Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 05 26, 19:05)
gausite jei įmonė bankrutavo jums jau pastojus. jei ne - teks darbintis. stažo jūs turite, bet reikalingas darbdavys, kuris išleistų į atostogas. jei neįsidarbinsite - gausite vienkartinę išmoką gimus.

As jau buvau pagimdžiusi, kai įmonė bankrutavo. Tai suprantu, man reikėtu įsidarbinti tik tam, kad mane išleistu atostogų? g.gif Bet kažin ar čia nėštumo-gimdymo atostogu metu? Ar vaiko priežiūros atostogų metu?
Atsakyti
isidarbint pries nestumo gimdymo atostogas, kad butu kas isleistu i jas ir veliau i vaiko prieziuros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VANDA-panda @ 2010 05 26, 22:09)
As jau buvau pagimdžiusi, kai įmonė bankrutavo. Tai suprantu, man reikėtu įsidarbinti tik tam, kad mane išleistu atostogų?  g.gif  Bet kažin ar čia nėštumo-gimdymo atostogu metu? Ar vaiko priežiūros atostogų metu?

Jūs gautumėte viską jei būtumėte buvusi nėščia antrą kart kai įmonė bankrutavo. Jei nėščia nebuvote, būtina įsidarbinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night: 26 gegužės 2010 - 21:36
QUOTE(Night @ 2010 05 26, 21:36)
Jūs gautumėte viską jei būtumėte buvusi nėščia antrą kart kai įmonė bankrutavo. Jei nėščia nebuvote, būtina įsidarbinti.

Ar tikrai???
g.gif
Ar neskaiciuos mamytei is pirmo vaikelio prieziuros pinigu?
Atsakyti
tikrai, jei pastojama po bankroto, negalioja jau skaiciavimai kaipsu pirmu, kol neisidarbins ir nebus kas i dekreta isleistu, net jeigu ir pirmam 2-3 metu ner. tokie vat istatymai kvaili doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 27, 08:44)
Ar tikrai???
g.gif

tikrai. jei netikite - skaityti įstatymą. iš pirmo skaičiuoja tik esant prašymui ir jei yra pagrindas tokiam prašymui. šiuo atveju jo nėra.
Atsakyti
Nezinojau i kuria tema rasyti, tai pasidomesiu cia ax.gif
Kiek laiko, budama vaiko prieziuros atostogose, galiu isbuti uzsienyje, kad neprarasti pasalpos?
Rugpjucio 3 baigiasi atostogos, i liepos menesi planuoju isvykti is LT, ar gausiu dar rugpjuti iz liepa? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelerny @ 2010 05 27, 18:34)
Nezinojau i kuria tema rasyti, tai pasidomesiu cia  ax.gif
Kiek laiko, budama vaiko prieziuros atostogose, galiu isbuti uzsienyje, kad neprarasti pasalpos?
Rugpjucio 3 baigiasi atostogos, i liepos menesi planuoju isvykti is LT, ar gausiu dar rugpjuti iz liepa?  smile.gif

gausit
Atsakyti
Sveiki

Nezinau ar tinkama vieta cia, bet vis tik apie motinystes pasalpas.
Mano dabartine darbdave isleido i dekretus tik tada kai jos spaudziama pasirasiau prasyma atleisti. Nes ji nori uzdaryti imone ir isvaziuoti i uzsieni, ir per mane viena tokia "nescia" negali to padaryti doh.gif Cia aisku mano pacios kalte, kad pasidaviau spaudimui ir net negavau laiko pasidometi apie pasekmes. Prasyma pasirasiau datai i prieki, taigi mano sutartis bus nutraukta 2 dienos po pabaigos nestumo ir gimdymo atostogu. Darbdave tikino, kad spes isleist i motinystes atostogas ir sodra mokes, nesvarbu, kad imones nebebus.
Dabar jau zinau, kad iskart nutraukus sutarti nutruks ir ismokos, todel galvoju ka daryti. Noreciau vaikeli auginti ilgiau pati. Kazin ar galima pasibaigus sitai sutarciai isidarbinti kazkur ir iskart iseiti i vaiko prieziuros atostogas? Kiek laiko reikia atidirbti, kad darbavys isleistu? ar gali atsisakyti isleisti? na gal kuri zinot kaip cia teisingiau ir protingiau padaryti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 05 28, 22:59)
Sveiki

Nezinau ar tinkama vieta cia, bet vis tik apie motinystes pasalpas.
Mano dabartine darbdave isleido i dekretus tik tada kai jos spaudziama pasirasiau prasyma atleisti. Nes ji nori uzdaryti imone ir isvaziuoti i uzsieni, ir per mane viena tokia "nescia" negali to padaryti  doh.gif Cia aisku mano pacios kalte, kad pasidaviau spaudimui ir net negavau laiko pasidometi apie pasekmes. Prasyma pasirasiau datai i prieki, taigi mano sutartis bus nutraukta 2 dienos po pabaigos nestumo ir gimdymo atostogu. Darbdave tikino, kad spes isleist i motinystes atostogas ir sodra mokes, nesvarbu, kad imones nebebus.
Dabar jau zinau, kad iskart nutraukus sutarti nutruks ir ismokos, todel galvoju ka daryti. Noreciau vaikeli auginti ilgiau pati. Kazin ar galima pasibaigus sitai sutarciai isidarbinti kazkur ir iskart iseiti i vaiko prieziuros atostogas? Kiek laiko reikia atidirbti, kad darbavys isleistu? ar gali atsisakyti isleisti? na gal kuri zinot kaip cia teisingiau ir protingiau padaryti? 4u.gif

Jei teisingai supratau, tai darbdave jus isleis i vaiko priez. at. , tai kaip ir viskas normaliai: gausit uz vaiko prieziura, tik tiek, kad kai baigsis atostogos, nebebus kur grizti... g.gif
Gal kas nors pakomentuos tiksliau.
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 05 28, 23:59)
Darbdave tikino, kad spes isleist i motinystes atostogas ir sodra mokes, nesvarbu, kad imones nebebus.

taip ir bus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 29, 09:56)
Jei teisingai supratau, tai darbdave jus isleis i vaiko priez. at. , tai kaip ir viskas normaliai: gausit uz vaiko prieziura, tik tiek, kad kai baigsis atostogos, nebebus kur grizti...  g.gif
Gal kas nors pakomentuos tiksliau.

Man sodroj patikino, kad net jeigu isleis i tas atostogas, bet nutraukus sutarti nebebusiu drausta ir ismoku nebebus g.gif tikriausiai del to, kad prasymas parasytas kad iseiti savo noru..
Atsakyti