Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Labutis! Gal galesite kas man atsakyti, kad susigaudyti mamukams taikomus nutarimus del ismoku. Laukiuosi dvieju mazuliu. Man galios tvarka, taikoma nuo 10.07.01 d.
a) Kiek gilinausi, tai visos motinystes (nestumo, gimdymo bei vaik.auginimo) ismokos del 2 mazuciu bus skaiciuojamos X du. Ar taip?
cool.gif Mano atlyginimas yra didesnis, nei valst.nustatytos lubos, tai suprantu, jog gausiu maximaliai tik lubine suma. Tik noriu pasiteirauti, ar maksimalus kompensuojamasis uždarbis taipogi bus dauginamas is 2 del dvynuku, ar bus tik tas 4680?
c) ir paskutinis klausimas: lubos 4680 Lt yra NET ar pries mokescius? Jei pries mokescius, gal zinote, kokiais mokesciais si suma bus apmokestinta?

Va, kiek daug cia klausimeliu susikaupe, perskaicius istatymu susni smile.gif
Aciu uz pagalba is anksto!
Atsakyti
QUOTE(IRIM @ 2010 05 24, 22:30)
Labutis! Gal galesite kas man atsakyti, kad susigaudyti mamukams taikomus nutarimus del ismoku. Laukiuosi dvieju mazuliu. Man galios tvarka, taikoma nuo 10.07.01 d.
a) Kiek gilinausi, tai visos motinystes (nestumo, gimdymo bei vaik.auginimo) ismokos del 2 mazuciu bus skaiciuojamos X du. Ar taip?
cool.gif Mano atlyginimas yra didesnis, nei valst.nustatytos lubos, tai suprantu, jog gausiu maximaliai tik lubine suma. Tik noriu pasiteirauti, ar maksimalus kompensuojamasis uždarbis taipogi bus dauginamas is 2 del dvynuku, ar bus tik tas 4680?
c) ir paskutinis klausimas: lubos 4680 Lt yra NET ar pries mokescius? Jei pries mokescius, gal zinote, kokiais mokesciais si suma bus apmokestinta?

Va, kiek daug cia klausimeliu susikaupe, perskaicius istatymu susni smile.gif
Aciu uz pagalba is anksto!

Tai kaip nėščiukei nepadėsi, dar pelės užsiveis, ir dar dvigubai! lotuliukas.gif

Taip, gimus dvynukams, išmokos bus dvigubinamos: ir nėštumo ir gimdymo-motinystės pašalpa bus perskaičiuota, ir mokama dviguba, ir vaiko priežiūros.

Pirma pasiskaičiuos jūsų išmokos suma kaip būtų vienam vaikui. Gauta suma dauginsis iš 2. Jei lubinė suma, tai 4680 *2. Čia pinigai,"ant popieriaus". Nuo šios sumos atsiskaičiuos pajamų ir sveikatos draudimo mokesčiai.

Uf, kiek prirašiau. Tik nežinau ar aiškai ax.gif ax.gif
Atsakyti
mamos, gal ir man pagelbesite nestuke.gif 4u.gif
vakar gine isleido i dekreta ir visus dokumentus nuveziau i sodra smile.gif
kada galeciau artimiausiu metu tiketis pinigeliu? rolleyes.gif zinau kad 2sav begyje, bet gal yra tam tikros datos kada daromi pavedimai uz dekreta g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anchelika_84: 25 gegužės 2010 - 10:35
QUOTE(anchelika_84 @ 2010 05 25, 19:33)
mamos, gal ir man pagelbesite  nestuke.gif  4u.gif
vakar gine isleido i dekreta ir visus dokumentus nuveziau i sodra smile.gif
kada galeciau artimiausiu metu tiketis pinigeliu?  rolleyes.gif  zinau kad 2sav begyje, bet gal yra tam tikros datos kada daromi pavedimai uz dekreta  g.gif  ax.gif

Mano ginė sakė, kad jokių man pažymų neduos viskas bus el. būdu tvarkoma, tik, kad man reiks nueiti į darbovietę prasinešti ir į sodrą nuėjus prašymą užpildyti (čia jau taip sodroj sakė), o kokius jums dokumentus reikėjo nuvežti? Trumpai gal galit eigą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 05 25, 10:49)
Mano ginė sakė, kad jokių man pažymų neduos viskas bus el. būdu tvarkoma, tik, kad man reiks nueiti į darbovietę prasinešti ir į sodrą nuėjus prašymą užpildyti (čia jau taip sodroj sakė), o kokius jums dokumentus reikėjo nuvežti? Trumpai gal galit eigą? ax.gif

man dar dave ta paprasta popierine pazyma, nes kazko streikavo el. budu.
uzpilde darbovietej ir dave dar tokia pazyma, kiek man ismokejo pinigu uz geguzes men, tai tos pazymos ir uzpildyto dekreto lapo sodroj pakako smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
norejau paklausti, ar visi trys metai motinystes atostogu isiskaiciuoja i staza, ar tik du uz kuriuos gaunam pasalpa???
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2010 05 25, 11:02)
sveikos mamytes,
norejau paklausti, ar visi trys metai motinystes atostogu isiskaiciuoja i staza, ar tik du uz kuriuos gaunam pasalpa???

tik 2
Atsakyti
Sveikutes gal kaaaaas galetu mane patikslinti.
Pirmas vaikelis gime 2009 02 25, tada skaiciavo darbo stazo 9 men. Dabar laukiuosi antro turetu gimt 2010 09 tai kaip suprantu darbo stazo man skaiciuos 12 men pagal nauja tvarka? Ir gal galima suzinot kuriu metu ir pagal kuriuos menesius i dekreta iseinu 2010 liepos pradzioje. Aciu labai uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 05 25, 13:42)

aciu...

as dirbu nuo 2001 metu, iki 2010 03 11 (vaikuciui suejo 3m) buvau motinystes atostogose, 2010 03 12 atleido is darbo su vieno menesio iseitine kompencasija, nuo 2010 04 09 stoviu darbo birzoj, puse metu gausiu ismokas, tai jai gimdymas 2011 03 vadinasi uz antra vaika nieko negausiu, nes nera stazo (12men per 24men), tikuosi aiskiai cia viska isdesciau,..
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Cia labiau buhaletrinis klausimas.
Gal zinote, jei as nuo 05 31 iseinu kasmetiniu atosotogu, 06.14 i dekreta. O 05.27 darbuovete man moka darbo uzmokesti uz geguze ir atostoginius iki 06.14, tai visa si suma palkius i gegezes men. pajamas ir man ja iskaiciuos apskaiciuojant "dekreta"?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2010 05 25, 13:17)
aciu...

as dirbu nuo 2001 metu, iki 2010 03 11 (vaikuciui suejo 3m) buvau motinystes atostogose, 2010 03 12 atleido is darbo su vieno menesio iseitine kompencasija, nuo 2010 04 09 stoviu darbo birzoj, puse metu gausiu ismokas, tai jai gimdymas 2011 03 vadinasi uz antra vaika nieko negausiu, nes nera stazo (12men per 24men), tikuosi aiskiai cia viska isdesciau,..

ir stazo, ir darbdavio, kuris isleistu i nestumo ir prieziuros atostogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tomuliukas @ 2010 05 25, 13:00)
Sveikutes gal kaaaaas galetu mane patikslinti.
Pirmas vaikelis gime 2009 02 25, tada skaiciavo darbo stazo 9 men. Dabar laukiuosi antro turetu gimt 2010 09 tai kaip suprantu darbo stazo man skaiciuos 12 men pagal nauja tvarka? Ir gal galima suzinot kuriu metu ir pagal kuriuos menesius i dekreta iseinu 2010 liepos pradzioje. Aciu labai uz atsakyma 4u.gif

jei isreiksite pageidavima, jums skaiciuos kaip ir pirmam. tik pasalpos mazeja 10 proc. t. y. gausit uz pirmus metus 90 uz antrus 75 proc. (nestumo ir gimdymo nemazeja)
Atsakyti