Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

cia yra ne tas pats, priklauso ne menuo lygiai, o iki vaiku suies menuo, jei pvz tevelis nuves dokumentus i darba ir i sodra uz savaites po vaiko gimimo, tai jis gaus ne menesi, o trys savaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KazlieneR @ 2010 05 25, 19:40)
Sveikos mielosios,

QUOTE(Smilla @ 2010 05 25, 21:11)
As tai "primeciau" grubiai: jei i men. gaunasi 2000 lt, tai daugink is 4 men. ir gausi panasiai tiek... apie 8000 Lt. ax.gif  Ne? .. biggrin.gif DAr jei yra vaikas vyresnis, tai NPD papildoma pritaikys.

QUOTE(žemė @ 2010 05 25, 21:38)
Grubiai skaičiuojasi 3 mėnesiai, nes imamos tik darbo dienos iš tų 126 d., dar atskaičiuojami mokesčiai.

Smilla drinks_cheers.gif
tikrai ne 3 mėn, dekretas yra 4mėn su trupučiu, tai ir atlyginimas "grubiai" gaunamas 4mėn dydžio, nesvarbu, kad skaičiuoja darbo dienos įkainį, dirbdami mes irgi gauname už darbo dienas ir irgi yra nuskaičiuojami mokesčiai, bet finale tai atlyginimas yra už mėn
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 05 26, 18:17)
cia yra ne tas pats, priklauso ne menuo lygiai, o iki vaiku suies menuo, jei pvz tevelis nuves dokumentus i darba ir i sodra uz savaites po vaiko gimimo, tai jis gaus ne menesi, o trys savaites  4u.gif

Tėvelis ir nelauks 2 svaičių po vaiko gimimo, o tvarkysis iškart.
Atsakyti
Laba diena,
perskaičiau nemažai psl. ir neradau panašios situacijos į mano.
Gal patarsite? Žinoma dar laišką rašiau į Sodrą , laukiu atsakymo.
Šiuo metu esu VPA. Vaikui dabar 1,7 metai, prašymą rašiau 3 metams (žinau, kad už trečius metus nieko nemoka). Įmonė kur dirbau pernai bankrutavo unsure.gif , o aš šiuo metu laukiuosi antro vaikelio, terminas šių metų lapkričio mėnesi. Tai gaunasi, kad už antra vaikeli negausiu jokiu išmokų iš Sodros? Ar reiktu įsidarbinti? Ar dar kažką reikėtu daryti? Nes kiek suprantu reikėtu kažkur iš naujo rašyti prašymą. kad mane išleistu į antro vaikelio VPA.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VANDA-panda @ 2010 05 26, 17:22)
Šiuo metu esu VPA. Vaikui dabar 1,7 metai, prašymą rašiau 3 metams (žinau, kad už trečius metus nieko nemoka). Įmonė kur dirbau pernai bankrutavo unsure.gif , o aš šiuo metu laukiuosi antro vaikelio, terminas šių metų lapkričio mėnesi. Tai gaunasi, kad už antra vaikeli negausiu jokiu išmokų iš Sodros? Ar reiktu įsidarbinti? Ar dar kažką reikėtu daryti? Nes kiek suprantu reikėtu kažkur iš naujo rašyti prašymą. kad mane išleistu į antro vaikelio VPA.

gausite jei įmonė bankrutavo jums jau pastojus. jei ne - teks darbintis. stažo jūs turite, bet reikalingas darbdavys, kuris išleistų į atostogas. jei neįsidarbinsite - gausite vienkartinę išmoką gimus.
Atsakyti
Labutis. Pakoncultuokit mane.
Vaiko auginimo atostogu iseinu nuo 6men., uz kuri laikotarpi skaiciuos pasalpa?
Dar, istaigoje etatu mazinimas. Pagrindinis mano etatas kaip ir apdraustas, bet papildoma 0.25 et gali be manes nuimti?
Aciu labai!
Atsakyti
QUOTE(GAUBE @ 2010 05 26, 20:01)
Labutis. Pakoncultuokit mane.
Vaiko auginimo atostogu iseinu nuo 6men., uz kuri laikotarpi skaiciuos pasalpa?
Dar, istaigoje etatu mazinimas. Pagrindinis mano etatas kaip ir apdraustas, bet papildoma 0.25 et gali be manes nuimti?
Aciu labai!

taigi jau senai aisku, kad skaiciuoja paskutiniu 12 menesiu;
etata gali nuimti - bet reikes jusu sutikimo, jei nesutiksite - bus pasiulyta iseiti is darbo, kadangi esate nescia - atleisti kaip ir negali, manau jau kiek cia liko iki to 6 menesio, niekas gal jusu ir nejudins;
Atsakyti
biggrin.gif
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 26, 19:14)
taigi jau senai aisku, kad skaiciuoja paskutiniu 12 menesiu;
etata gali nuimti - bet reikes jusu sutikimo, jei nesutiksite - bus pasiulyta iseiti is darbo, kadangi esate nescia - atleisti kaip ir negali, manau jau kiek cia liko iki to 6 menesio, niekas gal jusu ir nejudins;

as vaiko auginimo atostogu einu, jau pagimdzius biggrin.gif
kaip suprasti paskutinius 12 men.?Nuo 2009.06men iki 2010.06men?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAUBE: 26 gegužės 2010 - 18:20
cia tema nestumo atostogos - tai net neatkreipiau demesio, kad parasete vaiko prieziuros;
tai jei dirbate iki vaiko prieziuros atostogu (dar ir dabar - tai skaiciuotu taip kaip rasote, bet skaiciuos kaip buvo iki dekreto;
Atsakyti
siaip tai cia tema apie viska, paziurekite virsuje 4u.gif

"Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros bei tėvystės atostogos"

skaiciuojant pasalpa imama laikotarpi spries atostogu pradzia, jei eisite nuo birzelio, tai i skaciuos 12 men atgal.
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 05 26, 21:00)
siaip tai cia tema apie viska, paziurekite virsuje  4u.gif

"Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros bei tėvystės atostogos"

skaiciuojant pasalpa imama laikotarpi spries atostogu pradzia, jei eisite nuo birzelio, tai i skaciuos 12 men atgal.

neklaidinkit, skaiciuos ne 12 menesiu atgal nuo 06 men., o 12 mensiu nuo tolaiko kai ji isejo i dekreta ax.gif
"Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per 12 kalendorinių mėnesių, buvusių prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, jeigu nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos nuo 2010 m. sausio mėn., motinystės pašalpos dydis būtų apskaičiuojamas įvertinus laikotarpio nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2009 m. gruodžio 31 d. draudžiamąsias pajamas.
Atsakyti
tai jei jau vaikas yra gimes, tai eina ne gimdimo atosotogu, o vaiko prieziuros g.gif

"Motinystės (tėvystės) pašalpa skaičiuojama pagal per 12 kalendorinių mėnesių, buvusių prieš vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį apdraustojo gautas draudžiamąsias pajamas. Pavyzdžiui, jeigu vaiko priežiūros atostogos suteiktos nuo 2010 m. sausio mėn., motinystės (tėvystės) pašalpos dydis būtų apskaičiuojamas įvertinus laikotarpio nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2009 m. gruodžio 31 d. draudžiamąsias pajamas."
Atsakyti