QUOTE(mitiene @ 2010 05 20, 13:19)
Man siomen 18d. suejo 30sav.,tai paemiau is daktares pazyma,kuria nunesiau i darboviete.Kita pazyma daktarer pati nusiunte i SODRA. Taciau siandien vistiek teko paciai vaziuot i SODRA ir rasyt prasyma del NPD taikymo ir t.t. O pinigus uz 126d. perveda per 15d. nuo prasymo dienos. Tik labai idomu ar per si laikotarpi perves,ar kaip daznai pasitaiko -veluos?
I dekreta isleidzia ne anksciau tos dienos, kai sueina 30 savaiciu. Nebent iki tol blogai jautiesi ir gydyoja isleidzia paprastan biuletenin, arba dar mamyte gal panaudoti neisnaudotas atostogas. Bet biuleteni gydytoja israso i dekreta tik 30 sav.
Bet cia jau gydytoja tikrai turi zinoti... Ji gali nezinoti ten toliau ka reikia su tuo biuleteniu daryti...
As pati pvz. i Sodra ejau geguzes 3 d. o pinigeliai saskaitoje atsirado man vakar. t.y. geguzes 19 d. Per EGAS ssitema galima paziureti 4-ta forma - kiek priskaiciuota (ant popieriau), o po keliu dienu 1-a forma - kiek ikris i saskaita (kokie mokesciai ir t.t.) Ir tada po dienos dvieju jau pinigeliai saskaitoje bus.
Papildyta:
QUOTE(donna bella @ 2010 05 20, 11:02)
Kiek žinau visada prieš 1mėn. tvarkydavo popierizmus visus, aš pati nesusidūrusi, tai nežinau, bet kiek aiškino
- kes, nes dekreto dieną pinigėlius turi gauti? Ar taip taip man paaiškino?
Tikrai ne rpies men., o tik kai sueis jums 30 savaiciu. Arba veliau, aisku galima, jei reikia padirbti del stazo trukumo ar kt. priezasciu... Jusu atveju tikrai nueiciau i Sodra, ir tegul paskaiciouja, kiek ten uz autorine prikapsejo to stazo, ir matysit, kiek dar reikia padirbti, nes jei truks bent dienos, nieko negausite... zinau atveja, kad vienai nestukei iki 12 men stazo truko 13 d., o jai jau buvo israsytas ir kelios dienos dekrete sedejo... tai teko atsaukt dekreta, ir vel i darba...
O Sodroje galma susitvarkyti viska per 15 min. Ten juk tik prasyma pervesti pinigelius pildysi, ir del NPD taikymo... O jei ta viska issitrauksi i interneto, tu prasymo formas, ir namie uzpildysi, nunesi i Sodra, tai dar greiciau viskas uztruks...
P.s. ant jusu liniuotes juk matosi viskas: kai bus parasyta, kad iki gimdymo liko 70 dienu, va, ta diena ir gailma eiti dekreta
(jei palanku)
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2010 05 20, 14:26)
turiu keistoka klausima - ar nuo sodros mokamu pasalpu atskaiciuoja sodros ir sveikatos mokescius? ar tik pajamu mokesti?
siuo momentu neileidzia manes i EGAS< paziureciau tiksliai