Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(donna bella @ 2010 05 20, 08:22)
Sveikutės, nesuprantu, kaip dėl to elektroninio dekreto, gydytoja sako, kad į sodrą man eiti nereikia jie kažką tvarko patys, tik dar reikia pranešti darbovietei, nuo kada išeinu i dekretą, ką ir padariau, o darbovietė sutvarko viską. Bet nejau nereikia man eiti į sodrą? Nei prašymo rašyti, nei sąskaitos nr.? Gal kas susidūrėt???

Gydytoja neismano doh.gif
REikia eiti rasyti prasyma, nunesti pazymas is darbo (sitos nebutinai), pateikti saskaitos numeri.
Siaip, nebent turit internetini parasa, tada teoriskai galma neiti, o pateikti paciai ta prasyma internetu. bet kiek girdejau, retas, kuris dar turi ta internetini parasa.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 20, 19:26)
Gydytoja neismano  doh.gif
REikia eiti rasyti prasyma, nunesti pazymas is darbo (sitos nebutinai), pateikti saskaitos numeri.
Siaip, nebent turit internetini parasa, tada teoriskai galma neiti, o pateikti paciai ta prasyma internetu. bet kiek girdejau, retas, kuris dar turi ta internetini parasa.

Taip ir galvojau, kad kažkas ne taip, nes su bilioteniu man buvo tas pats, reikėjo eiti, ir prašymą rašyti. Eisiu tuoj išsiaiškinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 05 20, 10:48)
Taip ir galvojau, kad kažkas ne taip, nes su bilioteniu man buvo tas pats, reikėjo eiti, ir prašymą rašyti. Eisiu tuoj išsiaiškinti smile.gif

O tai ne per anksti dekretas, juk nuo pilnu 30 sv. Ar cia taip reikejo?.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 20, 19:50)
O tai ne per anksti dekretas, juk nuo pilnu 30 sv. Ar cia taip reikejo?..  ax.gif  4u.gif

Kiek žinau visada prieš 1mėn. tvarkydavo popierizmus visus, aš pati nesusidūrusi, tai nežinau, bet kiek aiškino nestuke.gif - kes, nes dekreto dieną pinigėlius turi gauti? Ar taip taip man paaiškino?
Atsakyti
QUOTE(lituka @ 2010 05 19, 19:02)
Iki to laiko dirbau bet irgi pagal autorine sutarti.

aš esu panašioje situacijoje smile.gif Nuo 2009m. sausio 1 dienos autorinės sutartys įeina į stažą... Jeigu galima taip išsireikšti. Tik skaičiuojasi tai kitaip... man labai sudėtinga tą skaičiavimą suvokti. Geriausia nueiti į sodrą ir paprašyti, kad pasakytų kiek šiai dienai yra stažo. Tikslesnę info gavau tik pas trečią konsultantę. Su ja aiškinomės gal 45min. kol ji fiktyviai suformavo pažymą, kad tą dieną einu į dekretą, tada viską galėjom matyti. Labai svarbu kokio dydžio tos autorinės buvo...

Labai sumaliau, bet gal kas nors paaiškės. Vienintelį ką galiu pasakyti, reikia labai atkakliai eiti ir klausti, pas vieną negavai atsakymo, eiti pas kitą ir t.t.

Gal kuri yra daugiau susidūrusi su sodros išmokom pagal autorines sutartis? Kažkaip ten pagal koficientą skaičiuojama ir gaunasi tikrai daug mažiau...
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 05 20, 11:02)
Kiek žinau visada prieš 1mėn. tvarkydavo popierizmus visus, aš pati nesusidūrusi, tai nežinau, bet kiek aiškino nestuke.gif  - kes, nes dekreto dieną pinigėlius turi gauti? Ar taip taip man paaiškino?

na tikrai ne schmoll.gif 30sav.isleidzia i dekreta tai tada ir tvarkaisi popieriukus smile.gif
Atsakyti
Kiek žinau visada prieš 1mėn. tvarkydavo popierizmus visus, aš pati nesusidūrusi, tai nežinau, bet kiek aiškino nestuke.gif  - kes, nes dekreto dieną pinigėlius turi gauti? Ar taip taip man paaiškino?

Man siomen 18d. suejo 30sav.,tai paemiau is daktares pazyma,kuria nunesiau i darboviete.Kita pazyma daktarer pati nusiunte i SODRA. Taciau siandien vistiek teko paciai vaziuot i SODRA ir rasyt prasyma del NPD taikymo ir t.t. O pinigus uz 126d. perveda per 15d. nuo prasymo dienos. Tik labai idomu ar per si laikotarpi perves,ar kaip daznai pasitaiko -veluos? rolleyes.gif
Atsakyti
turiu keistoka klausima - ar nuo sodros mokamu pasalpu atskaiciuoja sodros ir sveikatos mokescius? ar tik pajamu mokesti?
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 05 20, 13:19)
Man siomen 18d. suejo 30sav.,tai paemiau is daktares pazyma,kuria nunesiau i darboviete.Kita pazyma daktarer pati nusiunte i SODRA. Taciau siandien vistiek teko paciai vaziuot i SODRA ir rasyt prasyma del NPD taikymo ir t.t.  O pinigus uz 126d. perveda per 15d. nuo prasymo dienos. Tik labai idomu ar per si laikotarpi perves,ar kaip daznai pasitaiko -veluos? rolleyes.gif

I dekreta isleidzia ne anksciau tos dienos, kai sueina 30 savaiciu. Nebent iki tol blogai jautiesi ir gydyoja isleidzia paprastan biuletenin, arba dar mamyte gal panaudoti neisnaudotas atostogas. Bet biuleteni gydytoja israso i dekreta tik 30 sav. 4u.gif Bet cia jau gydytoja tikrai turi zinoti... Ji gali nezinoti ten toliau ka reikia su tuo biuleteniu daryti...
As pati pvz. i Sodra ejau geguzes 3 d. o pinigeliai saskaitoje atsirado man vakar. t.y. geguzes 19 d. Per EGAS ssitema galima paziureti 4-ta forma - kiek priskaiciuota (ant popieriau), o po keliu dienu 1-a forma - kiek ikris i saskaita (kokie mokesciai ir t.t.) Ir tada po dienos dvieju jau pinigeliai saskaitoje bus.
4u.gif
Papildyta:

Tikrai ne rpies men., o tik kai sueis jums 30 savaiciu. Arba veliau, aisku galima, jei reikia padirbti del stazo trukumo ar kt. priezasciu... Jusu atveju tikrai nueiciau i Sodra, ir tegul paskaiciouja, kiek ten uz autorine prikapsejo to stazo, ir matysit, kiek dar reikia padirbti, nes jei truks bent dienos, nieko negausite... zinau atveja, kad vienai nestukei iki 12 men stazo truko 13 d., o jai jau buvo israsytas ir kelios dienos dekrete sedejo... tai teko atsaukt dekreta, ir vel i darba...
O Sodroje galma susitvarkyti viska per 15 min. Ten juk tik prasyma pervesti pinigelius pildysi, ir del NPD taikymo... O jei ta viska issitrauksi i interneto, tu prasymo formas, ir namie uzpildysi, nunesi i Sodra, tai dar greiciau viskas uztruks... mirksiukas.gif

P.s. ant jusu liniuotes juk matosi viskas: kai bus parasyta, kad iki gimdymo liko 70 dienu, va, ta diena ir gailma eiti dekreta 4u.gif (jei palanku)
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2010 05 20, 14:26)
turiu keistoka klausima - ar nuo sodros mokamu pasalpu atskaiciuoja sodros ir sveikatos mokescius? ar tik pajamu mokesti?

siuo momentu neileidzia manes i EGAS< paziureciau tiksliai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 20 gegužės 2010 - 14:54
sveikos mamos 4u.gif
gal ir man pagelbisit ax.gif suprantu kad gal klausimas kartuosis blush2.gif bet patingejau visos temos skaityti blush2.gif blush2.gif
tai va...
buvau vaiko preziuros atostogose 2m,po to tapau bedarbe verysad.gif stovejau DB,tai yra stoviu,jau 7men.
jei planuociau antra vaikeli smile.gif kiek man reik pradirbti laiko g.gif ar tai kad stoviu DB skaitysis kaip stazas g.gif
aciu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alincikita: 20 gegužės 2010 - 22:22
Sveikos,

Sakykit ar išeitinė kompensacija skaičiuojasi kaip darbo užmokestis ar ne? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 05 20, 13:19)
Man siomen 18d. suejo 30sav.,tai paemiau is daktares pazyma,kuria nunesiau i darboviete.Kita pazyma daktarer pati nusiunte i SODRA. Taciau siandien vistiek teko paciai vaziuot i SODRA ir rasyt prasyma del NPD taikymo ir t.t.  O pinigus uz 126d. perveda per 15d. nuo prasymo dienos. Tik labai idomu ar per si laikotarpi perves,ar kaip daznai pasitaiko -veluos? rolleyes.gif

O i SODRA is darbovietes kokias pazymas reikejo vezti? 4u.gif
Atsakyti