Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(anchelika_84 @ 2010 05 17, 14:53)
kita sav gydytoja mane isleidzia i dekreta, siuo metu esu VPA su pirmaja dukrele iki liepos men, imone, kurioje dirbau iki VPA - bankrutavo, tai nuo geguzes pradzios dirbu kitoje imoneje.
domina mane toks dalykas, kokius dokumentus dabar turiu pristatyti sodrai, kad gaut dekreto pinigelius, pasakyciau iskart buhalterei, kad nereiktu vaziuot kelis kartus, ir dar, kad esu dirbanti, irgi kazka turiu pristatyt  g.gif , nes birzelio men man priklauso mazesne pasalpa  ax.gif
tikiuosi liksiu teisingai suprasta  4u.gif

Kai gausit nėštumo ir gimdymo pažymėjima, buhalterė turės užpilldyti antrą jo pusę. popierinį, arba elektroniniu būdu. Kad dirbanti, tai sodroj ir taip matys smile.gif . Ir tada nuvažiuot į sodrą, prašymą užpildyti liks 4u.gif.O apie kokią mažesnę pašalpą kalbat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 05 17, 14:49)
Kai gausit nėštumo ir gimdymo pažymėjima, buhalterė turės užpilldyti antrą jo pusę. popierinį, arba elektroniniu būdu. Kad dirbanti, tai sodroj ir taip matys smile.gif . Ir tada nuvažiuot į sodrą, prašymą užpildyti liks  4u.gif.O apie kokią mažesnę pašalpą kalbat? g.gif

man sodra mokes tik skirtuma, pvz jei mano pasalpa 1500lt, o alga 500lt, tai sodra man mokes 1000lt, nes as gaunu alga, o jau isejus i dekreta vel mokes 1500lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anchelika_84 @ 2010 05 17, 16:15)
man sodra mokes tik skirtuma, pvz jei mano pasalpa 1500lt, o alga 500lt, tai sodra man mokes 1000lt, nes as gaunu alga, o jau isejus i dekreta vel mokes 1500lt smile.gif

kalbat apie skirtumą pašalpos ir atlyginimo, už gegužės mėn cool.gif ...Jam paskaičiuoti, reikės uždarbio pažymos už 05 mėnesį, Kai važiuosit į sodrą su nėštumo pažymėjimu, paprašykit buhalterės kad parašytų tokią pažymą. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas susidūrėt, kad už balandį taip pat iš Sodros gavot mažiau pinigėlių. Mano vaikučiui balandžio 8 d. suėjo metukai, tai kaip suprantu, turėjau gauti už 8 d. pilną išmoką, o už likusias 22 d. 90 proc., bet gavau mažiau nei už visą mėn. būtų paskaičiavę 90 proc.
Na tarkim pvz. gaudavau 2000 Lt, tai 90 proc. būtų 1800 Lt. Skaičiuoju kad 8 d. nuo 2000 Lt ir 22 d. nuo 1800 Lt, būtų 1853,33 Lt, o gavau 1790 Lt (t.y. negavau net 90 proc.). Nieko nebesuprantu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 05 17, 17:25)
Gal kas susidūrėt, kad už balandį taip pat iš Sodros gavot mažiau pinigėlių. Mano vaikučiui balandžio 8 d. suėjo metukai, tai kaip suprantu, turėjau gauti už 8 d. pilną išmoką, o už likusias 22 d. 90 proc., bet gavau mažiau nei už visą mėn. būtų paskaičiavę 90 proc.
Na tarkim pvz. gaudavau 2000 Lt, tai 90 proc. būtų 1800 Lt. Skaičiuoju kad 8 d. nuo 2000 Lt ir 22 d. nuo 1800 Lt, būtų 1853,33 Lt, o gavau 1790 Lt (t.y. negavau net 90 proc.). Nieko nebesuprantu...  g.gif

Už antrus metus moka ne 90, o 85 proc.
Atsakyti
Laba diena smile.gif Rytoj einu paimti is daktares dekretiniu atostogu pazyma.Viena elektroniniu budu nusiunte i SODRA,o antra duos,kad nunesciau i darboviete.Tai ar reikes dar man vaziuoti i SODRA rasyt prasyma,ar kaip ? g.gif
Atsakyti
sveikutes.mano kleckui greit bus 4 men, bet as dar negavau is sodros pinigeliu.gal reikejo koki prasyma uzpildyti???
Atsakyti
QUOTE(deimute21 @ 2010 05 17, 19:13)
sveikutes.mano kleckui greit bus 4 men, bet as dar negavau is sodros pinigeliu.gal reikejo koki prasyma uzpildyti???

maždaug 2mėn po gimdymo, kuomet baigėsi dekretinės atostogos, Jūs turėjote darbovietėje parašyti prašymą vaiko auginimo atostogoms ir nunešti dokumentus į sodrą, jei taip ir padarėte, tai pinigus turėtume greitai gauti
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 05 17, 20:22)
maždaug 2mėn po gimdymo, kuomet baigėsi dekretinės atostogos, Jūs turėjote darbovietėje parašyti prašymą vaiko auginimo atostogoms ir nunešti dokumentus į sodrą, jei taip ir padarėte, tai pinigus turėtume greitai gauti

bet kad man niekas nedave jokio dokumento g.gif
Atsakyti
QUOTE(deimute21 @ 2010 05 17, 21:07)
bet kad man niekas nedave jokio dokumento g.gif

darboviete turi duoti jums isakymo kopija (del vaiko auginimo atostogu, kuriame pazymeta kuriam laikui iseinate atostogu), ir npd prasymo kopija;
tai turite pateikti sodrai;
Atsakyti
norejau paklausti-
dabar esu VPA, suneliui 1 m 4 men, i dekreta man liepos 8 d, VPA esu iki kol vaikui sueis 3 m.
ar reikes vel eiti pas darbdavi ir buhaltere su "nestumo ir gimdymo pazymejimu" (kuri isduos gydytoja), ar reikes darbdaviui rasyt prasyma del nestumo ir gimdymo atostogu, ar reikes is darbovietes kokiu pazymu Sodrai? is anksto dekoju uz info. 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
sveikos, gal kas gali pasakyti is kokio laikotarpio skaiciuos vaiko auginimo atostogas, jei jos prasidejo 2010 05 05??
Atsakyti