Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 23, 09:21)
klausimas nelabai aiškus. kai sueis 3 metai, jus turėsite arba grįžti į darbą arba iš darbo išeiti.
jei jums neužteks darbo stažo - 12 mėn per 24 mėn, kadangi buvote VPA iki 3 m (stažas skaičiuojas kol gaunat pašalpa t. y. iki 2 m.), tada turi skaičiuoti stažą buvusi prieš pirmo vaiko VPA
Papildyta:
galit. juk vaiko priežiūros atostogos neprivalomos galit visai neimti smile.gif galit imti nuo metu iki 2 metu, kaip jums patogiau.

aišku...
dar klausimas, bet gal ne visai atitinkantis šiai temai blush2.gif jei aš imsiu kasmetines atostogas vaiko priežiūros atostogu gale (2012-07-01), tai iš kokių mėnesių man skaičiuosis šitos kasmetinės atostogos? g.gif (dirbu iki 2010-06-07.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anirin: 23 balandžio 2010 - 12:51
QUOTE(Anirin @ 2010 04 23, 12:51)
aišku...
dar klausimas, bet gal ne visai atitinkantis šiai temai blush2.gif jei aš imsiu kasmetines atostogas vaiko priežiūros atostogu gale (2012-07-01), tai iš kokių mėnesių man skaičiuosis šitos kasmetinės atostogos? g.gif (dirbu iki 2010-06-07.)

iš vidurkio buvusio prieš VPA
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 23, 14:16)
iš vidurkio buvusio prieš VPA

o iš kokių mėnesių? iš paskutinių trijų?
Atsakyti
Nuo 2010-07-01 kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis, bus apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.
Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2010-07-01, kompensuojamais uždarbis bus apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2009-06-01 iki 2010-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.

Mergaitės, jei į dekretą išeinu liepos 12 d, tai skaičiuos irgi nuo 2009-06-01 iki 2010-05-31 ?
Atsakyti
perskaitykit savo pateiktos citatos pavyzdį ir gausite atsakymą. kuris bus 'taip' mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 m. ir joms nesibaigus iseinu i dekreta, tai kaip supratau skaiciuos taip pat kaip piirmam vaikui, ar ne?

Dar mane domina, jei vaikui sueina 2 metai ir griztu i darba, bet padirbus kelis menesius parasau prasyma iki 3 metu, kaip tada skaiciuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DanSta: 23 balandžio 2010 - 16:13
QUOTE(DanSta @ 2010 04 23, 16:11)
?Jei esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 m. ir joms nesibaigus iseinu i dekreta, tai kaip supratau skaiciuos taip pat kaip piirmam vaikui, ar ne?

??Dar mane domina, jei vaikui sueina 2 metai ir griztu i darba, bet padirbus kelis menesius parasau prasyma iki 3 metu, kaip tada skaiciuoja?

? neskaičiuos jei neparašysite prašymo. tai galimybė rinktis, o ne faktas.
?? kaip ir paprastai. bet vėlgi, yra galimybė rinktis kad skaičiuotų pagal jau paskaičiuotą du.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 04 23, 18:45)
? neskaičiuos jei neparašysite prašymo. tai galimybė rinktis, o ne faktas.
?? kaip ir paprastai. bet vėlgi, yra galimybė rinktis kad skaičiuotų pagal jau paskaičiuotą du.

dekui 4u.gif kaip supratau, tai irantru atveju galesiu rinktis (t.y. rasyti prasyma, kad skaiciuotu kaip su pirmu), nesvarbu, kad busiu grizus i darba ir po poros menesiu vel isejus vaiko auginimo atostogu.
Atsakyti
Sveikos mamos, supermama.lt paskutinį kartą lankiausi, kai supau pirmagimįsmile.gif o dabar ir antras pakeliui, tai gi turiu klausimą:

pirmas vaikas gimė 2006 08 iki 3 metų buvau vaiko priežiūros atostogose t.y. iki 2009 08
po to grįžau į darbą (vienai dienai) ir bendru susitarimu buvau iš ten atleista
prisiregistravau darbo biržoje, gavau pašalpą 6 men
vieną mėnesį dirbau, bet buvau atleista ir vėl eisiu į darbo biržą kitą savaitę
dabar sužinojau, kad laukiuosi, vaikelis turėtu gimti 2010 12
ar man priklauso motinystės pašalpa? gal yra kas susidūrė su panašia istorija?
ačiū

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedregie: 23 balandžio 2010 - 23:54
kad gautumėt pašalpą privalote įsidarbinti, nes antraip nebus kas atostogų išleidžia. be to, per du metus iki atostogų turite turėti metus stažo. į jį isiskaičiuoja iš darbo biržos gauta pašalpa ir vaiko priežiūros atostogos. stažą turite, turėsite galimybę prašyti kad skaičiuotų pagal pirmąjam apskaičiuotą du, bet įsidarbinti vis tiek turite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2010 04 24, 19:14)
Nu suprantama ,kad isidarbinti turime ,bet klausimas kur ,niekas nepriims  g.gif O juk darbo birzoje del to ir stovime,kad darbo jieškome Jo čia man tai misle g.gif

na prašykitės kur nors - kad ir už minimalią algą, kad ir pagal terminuotą sutartį
Atsakyti
labai ačiū už astaskymą 4u.gif
įsidarbinti rasčiau kur
ar yra skirtumas, kiek laiko dirbti ir ar neatrodys keistai, kad įmonė priėmė nestuke.gif , o už kelių mėn ji jau į dekretines išleidžiama?
p.s. spėju puse etato ir gi tinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedregie: 26 balandžio 2010 - 08:52