Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(swelnute @ 2010 05 21, 08:28)
O i SODRA is darbovietes kokias pazymas reikejo vezti?  4u.gif

siaip galma ir be pazymu.
Bet geriausia pasiskambinti i Sodra, nes buna, kad vienoms vienu men. reikia vezti, kitoms net is praeitu metu reikia...
Jus jei iseinat pvz. birzeli i dekreta, tai reikia uz geguze ir birzelio tas dienas, kurias dirbot. BEt sakau, kad kitoms jie sodroje nemato ir praeitu metu kazkuriu men...
Tos pazymos reikalingos tam, kad zinotu, uz geguze ir birzel koki taikyti jums NPD, nes i sodra firmos pateikia duomenis iki 15 dienos.
Atsakyti
Sveikos, iskilo man toks klausimas g.gif jei as tarkim isidarbinau pries menesi ir dabar isejau i dekreta, siaip esu studente, taigi man turetu skaiciuoti nuo diplomo pateikimo sodrai taip iseina? o iki kol gausiu diploma, taip iseina jokie man pinigai nepriklauso? O kaip su ta ismoka is socialines rupybos kur 260 lt?kam ji skiriama?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 05 20, 14:26)
turiu keistoka klausima - ar nuo sodros mokamu pasalpu atskaiciuoja sodros ir sveikatos mokescius? ar tik pajamu mokesti?

pajamų ir sveikatos
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2010 05 20, 23:21)
sveikos mamos 4u.gif
gal ir man pagelbisit ax.gif suprantu kad gal klausimas kartuosis blush2.gif bet patingejau visos temos skaityti blush2.gif  blush2.gif
tai va...
buvau vaiko preziuros atostogose 2m,po to tapau bedarbe verysad.gif stovejau DB,tai yra stoviu,jau 7men.
jei planuociau antra vaikeli smile.gif kiek man reik pradirbti laiko g.gif ar tai kad stoviu DB skaitysis kaip stazas g.gif
aciu bigsmile.gif

Šiuo metu, kad būtų apmokėtas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas, reikia būti dirbančiai, ir turėti pirmai nėštumo pažymėjimo dienai ne mažiau kaip 12 mėnesių stažo per 24 mėnesius. Iš darbo biržos, į stažą įeina tik tas laikotarpis, už kurį yra mokama bedarbio pašalpa. Vaiko priežiūros laikotarpis irgi įeina į stažą, jei buvote prieš tai dirbanti. Patarčiau nueit į sodrą, su asmens dokumentu. Tiksliau ten pažiūrės jūsų stažą.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 21, 10:30)
siaip galma ir be pazymu.
Bet geriausia pasiskambinti i Sodra, nes buna, kad vienoms vienu men. reikia vezti, kitoms net is praeitu metu reikia...
Jus jei iseinat pvz. birzeli i dekreta, tai reikia uz geguze ir birzelio tas dienas, kurias dirbot. BEt sakau, kad kitoms jie sodroje nemato ir praeitu metu kazkuriu men...
Tos pazymos reikalingos tam, kad zinotu, uz geguze ir birzel koki taikyti jums NPD, nes i sodra firmos pateikia duomenis iki 15 dienos.

Pažymos reikalingos ne dėl NPD, o pačiam motinystės išmokos dydžiui, tiksliau 1 dienos uždarbiui paskaičiuoti mirksiukas.gif . Kadangi pinigai skaičiuojant imami iš 12 mėnesių, o atlyginimai į sodrą iki 2010 m sausio 1 d. buvo teikiami ketvirčiais, po 3 mėn. vienoje sumoje, todėl nesimato uždarbių kai reikia, atskirų mėnesių iš ketvirčio. Pvz., jei išeinat į dekretą nuo gegužės mėnesio, tai skaičiavimui pinigai imami nuo 2009 m gegužės, iki 2010 m.balandžio mėnesio imtinai. Ir sodrai reikėtu pažymos apie uždarbį už 2009 m. gegužės ir birželio mėn. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 05 20, 22:19)
Man siomen 18d. suejo 30sav.,tai paemiau is daktares pazyma,kuria nunesiau i darboviete.Kita pazyma daktarer pati nusiunte i SODRA. Taciau siandien vistiek teko paciai vaziuot i SODRA ir rasyt prasyma del NPD taikymo ir t.t.  O pinigus uz 126d. perveda per 15d. nuo prasymo dienos. Tik labai idomu ar per si laikotarpi perves,ar kaip daznai pasitaiko -veluos? rolleyes.gif

Buvau nuėjus į sodrą, man paaiškino, kad vistiek reiks ateiti prašymą rašyti, o gyd. sakė, kad nereikės (nes pati matyt nežino) blink.gif Nors išsiaiškinau, kaip kas, ačiukas už info smile.gif 4u.gif
Atsakyti
mergytes,norejau pasiteirauti kaip man su pasalpa ir ismokom bus?kiek kartu i sodra skambinu (ir ejau),kazkaip neuztikrintai mane prakonsultuoja g.gif

Esme,kad dirbu,ne pagal darbo sutarti,o jau daugiau kaip metus verciuosi individualia veikla.Visus mokescius moku pati savarankiskai. Dekretines man nusimatytu lapkriti. Kokia tvarka?Pagal istatyma advokatu padejejams (ty indiv.veikla vykdantiems) ismokos priklauso,apskaiciuojama kiek pamenu pagal 12men iki dekretiniu alga.As uzdeklaravus pajamas kaip priklauso,bet gi siais metais deklaruoju uz 2009m.,o ismokas man skaiciuoti 2009-11 iki 2010-11,o uz 2010m pajamas deklaruosiu tik 2011 geguzes men.
Tai kaip cia yra?Ar reikes man pvz pries dekretines uzpildyt pajamu deklaracija nepilnu metu?

Labai tikiuosi,kad cia yra merginu ir ne tik pagal darbo sutartis dirbanciu ir gales man padet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 05 24, 09:47)
Pažymos reikalingos ne dėl NPD, o pačiam motinystės išmokos dydžiui, tiksliau 1 dienos uždarbiui paskaičiuoti mirksiukas.gif . Kadangi pinigai skaičiuojant imami iš 12 mėnesių, o atlyginimai į sodrą iki 2010 m sausio 1 d. buvo teikiami ketvirčiais, po 3 mėn. vienoje sumoje, todėl nesimato uždarbių kai reikia, atskirų mėnesių iš ketvirčio. Pvz., jei išeinat į dekretą nuo gegužės mėnesio, tai skaičiavimui pinigai imami nuo 2009 m gegužės, iki 2010 m.balandžio mėnesio imtinai. Ir sodrai reikėtu pažymos apie uždarbį už 2009 m. gegužės ir birželio mėn. cool.gif

Tai as irgi taip galvojau, kol nenuejau i Sodra rasyti prasymo. Kadangi neturejau pazymos is darbo, galvoju, ai, siek tiek uztruks man ismokejimas, bet priemusi popierius moteris aiskino, kad del NPD jiems reikia tu pazymus. Tai manau, akd gal ir del to, i del to... g.gif
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 05 24, 09:47)

I dekreta iseinu birzelio 9d.
Gal, is vis geriausia, darbovieteje paprasyti pazymos uz visus metus, bus maziau galvos skausmo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(swelnute @ 2010 05 24, 15:09)
I dekreta iseinu birzelio 9d.
Gal, is vis geriausia, darbovieteje paprasyti pazymos uz visus metus, bus maziau galvos skausmo.  g.gif

Galit paprašyti pažymos nuo 2009 metų birželio iki šių metų gegužės mėn imtinai. Tai tada nereiks jums pažymų vaiko priežiūrai smile.gif , bus visi mėnesiai abiem skaičiavimams. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2010 05 24, 14:49)
Tai as irgi taip galvojau, kol nenuejau i Sodra rasyti prasymo. Kadangi neturejau pazymos is darbo, galvoju, ai, siek tiek uztruks man ismokejimas, bet priemusi popierius moteris aiskino, kad del  NPD jiems reikia tu pazymus. Tai manau, akd gal ir del to, i del to...  g.gif

dėl NPD skaičiavimo pažyma reikalinga būna tik apie atlyginimą pirmo mėnesio, kada išeini į dekretą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 05 24, 16:34)
Papildyta:
dėl NPD skaičiavimo pažyma reikalinga būna tik apie atlyginimą pirmo mėnesio, kada išeini į dekretą. 4u.gif

Aaa, as balandzio gale iseidinejau, tai ir reikejo uz balandi, bet ir be jos apsiejau, skaiciuos NPD nuo geguzes, o uz balandi uzsideklaruosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pokahonta @ 2010 05 24, 13:33)
mergytes,norejau pasiteirauti kaip man su pasalpa ir ismokom bus?kiek kartu i sodra skambinu (ir ejau),kazkaip neuztikrintai mane prakonsultuoja  g.gif

Esme,kad dirbu,ne pagal darbo sutarti,o jau daugiau kaip metus verciuosi individualia veikla.Visus mokescius moku pati savarankiskai. Dekretines man nusimatytu lapkriti. Kokia tvarka?Pagal istatyma advokatu padejejams (ty indiv.veikla vykdantiems) ismokos priklauso,apskaiciuojama kiek pamenu pagal 12men iki dekretiniu alga.As uzdeklaravus pajamas kaip priklauso,bet gi siais metais deklaruoju uz 2009m.,o ismokas man skaiciuoti 2009-11 iki 2010-11,o uz 2010m pajamas deklaruosiu tik 2011 geguzes men.
Tai kaip cia yra?Ar reikes man pvz pries dekretines uzpildyt pajamu deklaracija nepilnu metu?

Labai tikiuosi,kad cia yra merginu ir ne tik pagal darbo sutartis dirbanciu ir gales man padet  4u.gif

pasiskaitykit tem aapie individualia veikal, yra merginu perejusiu tai, tik kiek zinau, reiekjo moketi mokescius kas ketvirti, o galnet ir kas menesi, kad matytu duomenys, pries pat dekreta uzpildyti netiks.
Atsakyti