QUOTE(jasaičiukas @ 2009 01 28, 01:47)
Goliukas visiškai teisus aš pati tik prieš savaitę išėjau į dekretines atostogas su antru vaikeliu. O mūsų princesei 2,4 metukų Ir priduodant prašymą, savo ranka prirašiau, kad "prašom pašalpą paskaičiuoti pagal palankesnį vidurkį".( Sodros darbuotoja taip pasakė) Tai jau žiurėjau per VB el.bankininkystę, pašalpa yra priskaičiuoti, labai panašiai, kaip ir už pirmą vaikelį. Truputi dar didesnė, nes keitėsi pajamų mokestis ir t.t.
Tas įstatymo pakeitimas išliko, kur yra sakoma, kad jei moteris yra vaiko priežiūros atostogų iki kol jam sueis 3 metukai ir vėl pastoja, jai pašalpa gali būti paskaičiuota nuo tų pačių draudžiamųjų pajamų kaip ir už pirmą vaikelį. "Gali būti", nes ji gali rinktis.
Tas įstatymo pakeitimas išliko, kur yra sakoma, kad jei moteris yra vaiko priežiūros atostogų iki kol jam sueis 3 metukai ir vėl pastoja, jai pašalpa gali būti paskaičiuota nuo tų pačių draudžiamųjų pajamų kaip ir už pirmą vaikelį. "Gali būti", nes ji gali rinktis.
O už dukrelę iki 3m dar gausite tuos 50proc kurie priklauso ar tik už antrą vaikelį?
na mamytes padekit man paskaiciuoti, kas butu jei butu Masnau, kad tarkime man dabar 3-4 savaites nestumo, nuo siu metu sausio 6 dienos esu bedarbe, gaunu bedarbystes pasalpa, iki sausio 6d dirbau 3.5 metus toje pacioje imoneje, zodziu stazas nutukes 4 menesiai, jeigu as patojau, o gimdyti tureciau tarkime vasario men, ar man pinigeliai kazkokie prisiskaiciuos? :0 na, suveliau cia truputi, bet gal supratote
laba diena, mamytes padekite man susiprasti, kazkaip mes su vyru galvojame apie antra leliu ir kai dabar tokia netvarka, galvoja kad pats palankiausias metas na finansiniu aspektu juk pinigai irgi yra svarbus kad galeciau vaikui duoti ka noriu ir galiu . as dabar auginu dukryte jei metukai du menesiai ir jei buciau nescia man butu kazkur geguze dekretines atostogos ar uz jas lygiai taip gauciau pinigelius ???? ar uz dekreta nepriklauso nes auginuosi vaikeli jau ir namie sedziu ????gal kas galite pasakyti???? buciau dekinga kad i AZ neturiu kada sekti temukes
Man irgi labai idomu tas pats klausimas.Kaip supratau skaitydama,tai už antrą vaiką mokėtų pagal pajamas prieš pirmojo priežiūros atostogas,ar vis dar taip pat,nepasikeitė nieks? Būtų labai idomu,jei kas galėtų pakonsultuoti cia...
o jus maziau galvokit, imkit ir nuvaziuokit iki sodros, arba pasiskambinkit. kaip jums gales moketi pagal kazka naujo, jei jus nedirbote po antro vaiko? todel ir skaiciuos, kaip ir einant su pirmuoju vaiku. paprasta kaip 2X2
Dėkui, aš kažkaip galvojau ,kad mokėtų pagal dabartines pajamas,t.y.sodros išmokas, bet dabar paskambinau,išsiaškinau,yra kaip jus ir sakot
sveikos mamaytes, turiu problemele gal galesit man padeti...
siemet baigiau studijas ir buvau 3 men nescia, darba radau tik darbdaviai nieko nezino apie mano niestuma sutartis galioja 3 menesius. kokiu teisiu as turiu? ar jie suzinoje apie niestuma po tu 3 men gali mane atleisti?
siemet baigiau studijas ir buvau 3 men nescia, darba radau tik darbdaviai nieko nezino apie mano niestuma sutartis galioja 3 menesius. kokiu teisiu as turiu? ar jie suzinoje apie niestuma po tu 3 men gali mane atleisti?
QUOTE(caulyte @ 2010 03 18, 13:08)
sveikos mamaytes, turiu problemele gal galesit man padeti...
besilaukiančios negali atleisti be labai svarių priežasčių. pažiūrėkite darbo kodekse - rasite visas galimybes.
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
Straipsnio pakeitimai:
Nr. X-188, 2005-05-12, Žin., 2005, Nr. 67-2400 (2005-05-28)
tai kiek suprantu man laikinos sutarties po pazymos pristatymo apie niestuma negali nutraukti?????
[quote=caulyte,2010 03 18, 18:52]
tai kiek suprantu man laikinos sutarties po pazymos pristatymo apie niestuma negali nutraukti?????
sutartyje nurodytas bandomjo laikotarpio terminas 3 menesiai
sutartyje nurodytas bandomjo laikotarpio terminas 3 menesiai
caulyte, jus dominančiais klausimais yra diskutuojama šiose temose:
- Pažyma apie nėštumą.
- Darbo teisė,darbo sutartys ir kita.
- Pažyma apie nėštumą.
- Darbo teisė,darbo sutartys ir kita.