o per kiek laiko nuo gimdymo atostogų pradžios yra pervedami pinigai iš sodros?
Laba diena, norėjau ir aš paklausti
kol kas tebesam pirmojo vaikiuko priežiūros atostogose, bet laukiamės antro (planuoto netyčiuko. ir tikrai ne pašalpoms gauti reikalingo. )
tai ir klausimas kilo. o kaip man mokės pašalpas? ar aš turėsiu nutraukti pirmojo vaikiuko atostogas ir už jas nebemokės, o išeiti antrojo priežiūros atostogų ir už jas mokės? visiškai nieko nesuprantu tuose reikaluose. net nežinočiau, ko eiti reikalauti ir iš ko
mažajam sueis du metukai kovo mėnesį, o mažesnysis gims rugsėjį
kol kas tebesam pirmojo vaikiuko priežiūros atostogose, bet laukiamės antro (planuoto netyčiuko. ir tikrai ne pašalpoms gauti reikalingo. )
tai ir klausimas kilo. o kaip man mokės pašalpas? ar aš turėsiu nutraukti pirmojo vaikiuko atostogas ir už jas nebemokės, o išeiti antrojo priežiūros atostogų ir už jas mokės? visiškai nieko nesuprantu tuose reikaluose. net nežinočiau, ko eiti reikalauti ir iš ko
QUOTE(Tutti @ 2010 05 10, 12:41)
mazdaug per pora sav., kartais greiciau
QUOTE(...little mary... @ 2010 05 10, 13:46)
Laba diena, norėjau ir aš paklausti
Pas mane ta pati situacija
Nereikes nutraukti pirmuju VPA, praktiskai gausit 90% pirmais metais ir 75% antraisiais to, ka gavote uz pirmaji vaikeli. Dekreto pinigeliai islieka 100%.
Norejau paklausti tokio klausimo: mano pirmam vaikui 3 metai sukanka liepos 12d. as i darba nesu grizusi, o isejusi atostogu iki 3 metu. Laukiuosi dabar antro vaikucio, ir i dekreta reik iseti liepos 23d. Norejau paklausti, kaip tureciau protingiau pasielgti, ar pasiimti biuleteni toms kelioms dienos, nes vis tiek negrisiu i darba del tu keliu dienu, ar kaip galima butu kitaip dar pasielgti.
Kaip aiskino sodroje, tai man antram vaikui pinigus skaiciuos is pries pirma vaika iseinant atostogu imant 12 men, Ar cia tikrai taip? Labai labai aciu uz atsakymus
Kaip aiskino sodroje, tai man antram vaikui pinigus skaiciuos is pries pirma vaika iseinant atostogu imant 12 men, Ar cia tikrai taip? Labai labai aciu uz atsakymus
QUOTE(Gundia @ 2010 05 10, 22:05)
Norejau paklausti tokio klausimo: mano pirmam vaikui 3 metai sukanka liepos 12d. as i darba nesu grizusi, o isejusi atostogu iki 3 metu. Laukiuosi dabar antro vaikucio, ir i dekreta reik iseti liepos 23d. Norejau paklausti, kaip tureciau protingiau pasielgti, ar pasiimti biuleteni toms kelioms dienos, nes vis tiek negrisiu i darba del tu keliu dienu, ar kaip galima butu kitaip dar pasielgti.
Tai jeigu tu turi atostogų tai pasiimk atostogas, nes labiau apsimoka, negu, kad bilietenį, o jeigu sodroje sakė, kadmokės iš 12 mėnesių paskutinių tai taip ir bus, nes nesenai aš tvarkiausi prieš savaitę, tai man irgi paskaičiavo palankesnį mokėjimą sodroje, bet man vaiko auginimo atostogos buvo iki 2 metų iki balandžio 20 dienos, o į dekretą išėjau gegužės 6 dieną, tai tą tarpą pasiėmiau atostogų ir man labiau apsimokėjo. Nes už bilietenį tegausi apie 40 procentų visų pajamų, o už atsotoigas 100 procentų.
na Sodra parenka palankesni mokejimo varianta tai vienoms palankus is 12 men prie pirmo vaikelio dekreta o kitoms jau paskaiciuota ir toki pati kaip mokama su pirmu vaikeliu....as tai taip suprantu ar cia visoms jau moka is 12 men. palanku tau ar ne (turiu galvoj kai iseinama su antru vaikeliu i VPA)...???
sveiki,norejau paklaust,ar isejus dekretiniu atostogu,ir gavus pinigelius,galiu dar koki menesiuka padirbet su verslo liudijimu,ar reiks moket sodr mokesti?
QUOTE(Tutti @ 2010 05 10, 14:41)
15 darbo dienų nuo dokumentų pateikimo
Papildyta:
QUOTE(inrisa @ 2010 05 11, 13:16)
sveiki,norejau paklaust,ar isejus dekretiniu atostogu,ir gavus pinigelius,galiu dar koki menesiuka padirbet su verslo liudijimu,ar reiks moket sodr mokesti?
Reiks ir mokesčius susimokėti ir dar pašalpos permoką priskaičiuos nuo ikritusių draudžiamųjų pajamų
Papildyta:
QUOTE(Robyn @ 2010 05 11, 15:04)
15 darbo dienų nuo dokumentų pateikimo
Papildyta:
Reiks ir mokesčius susimokėti ir dar pašalpos permoką priskaičiuos nuo ikritusių draudžiamųjų pajamų
Papildyta:
O dabar dar pagalvojau, ar tik verslo liudijimo nepainioju su individualia veikla ar savarankiškai dirbančiais, nuo verslo liudijimo gi mokama tik dalis pensijiniam draudimui, tai gal ir pašalpai tai visai netrukdytų?
Sveikos esamos ir būsimos mamytės. Skaičiau čia panašių situacijų, bet jei būtų nesunku pakomentuoti manąją, būtų smagu.
Esu vaiko priežiūros atostogose (dukrytei 2 metukai suėjo gegužės 7 d.). Laukiamės antro vaikelio - gimdymas numatomas lapkričio 28 d.
Kaip bus skaičiuojami pinigėliai už antrąjį vaikelį? Ar nieko baisaus, kad už trečius metus jau nieko nebegausiu ir negrįšiu į darbą? Ir dar, turiu neišnaudotų atostogų, kaip ir kada būtų jas geriau panaudoti?
Dėkoju už komentarus.
Prašau nesupykit, jei kartosiuosi su panašiu klausimu.
Esu vaiko priežiūros atostogose (dukrytei 2 metukai suėjo gegužės 7 d.). Laukiamės antro vaikelio - gimdymas numatomas lapkričio 28 d.
Kaip bus skaičiuojami pinigėliai už antrąjį vaikelį? Ar nieko baisaus, kad už trečius metus jau nieko nebegausiu ir negrįšiu į darbą? Ir dar, turiu neišnaudotų atostogų, kaip ir kada būtų jas geriau panaudoti?
Dėkoju už komentarus.
Prašau nesupykit, jei kartosiuosi su panašiu klausimu.
Labas vakaras visoms .As noreciau paklausti gal kas zinos as nedirbau ,o vyras pradejo dirbti nesenai .Dabar kai praeis 1metai ar jis gales iseiti tevystes atostogu ar jau nebebus taip galima? Mes skambinomes i sodra sake bus galima bet pasiule nueiti i sodros puslapi ten pasiklausti.Tai galvoju gal kam cia buvo panasi situacija..
QUOTE(braaskytea @ 2010 05 11, 18:18)
Labas vakaras visoms .As noreciau paklausti gal kas zinos as nedirbau ,o vyras pradejo dirbti nesenai .Dabar kai praeis 1metai ar jis gales iseiti tevystes atostogu ar jau nebebus taip galima? Mes skambinomes i sodra sake bus galima bet pasiule nueiti i sodros puslapi ten pasiklausti.Tai galvoju gal kam cia buvo panasi situacija..
Tėvystės atostogoms gauti iš Sodros, reikia turėti pirmai išėjimo dienai ne mažiau 12 mėn. darbo stažo per 24 mėnesius.
QUOTE(eeeglute @ 2010 05 11, 15:01)
ne su panašiu, o su identišku, bet nieko tokio, daugelis jau pripratę kad klausimai tie patys kas antroj žinutėj, o temos skaityti nesivarginama galėsite rinktis kad skaičiuotų iš DU apskaičiuoto prieš pirmąsias atostogas. nieko tokio, svarbu kad bent viena diena iš atostogų iki trejų metų įeitų į laikotarpį, iš kurio būtų skaičiuojama, jūsų atveju taip ir yra (jei atostogų išėjote iki trejų metų). kaip panaudoti - jūsų reikalas, iš tiesų jokio skirtumo kada.