Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JIngute38 @ 2010 05 24, 22:49)
Tai kaip nėščiukei nepadėsi, dar pelės užsiveis, ir dar dvigubai! lotuliukas.gif

Taip, gimus dvynukams, išmokos bus dvigubinamos: ir nėštumo ir gimdymo-motinystės pašalpa bus perskaičiuota, ir mokama dviguba, ir vaiko priežiūros.

Pirma pasiskaičiuos jūsų išmokos suma kaip būtų vienam vaikui. Gauta suma dauginsis iš 2. Jei lubinė suma, tai 4680 *2. Čia pinigai,"ant popieriaus". Nuo šios sumos atsiskaičiuos pajamų ir sveikatos draudimo mokesčiai.

Uf, kiek prirašiau. Tik nežinau ar aiškai  ax.gif  ax.gif

patikslinsiu: jei liks galioti Laikinasis įstatymas toks, koks yra dabar, dvigubins ar ne nuo liepos 1 d. - priklausys nuo jūsų išėjimo į MA datą.

Jei į MA išeisite iki liepos 1 d. - lubos nebus dvigubinamos (t.y. gausite dvigubą išmoką, bet ne daugiau nei 4680)

Jei į MA išeisite po liepos 1d. - ir lubos bus dvigubinamos... (t.y. gausite 2*4680)

Visaip bandome pakeisti šitą nesąmonę - nieko nesgauna...

Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2010 05 25, 14:17)
aciu...

as dirbu nuo 2001 metu, iki 2010 03 11 (vaikuciui suejo 3m) buvau motinystes atostogose, 2010 03 12 atleido is darbo su vieno menesio iseitine kompencasija, nuo 2010 04 09 stoviu darbo birzoj, puse metu gausiu ismokas, tai jai gimdymas 2011 03 vadinasi uz antra vaika nieko negausiu, nes nera stazo (12men per 24men), tikuosi aiskiai cia viska isdesciau,..

darbdavys bus... smile.gif , bet stazo nepakanka (kaip jus sakot), o nera kazkokiu isimciu, kad jai pries tai buvai motinystes atostogose stazo reikalavimas netaikomas, nes dabar skaicioju ir taip ir taip, kad ir buciau iskart grizus i darba po vaiko prieziuros atostogu, vistiek stazo nepakaktu antro vaikucio dekreto ir motinystes atostogu skaiciavimui...
padekit susigaudyt doh.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios,

Na as irgi patingejau skaityti visus 40 puslapiu... blush2.gif
bet gal galit man padeti, nes susipainiojau visai, nebelabai susiskaiciuoju kiek turiu gauti pinigeliu uz dekreta, jei imant 12 menesiu vidurki, vidutine alga i menesi 2000 lt i rankas, uz diena gaunasi 100 lt rankas, tai kiek as gausiu uz dekreta (126 d.), jei dekretas nuo birzelio 7 d. iki balandzio 10 d., tai kaip skaiciuoja ta laikotarpi, ziuri kiek butu buve darbo dienu ir tada daugina, ar daugina is visu 126?????
labai aciu uz pagalba, jei kas padesit man blondinei... g.gif rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(KazlieneR @ 2010 05 25, 18:40)
Sveikos mielosios,

Na as irgi patingejau skaityti visus 40 puslapiu... blush2.gif
bet gal galit man padeti, nes susipainiojau visai, nebelabai susiskaiciuoju kiek turiu gauti pinigeliu uz dekreta, jei imant 12 menesiu vidurki, vidutine alga i menesi 2000 lt i rankas, uz diena gaunasi 100 lt rankas, tai kiek as gausiu uz dekreta (126 d.), jei dekretas nuo birzelio 7 d. iki balandzio 10 d., tai kaip skaiciuoja ta laikotarpi, ziuri kiek butu buve darbo dienu ir tada daugina, ar daugina is visu 126?????
labai aciu uz pagalba, jei kas padesit man blondinei... g.gif  rolleyes.gif  unsure.gif

As tai "primeciau" grubiai: jei i men. gaunasi 2000 lt, tai daugink is 4 men. ir gausi panasiai tiek... apie 8000 Lt. ax.gif Ne? .. biggrin.gif DAr jei yra vaikas vyresnis, tai NPD papildoma pritaikys.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 25, 19:11)
As tai "primeciau" grubiai: jei i men. gaunasi 2000 lt, tai daugink is 4 men. ir gausi panasiai tiek... apie 8000 Lt. ax.gif  Ne? .. biggrin.gif DAr jei yra vaikas vyresnis, tai NPD papildoma pritaikys.

Grubiai skaičiuojasi 3 mėnesiai, nes imamos tik darbo dienos iš tų 126 d., dar atskaičiuojami mokesčiai.
Atsakyti
paaiškinkit man kas nors, kokia situacija yra dirbant 0.25 etato? pinigėliai oficialiai labai maži, ar priklauso iš viso kokia pašalpėlė už dekretines ar paskui iki metukų?
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 25, 21:51)
paaiškinkit man kas nors, kokia situacija yra dirbant 0.25 etato? pinigėliai oficialiai labai maži, ar priklauso iš viso kokia pašalpėlė už dekretines ar paskui iki metukų?

Etatas nesvarbu. Svarbu, kad turit pakankamai stazo, kiek reikia p. istatyma ir viskas jums galioja, kaip ir dirbanciom 0,5 ar 1 etatu 4u.gif . Na, nebent tas jusu 0,25 tikrai laabai mazi pinigeliai, kurie net nesiekia minimumo tokioms pasalpoms g.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2010 05 26, 07:54)
Na, nebent tas jusu 0,25 tikrai laabai mazi pinigeliai, kurie net nesiekia minimumo tokioms pasalpoms  g.gif

tik nereikia kurti teorijų. jei nesiekia minimumo - bus mokamas minimumas, o ne nemokama visai.
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2010 05 25, 17:03)
darbdavys bus... smile.gif , bet stazo nepakanka (kaip jus sakot), o nera kazkokiu isimciu, kad jai pries tai buvai motinystes atostogose stazo reikalavimas netaikomas, nes dabar skaicioju ir taip ir taip, kad ir buciau iskart grizus i darba po vaiko prieziuros atostogu, vistiek stazo nepakaktu antro vaikucio dekreto ir motinystes atostogu skaiciavimui...
padekit susigaudyt  doh.gif

jei stažo nepakankta, nes buvote vaiko priežiūros atostogose iki 3 metų, tai skaičiuos stažą iš prieš 1 vaiko buvusių atostogų. svarbiausia, kad į tą 24 mėn laikotarpį iš kurio skaičiuojamas 12 mėn stažas įeitų dalis pirmo vaiko priežiūros iki 3 metų atostogų.
Atsakyti
O tėveliui tėvystės atostogos mėnesiui priklauso?
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 05 26, 09:13)
O tėveliui tėvystės atostogos mėnesiui priklauso?

ne menesio, o iki vaikui sueis menuo
priklauso 100 proc. algos
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 05 26, 17:26)
ne menesio, o iki vaikui sueis menuo
priklauso 100 proc. algos

TAI APIE TĄ PATĮ IR KALBU, KAD MĖN. smile.gif
Atsakyti