Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(milda1985 @ 2010 05 18, 09:37)
sveikos, gal kas gali pasakyti is kokio laikotarpio skaiciuos vaiko auginimo atostogas, jei jos prasidejo 2010 05 05??

Šiuo atveju bus imamos pajamos nuo 2009-05-01 iki 2010-04-30.
(nuo š.m. liepos 1d. tvarka kinta, imamas dar vienas mėnuo "atgal").
Atsakyti
Gal kas galite imesti kokia nuoroda, kur galeciau pasiskaityti, o gal konkrečiai žinote ats?
po metų grįžau į darbą, kadangi vyras bedarbis, jis susitvarkė vaiko priežiūros atostogas, kad turėti nors soc draudima. Kažkur esu skaičiusi, kad moteris gali auginti vaiką berods iki šešių metų ir ji turi soc draudimą, kai dirba vyras
o iki kelių metų vyras gali auginti vaiką/us ir turėti soc draudima g.gif

ar aš čia nusikalbu???
gal ne taip ką supratau? 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes

Gal kuri gali padeti atsakyti i viena kl.? blush2.gif Kaip skaiciuojasi vaiko prieziuros atostogu metu gaunamos pajamos, jei nestumo ir gimdymo atostogos baigiasi balandzio 20, o nuo 21 jau VPA.
Nes gavau us balandi pinigelius ir jie tokie maziiiiiii, kad doh.gif Gal yra koks nors istatymas ju paskaiciavimui.
Uz 13 d. gavau nestumo metu, o uz likusias 8 dabar.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Hegira @ 2010 05 18, 16:43)
Nes gavau us balandi pinigelius ir jie tokie maziiiiiii, kad  doh.gif Gal yra koks nors istatymas ju paskaiciavimui.
Uz 13 d. gavau nestumo metu, o uz likusias 8 dabar.
Aciu

ne už pilną mėnesį, turbūt todėl ir maži... ar procentiškai pasikaičiavus maždaug nesigauna trečdalis-ketvirtadalis viso mėn pajamų? jei ne, tai skambinkit į savo sodros skyrių, paaiškins, kokia ten pas jus situacija wink.gif
Atsakyti
QUOTE(egverb @ 2010 05 17, 21:17)
norejau paklausti-
dabar esu VPA, suneliui 1 m 4 men, i dekreta man liepos 8 d, VPA esu iki kol vaikui sueis 3 m.
ar reikes vel eiti pas darbdavi ir buhaltere su "nestumo ir gimdymo pazymejimu" (kuri isduos gydytoja), ar reikes darbdaviui rasyt prasyma del nestumo ir gimdymo atostogu, ar reikes is darbovietes kokiu pazymu Sodrai? is anksto dekoju uz info.  4u.gif  aciuks.gif

Reikes vel visur eiti su tais paciais popierizmais kaip ir iseinant su pirmu vaikuciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 05 18, 17:46)
ne už pilną mėnesį, turbūt todėl ir maži... ar procentiškai pasikaičiavus maždaug nesigauna trečdalis-ketvirtadalis viso mėn pajamų? jei ne, tai skambinkit į savo sodros skyrių, paaiškins, kokia ten pas jus situacija wink.gif

Ten dar maziau gaunasi....
Skambinausi, tai paaiskino ale taip:
kai buvau nestumo gimdymo atost. tai eme vidurki ir daugino is darbo dienu sk.
O kai vaiko prieziuros atostogose, tai eme balandzio men - 30 kal. dienu. Jas dalino is mano priskaiciuoto darbo uzmokescio ir ta ka davo padaugino is likusiu dienu, kur dar nesumoketa.
Bet tai pagal mane nesamone, nes tai darbo uzmokestis, o balandi buvo tik 21 darbo diena, tai kodel jie turi darbo uzmokesti dalinti ir savaitgaliams. I si kl. sodros darbuotoja atsalyti negalejo. Tai vat dabar ir ieskausi, gal yra koks istatymas toki skaiciavima reglamentuojantis doh.gif doh.gif
Atsakyti
laba diena 4u.gif norejau paklausti,tik nzn kaip viska aiskiai suformuluoti blush2.gif pradesiu:) mano mazajai balandzio 30 suejo 2metukai ir grizau i darba..is sodros gavau balandzio 17D ar si menesi man dar kas priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2010 05 19, 11:10)
laba diena 4u.gif  norejau paklausti,tik nzn kaip viska aiskiai suformuluoti blush2.gif  pradesiu:) mano mazajai balandzio 30 suejo 2metukai ir grizau i darba..is sodros gavau balandzio 17D ar si menesi man dar kas priklauso?

taip, dar priklauso už balandžio mėnesį, gausite liepą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 05 19, 11:31)
taip, dar priklauso už balandžio mėnesį, gausite liepą 4u.gif

o kodel tik liepa? doh.gif
Atsakyti
Sveiki
Padekite ir man prasau susigaudyti, nes as niekaip negaliu suprasti kaip cia ir kas.
As dirbu nuo 2009-09-15, dabar laukiuosi vaikelio. Gimdyti 2010 spalio gale. Dar turejau per si laikotarpi viena autorine sutarti 1.5 menesio (nezinau ar ji prisides). Tai kada man reiktu iseiti i dekretines atostogas, kad gauciau visas priklausancias pasalpas?
Atsakyti
Laba diena. Man nestumo ir gimdymo atostogos baigesi balandzio 19d.
Ar uz likusias balandzio dienas skaiciuojama pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(Gvadelupes mergele @ 2010 05 19, 12:46)
Laba diena. Man nestumo ir gimdymo atostogos baigesi balandzio 19d.
Ar uz likusias balandzio dienas skaiciuojama pasalpa?

tai kaip ir as turetum gauti
tik kada neaisku 4u.gif 4u.gif 4u.gif as jau si menesi tikejaus gauti doh.gif doh.gif
Atsakyti