QUOTE(Algyte @ 2010 05 28, 22:59)
Sveiki
Nezinau ar tinkama vieta cia, bet vis tik apie motinystes pasalpas.
Mano dabartine darbdave isleido i dekretus tik tada kai jos spaudziama pasirasiau prasyma atleisti. Nes ji nori uzdaryti imone ir isvaziuoti i uzsieni, ir per mane viena tokia "nescia" negali to padaryti
Cia aisku mano pacios kalte, kad pasidaviau spaudimui ir net negavau laiko pasidometi apie pasekmes. Prasyma pasirasiau datai i prieki, taigi mano sutartis bus nutraukta 2 dienos po pabaigos nestumo ir gimdymo atostogu. Darbdave tikino, kad spes isleist i motinystes atostogas ir sodra mokes, nesvarbu, kad imones nebebus.
Dabar jau zinau, kad iskart nutraukus sutarti nutruks ir ismokos, todel galvoju ka daryti. Noreciau vaikeli auginti ilgiau pati. Kazin ar galima pasibaigus sitai sutarciai isidarbinti kazkur ir iskart iseiti i vaiko prieziuros atostogas? Kiek laiko reikia atidirbti, kad darbavys isleistu? ar gali atsisakyti isleisti? na gal kuri zinot kaip cia teisingiau ir protingiau padaryti?
Jei teisingai supratau, tai darbdave jus isleis i vaiko priez. at. , tai kaip ir viskas normaliai: gausit uz vaiko prieziura, tik tiek, kad kai baigsis atostogos, nebebus kur grizti...
Gal kas nors pakomentuos tiksliau.