jei į dekretą išeinama kol dar pirmajam nera 3 metų, mokama, kaip su pirmuoju, kitur radau, kad treti VPA metai į stažą neįeina... Gal kas nors žinote, kaip yra iš tikrųjų?  g.gif

jei norite gauti pašalpą reikia turėti 12 mėn stažą per 24 mėn. Laikotarpis iki 2 metų įeina į stažą, o nuo 2 iki 3 neįeina (jei stažo neužtenka nes buvote VPA iki 3 metu - ima stažą buvusi iki VPA). galite pasirinkti pašalpą gauti tokią kaip pirmo, jei į antro įeina nors viena VPA iki 3 metų diena.
Atsakyti
Sveikos paneles,
Visiskai susipainiojau cia besiskaitinedama smile.gif Gal galit man padet?
I dekreta iseinu 2010 10 15, O dirbau nuo 2006 08 iki 2009 07 , poto issidarbinau, ir isidarbinau 2010 05 21 . Jeigu mano atlyginimas ( kaip pavyzdys) yra 800 ant popieriaus, tai kiek man tos motinystes pasalpos bus kas menesi ? ( procentus zinau). Buciau labai dekinga, jeigu padetumete susigaudyti smile.gif
Atsakyti