Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(blondynka @ 2010 04 28, 06:46)
Ir dar, girdejau, kad uz du menesius, kuriuos esu dekrete, bet jau gimus vaikui galiu gauti is seniunijos pasalpa, nezinau kiek ten ta suma. tai irgi kur ir kokius dokumentus priduoti.

Del vienkartines pasalpos tai jau zinau, kad reikia eiti i seniunija  thumbup.gif

Girdejot teisingai mirksiukas.gif . Ir ta pasalpa yra 97,50 Lt. tuos 2 menesius po gimdymo kol dar esate dekrete. Ir siuo atveju seimos pajamos nesvarbios.
Kai eisit i seniunija tvarkytis vienkartine pasalpa, kartu ir sita susitvarkysit mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(paggy_bundy @ 2010 04 27, 10:04)
Jeigu i atostogoas eini pakaitomis su vyru. Vyras vaiku auginimo atostogose isbuves apie metus laiko, noriu grižti aš kaip mokes soc. pašalpa. Ar pagal laikotarpi kai buvau neščia ir jį išdirbau ar jau ims nauja (kita ) laikotarpi.

Jeigu jus dabar iseisit i VPA, tai ir skaiciuos "pagal nauja laikotarpi", 12 pastaruju menesiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2010 04 28, 07:27)
Girdejot teisingai  mirksiukas.gif . Ir ta pasalpa yra 97,50 Lt. tuos 2 menesius po gimdymo kol dar esate dekrete. Ir siuo atveju seimos pajamos nesvarbios.
Kai eisit i seniunija tvarkytis vienkartine pasalpa, kartu ir sita susitvarkysit  mirksiukas.gif

Papildyta:

Ot geras dalykas SM, sito tai nezinojau ax.gif Cia kaip suprantu priklauso visiems, nepriklausomai nuo seimos pajamu?
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 04 28, 08:01)
Ot geras dalykas SM, sito tai nezinojau  ax.gif Cia kaip suprantu priklauso visiems, nepriklausomai nuo seimos pajamu?

taip, nes istatyme minimos vaiko prieziuros atostogos, dar daug kur kaipsupratau nelabai ten domisi tuo seniunijos, ir sako, kad nepriklauso, bet is tikro uz 2 dekretinius menesius turi sumoketi.
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 28, 08:17)
taip, nes istatyme minimos vaiko prieziuros atostogos, dar daug kur kaipsupratau nelabai ten domisi tuo seniunijos, ir sako, kad nepriklauso, bet is tikro uz 2 dekretinius menesius turi sumoketi.

ar tikrai turi, nebent jei negauni pašalpos ar tai ji mažesnės nei 525

nors įstatyme parašyta, kad pašalpa mokama nuo gimimo iki 2 m, jei nesi VPA ar pašalpa mažesnė nei 525.. tai taip išeina kad nuo gimimo už 2 mėn turėtų mokėti?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Destiny73: 28 balandžio 2010 - 09:02

labutis, dirbu pagal autorines sutartis (alga per sodrą - tik minimumas), nuo gegužės 3d. priklauso dekretinės. kaip būtų skaičiuojami dekreto pinigėliai (stažo pakankamai) už dvynukus? ar tiesa, kad iki liepos 1 d. pagimdžius, motinystės/tėvystės pinigėliai dar bus skaičiuojam pagal senus įstatymus? ar nuo liepos 1 d. skaičiavimas vis tiek visiems pasikeis?
mums labiau apsimoka, kad vyras, vos tik gimus vaikučiams, imtų tėvystės atostogas, vadinasi, aš turėčiau neimti dekreto, tada dar ir tėvystės atostogas spėtume pasiimti iki liepos 1 d. Bet tokiu atveju man lieka tik vienas variantas - paprasčiausiai išeiti iš darbo... tik ar tada aš neliksiu be jokių soc. garantijų? gal galima kokia kita išeitis, kurios mes kol kas nepastebim?
ar tiesa, kad nuo 28 sav. nėštukės turi valstybės garantuotą soc. draudimą kas benutiktų?

painiai aš čia, bet gal kas nors suprasit blush2.gif
Atsakyti
Is anksto atsiprasau, jeigu klausimas kartojasi 4u.gif
Siuo metu esu vaiko priziuros atostogose iki 2 metu, 2 metai sueina liepa, laukiuosi antro vaikucio, vakar isejau i dekreta. Gal kas gali pakomentuoti kaip bus skaiciuojami dekreto pinigai (kuriu menesiu pajamos imamos).
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 04 28, 12:19)
Is anksto atsiprasau, jeigu klausimas kartojasi  4u.gif
Siuo metu esu vaiko priziuros atostogose iki 2 metu, 2 metai sueina liepa, laukiuosi antro vaikucio, vakar isejau i dekreta. Gal kas gali pakomentuoti kaip bus skaiciuojami dekreto pinigai (kuriu menesiu pajamos imamos).

tai jums skaičiuos kaip su pirmu. pagal naują tvarką jums neapsimoka t.y. kad imtų 12 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 28, 13:46)
tai jums skaičiuos kaip su pirmu. pagal naują tvarką jums neapsimoka t.y. kad imtų 12 mėn.

o ar tokiu atveju reikia rasyti prasyma, norint kad skaiciuotu kaip su pirmu, pagal istatyma kaip suprantu reikia ji rasyti, o sodros darbuotoja sake, kad ne, nes kompiuteris skaiciuoja ir parenka zmogui palankesni varinata. Jau nieko nebesuprantu verysad.gif
Kaip tada su vaiko auginimo atostogomis, kaip tada bus skaiciuojama, jeigu josprasideda pvz rugsejo 1 d. tai vel kaip suprantu yra du varianatai arba ima 12 menesiu nuo sios datos, arba skaiciuoja kaip su pirmu vaiku...
Paaiskinkit prasau, jeigu nesunku.
Atsakyti
QUOTE(viduku @ 2010 04 28, 12:15)
labutis, dirbu pagal autorines sutartis (alga per sodrą - tik minimumas), nuo gegužės 3d. priklauso dekretinės. kaip būtų skaičiuojami dekreto pinigėliai (stažo pakankamai) už dvynukus? ar tiesa, kad iki liepos 1 d. pagimdžius, motinystės/tėvystės pinigėliai dar bus skaičiuojam pagal senus įstatymus? ar nuo liepos 1 d. skaičiavimas vis tiek visiems pasikeis?
mums labiau apsimoka, kad vyras, vos tik gimus vaikučiams, imtų tėvystės atostogas, vadinasi, aš turėčiau neimti dekreto, tada dar ir tėvystės atostogas spėtume pasiimti iki liepos 1 d. Bet tokiu atveju man lieka tik vienas variantas - paprasčiausiai išeiti iš darbo... tik ar tada aš neliksiu be jokių soc. garantijų? gal galima kokia kita išeitis, kurios mes kol kas nepastebim?
ar tiesa, kad nuo 28 sav. nėštukės turi valstybės garantuotą soc. draudimą kas benutiktų?
painiai aš čia, bet gal kas nors suprasit  blush2.gif

i pajamas ieis viskas, nuo ko buvo sumoketi mokesciai sodrai, kazkiek nuo autoriniu turbut irgi prisides, bet su koeficientu atitinkamu, nes ten mokesciai kitaip mokami. o nuo liepos mazina visoms, yra atskyras ismoku persckaiciavimo istatymas. o del soc garantiju pasiskambinkit i ligoniu kasas ir pasiklauskit kaip yra su nesciosiom. siais galite i darbo birza istoti, ir su mazyma ligoniu kasoms lankytis poliklinikoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 28 balandžio 2010 - 14:08
Sveikutės smile.gif
Noriu pasitikslinti kaip turėtų būti rašomas tas prašymas išeiti vaiko priežiūros atostogų? Na suprantu, kad "prašau išleisti mane, tokią ir tokią, į vaiko priežiūros atostogas tokiam tai laikotarpiui", bet jei aš ketinu būti 2 metus tai ir rašyti juos ar vis tiek 3 metus? Ir tie metai skaičiuojasi nuo vaiko gimimo dienos?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 04 28, 13:26)
o ar tokiu atveju reikia rasyti prasyma, norint kad skaiciuotu kaip su pirmu, pagal istatyma kaip suprantu reikia ji rasyti, o sodros darbuotoja sake, kad ne, nes kompiuteris skaiciuoja ir parenka zmogui palankesni varinata. Jau nieko nebesuprantu  verysad.gif
Kaip tada su vaiko auginimo atostogomis, kaip tada bus skaiciuojama, jeigu josprasideda pvz rugsejo 1 d. tai vel kaip suprantu yra du varianatai arba ima 12 menesiu nuo sios datos, arba skaiciuoja kaip su pirmu vaiku...
Paaiskinkit prasau, jeigu nesunku.

tai analogiškai kaip su dekretu
o dėl prašymo tai nežinau tiksliai - manęs tai tik dar laukia.
vienos rašo, kad rašė prašymą.
Atsakyti
Rasote tiek, kiek planuojate buti. skaiciuoja nuo vaiko gimimo dienos. dazniausiai raso iki triju metu, bet i darba grizti galima bet kada, tiesiog ispejus darbadavi apie tai. o jei parasysite iki dvieju metu, po to galiteperrasyti prasyma ir dar iki triju pasiimti. cia kaip pasirinksit pati 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 28 balandžio 2010 - 14:44