Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 05 11, 20:36)
ne su panašiu, o su identišku, bet nieko tokio, daugelis jau pripratę kad klausimai tie patys kas antroj žinutėj, o temos skaityti nesivarginama smile.gif  galėsite rinktis kad skaičiuotų iš DU apskaičiuoto prieš pirmąsias atostogas. nieko tokio, svarbu kad bent viena diena iš atostogų iki trejų metų įeitų į laikotarpį, iš kurio būtų skaičiuojama, jūsų atveju taip ir yra (jei atostogų išėjote iki trejų metų). kaip panaudoti - jūsų reikalas, iš tiesų jokio skirtumo kada.

Dar noreciau paklausti, o jeigu as isejusi iki 3 metu vaiko auginimo atsotogu, ir pirmam vaikui sukaks 3 metai liepos 12, o antras gims spali, ir i dekreta liepos 23, tai kaip tuomet man skaiciuos? gal kas galetu pakomentuoti blush2.gif Neberandu sodroj to punkto, kur buvo aprasyta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 05 11, 21:36)
ne su panašiu, o su identišku, bet nieko tokio, daugelis jau pripratę kad klausimai tie patys kas antroj žinutėj, o temos skaityti nesivarginama smile.gif  galėsite rinktis kad skaičiuotų iš DU apskaičiuoto prieš pirmąsias atostogas.

Aš temą beveik visą skaičiau, viską kaip ir suprantu, bet.. ar galite patikslinti?
Ką reiškia paryškinta vieta? Kai išeidinėjau į pirmo vaiko dekretą ir auginimo atostogas skaičiavo vidurkį iš 3 mėn, dabar skaičiuoja iš 12mėn. Tai ar man skaičiuos iš 12 mėn iki pirmo dekreto ar ims tą paskaičiuotą iš trijų mėn?
Ačiū už kantrybę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gundia @ 2010 05 11, 21:54)
Dar noreciau paklausti, o jeigu as isejusi iki 3 metu vaiko auginimo atsotogu, ir pirmam vaikui sukaks 3 metai liepos 12, o antras gims spali, ir i dekreta liepos 23, tai kaip tuomet man skaiciuos? gal kas galetu pakomentuoti blush2.gif Neberandu sodroj to punkto, kur buvo aprasyta doh.gif

pirma, paskaičiuos, kiek bus, iš 12 mėnesių, einančių prieš išėjimo į dekretą , mėnesį. Ir palygins su pakaičiuotu dydžiu pirmojo vaiko. Mokės tą, kuris didesnis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 05 11, 20:22)
Tėvystės atostogoms gauti iš Sodros, reikia turėti pirmai išėjimo dienai ne mažiau 12 mėn. darbo stažo per 24 mėnesius. smile.gif

Aciu ,o dar noreciau suzinoti •draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
kadangi as niekur nedirbau tai nuejau i ligoniu kasas ir mane ten apdraude iki vaikui sueis 8m ,o tai tada jau vyras taip iseina nebegales iseiti tevystes atostogu?O tai ka man nueit i ligoniu kasas ir pasakyt ,kad nebedrauskit manes? doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(braaskytea @ 2010 05 12, 09:54)
Aciu ,o dar noreciau suzinoti •draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
kadangi as niekur nedirbau tai nuejau i ligoniu kasas ir mane ten apdraude iki vaikui sueis 8m ,o tai tada jau vyras taip iseina nebegales iseiti tevystes atostogu?O tai ka man nueit i ligoniu kasas ir pasakyt ,kad nebedrauskit manes?  doh.gif  g.gif

Nepainiokit dviejų skirtingų draudimų, privalomojo sveikatos, kuriuo Jūs ir esat apdrausta iki vaikui sueis 8 metukai ir ligos ir motinystės socialinio draudimo. Jūsiškis draudimas vyrui eiti tėvystės atostogų tikrai nesutrukdys thumbup.gif
Atsakyti
Laba ryteli 4u.gif Dabar skaitineju klausimukus ir ziuriu, kad dauguma buvo eje VPA iki 3m, tai atrodo maziau klausimu kyla, o mano situacija tokia, kad buvau isejusi VPA iki 2m, kleckui 2m suejo vasario 5d. As namuose iki tiek neisbuvau ir lapkricio 19 isidarbinau. Imone, kuri buvo isleidusi mane i dekreta bankrutavo. Gruodzio pradzioj suzinojau, kad laukiuosi. Dabar i dekreta geguzes 26d. Kiek suprantu, dekreta man mokes ta, kuris didesnis gausis, o kaip su VPA pinigeliais? i tas atostogas iseisiu apie spalio men, tai pernai tuo laiku dar buvau pirmo vaiko PA, tai ar tai lems, kad taip pat mokes ta pasalpa, kuri gausis didesne?
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Mergaitės, labai prašau kuri kompetetinga, patvirtinkite arba paneikite šiuos paskaičiavimus (viskas eina vienos dienos tikslumu):

jeigu Nėštumo ir gimdymo atostogos atostogos :
2010.05.28-2010.09.30 (imamas laikotarpis 2009.05.01-2010.04.30)

atitinkamai Vaiko priežiūros atostogos:
2010.10.01- ... (imamas laikotarpis 2009.10.01-2010.09.30)
ypač šis punktas

Dėkoju iš anksto 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2010 05 14, 08:53)
Dabar i dekreta geguzes 26d. Kiek suprantu, dekreta man mokes ta, kuris didesnis gausis, o kaip su VPA pinigeliais? i tas atostogas iseisiu apie spalio men, tai pernai tuo laiku dar buvau pirmo vaiko PA, tai ar tai lems, kad taip pat mokes ta pasalpa, kuri gausis didesne?

taip, galėsite rinktis
Papildyta:
QUOTE(goodly @ 2010 05 14, 08:54)
jeigu Nėštumo ir gimdymo atostogos atostogos :
2010.05.28-2010.09.30  (imamas laikotarpis 2009.05.01-2010.04.30)

atitinkamai Vaiko priežiūros atostogos:
2010.10.01- ...  (imamas laikotarpis 2009.10.01-2010.09.30)
ypač šis punktas
Dėkoju iš anksto 4u.gif

1) taip
2) ne, nes nuo liepos 1d keičiasi skaičiavimo mėnesiai, t.y stumiasi vienu mėn atgal, jūsų atveju būtų 2009.09.01-2010.08.31
Atsakyti
Minlina, labai ačiū 4u.gif
Sakykite prašau, o jei žinau, kad bus Cezaris, priklauso 2 savaitės papildomai biuliotenis (įdomu ar 100 proc. jis apmokamas), tai čia jau į kurį laikotarpį jį priskiria: dar prie Dekreto...? Tuomet ta data kaip ir prąsitęsia skiriant Motinystės atostogas.. ar kažką ne taip suprantu...
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 05 14, 10:49)
Minlina, labai ačiū 4u.gif
Sakykite prašau, o jei žinau, kad bus Cezaris, priklauso 2 savaitės papildomai biuliotenis (įdomu ar 100 proc. jis apmokamas), tai čia jau į kurį laikotarpį jį priskiria: dar prie Dekreto...? Tuomet ta data kaip ir prąsitęsia skiriant Motinystės atostogas.. ar kažką ne taip suprantu...

Cezaris apmokamas tikrai 100% (tos 14 dienu), cia skaitosi dekretas pailgeja. Data prasitesia mirksiukas.gif , kai kam kartais tai i nauda 4u.gif
Atsakyti
o jei labai naudinga pratempti tą mėnesiuką, tai galima į dekretą išeiti keliomis savaitėmis vėliau wink.gif
Atsakyti
kita sav gydytoja mane isleidzia i dekreta, siuo metu esu VPA su pirmaja dukrele iki liepos men, imone, kurioje dirbau iki VPA - bankrutavo, tai nuo geguzes pradzios dirbu kitoje imoneje.
domina mane toks dalykas, kokius dokumentus dabar turiu pristatyti sodrai, kad gaut dekreto pinigelius, pasakyciau iskart buhalterei, kad nereiktu vaziuot kelis kartus, ir dar, kad esu dirbanti, irgi kazka turiu pristatyt g.gif , nes birzelio men man priklauso mazesne pasalpa ax.gif
tikiuosi liksiu teisingai suprasta 4u.gif
Atsakyti